Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
U mojej mamy raka wykryli jak już dał przerzuty do węzłów chłonnych. Wykryli to duże słowa sama się zorientowała że jest coś nie tak jak wyczuła mega powiększony węzeł pod pachą a trzy miesiące wcześniej robiła mammografię i obraz prawidłowy. Dopiero usg piersi wykazało guz 4 cm, tylko że umiejscowiony z boku piersi i dość głęboko tak że mammografia go nie wychwyciła mimo że on tam musiał być długo więc USG jest równie istotne.
A co samej onkologii też mam zastrzeżenie ale może dlatego że za bardzo się napatrzyłam na onkologię za granicą i też bym tak chciała w Polsce ale w tej kwestii potrzeba jeszcze wiele lat żeby dogonić zachód i nie mówię tutaj o samych tylko pieniądzach bo tych zawsze za mało ale o podejście do pacjenta, diagnozowaniu i koordynacji systemu np Paweł jak wykryli u niego raka pierwsze co miał robione to skan całego ciała żeby było wiadomo czy nie ma innych ognisk choroby, moja mama w życiu tego nie miała skupiali się na piersi i tylko tyle a zgłaszała lekarzowi od początku bóle kręgosłupa które koniec końców okazały się kolejnym ogniskiem ale sprawdzili to dopiero jak była w takim stanie że praktycznie musiała się poruszać na wózku bo tak bolało.
Ale ogólnie polska służba zdrowia to temat rzekaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2023, 22:41
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Mam pytanie, testy owulacyjne mogły się jakoś mylić? Kompletnie nie mam pojęcia co się dzieje wczoraj miałam mieć okres a tu kompletna cisza test ciążowy negatywny nie wiem o co chodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2023, 14:14
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Mam pytanie, testy owulacyjne mogły się jakoś mylić? Kompletnie nie mam pojęcia co się dzieje wczoraj miałam mieć okres a tu kompletna cisza test ciążowy negatywny nie wiem o co chodzi
To że test owulacyjny jest pozytywny nie potwierdza owulacji niestety.Iza1234, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Nie dla każdego niestety testy owulacyjne św dobre dlatego by mieć pewność lepiej na monitoring chodzić do gina
-
jo_ana wrote:To że test owulacyjny jest pozytywny nie potwierdza owulacji niestety.Ja 30 on 35.❤️❤️
1ciaza-7.2022-10.2022/9tc/12tc Nadia💔👼
28.07.2023- ⏸️ bhcg-59.80🌈✊
31.07.2023- bhcg-409.30.✊
03.08.2023-USG-0,54cm pęcherzyk🤞4tc+2
08.08.2023-bhcg-9931.2 😍😍✊✊
17.08.2023- kropek 0,56cm. 😍😍🤞🤞 6tc+2
31.08.2023 kropek 1,76cm 8tc+2. 🤞❤️
21.09.2023 kropek 5cm 11+5 💙
12.10.23 99g ludka niskie rysyka. ✊💙💙
7.11.23- 230g chłopca 💙💙
28.11.23-380g zdrowego chłopca.💙🩵 połówkowe
4.12.23 440g🩵💙
4.01.24 820g 💙🩵
25.01.24 1225g- trzecie prenatalne, zdrowy chłopiec.💙🩵
01.02.24 1420g. 🥰💙
22.02.24 1830g. 👶💙🩵
07.03.24 2350g. 👶🩵
21.03.24 2960g. 👶💙
09.04.24 3420g mojego 🌈 cudu na świecie. 🥰
-
Tylko monitoring to pare stow miesiecznie a testy pare zl 😅 Także to nie takie proste
Iza1234, Ani0nka, cslza, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Z monitoringiem u mnie to nawet nie o kasę chodzi bo mogłabym poświęcić się ale bardziej organizacyjnie mam problem mąż pracuje cztegobrygadowa, kiedy jest to spoko jak go nie ma to dzieci muszę zaprowadzić do teściowej, teściowa nie zawsze może a jest jedyną osobą która może mi ich ogarnąć więc same wiecie
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Nagoniam was. 🫣
Ja co do badania piersi to też staram się robić raz do roku. Mam niestety taki układ że jest bruzdowata struktura dlatego w moim przypadku muszę też kontrolować ale i zachować spokój bo taka moja natura.
Przypomina mi się raz sytuacja, kiedy byłam na usg piersi kilka lat temu, i kobieta które mi je robiła wyjechała do mnie z tekstem że po co to usg robię skoro robiłam rok temu, że nie trzeba, że strata pieniędzy, oczywiście to usg zrobiła i opisała i robiła je dokładnie i sumiennie, nic też wtedy nie wyszło złego ale sam fakt jej zachowania takiego że to nie potrzebne tak często robić mnie rozbił całkowicie. Oczywiscie już nigdy tam nie wróciłam 😅
Wracając do mojej sytuacji z tym kontrolnym posiewem.
Zadzwoniłam dziś do poradni i mówię kobiecie ze po tym pobiotyku nic nie lepiej, podbrzusze mnie też zaczęło pobolewać... Taka smutna do niej gadam. A ona ze no to przyjedzie pani na wizytę do pani doktor jutro. Ja ze oczywiście jak trzeba to przyjadę 😅 no także jutro mam wizytę na 10 mam nadzieję że ten posiew zrobi a nie wciśnie kolejne leki po omacku. 🫠
Normalnie kocham nfz w tym kraju 🙄🙄Babulka, Malinkaaa lubią tę wiadomość
-
PS. Podbrzusze mnie faktycznie pobolewa ale jestem 8/9 dni przed okresem także może to też dlatego. 🤔
-
Monia dobrze że udało Ci się dostać do gin, mam nadzieję, że zrobi wymaz i będziesz spała spokojnie, że możesz podchodzić do drożności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2023, 10:26
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Co do USG to mnie zawsze zlewają, bo mam małe piersi i każdy myśli, że będzie luzik-arbuzik, a tu torbiele, zraziki tłuszczowe i inne cuda
Teraz w ciąży robiłam USG, bo zrobił mi się guzek (którym oczywiście "nie ma się co martwić") I Pani doktor mnie wyśmiewała, że rak nie boli, po co ja w ciąży robię itp, a wyszło 7 torbieli I to może być w związku z ciążą, ale nie musi, bo u mnie jest obciążenie genetyczne. Oczywiście podsumowała, że z tym się nic nie robi i nie panikować. Brawo Pani doktor za podejście!
A wczoraj zrobiłam test obciążenia glukozą 😮💨 było ciężko, przez chwilę był moment zwątpienia czy uda się utrzymać, ale poszło!!! Dziś odebrałam wyniki i chyba nie jest do końca ok w sensie mieszczę się w normach, ale czemu po 2h prawie nic nie spadło?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2023, 09:18
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Babulka wrote:Cslza jest ok, wynik prawidłowy.
Babulka masz już wszystko gotowe? Kurde Ty zaraz rodzisz!!!
Strasznie mi się nie chce zabierać za wyprawkę, a muszę mieć podwójną 😅31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Często nie spada, ciąża mnoga raczej nie ma nic do rzeczy
Większość mam już gotowe ale jeszcze trochę zostało. Sporo roboty z tym, polecam zabrać się za to wcześniej, bo potem "ciągle coś" albo lekarz każe się mocno oszczędzać i jest problem.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Często nie spada, ciąża mnoga raczej nie ma nic do rzeczy
Większość mam już gotowe ale jeszcze trochę zostało. Sporo roboty z tym, polecam zabrać się za to wcześniej, bo potem "ciągle coś" albo lekarz każe się mocno oszczędzać i jest problem.
Ja już część rzeczy mam, dodatkowo sobie zaplanowałam, że na 30tc chcę mieć gotowe torby do szpitala, bo z synkiem była ta akcja z porodem przedwczesnym... ale generalnie nie mam motywacji żeby do tego usiąść tak konkretnie. Jak podliczę kasę to tym bardziej mi się nie chce, koszty wyprawki są kosmiczne 🤯31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
No niestety Naprawdę trzeba mieć sporo kasy, żeby na podstawowym poziomie się wyposażyć. Ja miałam niby "wszystko" po córce a i tak tysiące poszły.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:No niestety Naprawdę trzeba mieć sporo kasy, żeby na podstawowym poziomie się wyposażyć. Ja miałam niby "wszystko" po córce a i tak tysiące poszły.
Ja mam połowę po synku, ale wózek musieliśmy kupić (używany, a poszło 4tys)... a dla córeczka mam część ubranek po dziecku z rodziny, ale mimo wszystko dojdzie jeszcze dużo rzeczy do dokupienia. A jeszcze rzeczy z cyklu "higiena", które muszę zamówić, łóżeczko nowe (stare oddaliśmy uchodźcom z Ukrainy), pampersy, różki itd... dramaaaat... a zaczęłam kupować już miesiąc temu, 1000zł już na pewno poszło na same ubranka...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Jestem po wizycie. Zrobiła mi tylko badanie na fotel i usg.
Dostałam kolejna dawkę antybiotyku dla mnie mojego plus czopki i probiotyk mamy brać. Przy okazji dowiedziałam się że miałam owulacje i wyklułam jajko, słowa pani doktor. Powiedziała że jak dostanę okres to mam dzwonić umawiać się na drożność. Oni w szpitalu przed drożnością zrobią badanie jak wyjdą im jakiekolwiek bakterie to nie zrobią badania oceny drożności. Także ona dlatego nie robi teraz wymazu. 🙃
Od razu podpytałam o wyniki badań i powiedziała że wszystkie są w porządku, a rezerwa jajnikowa jest okey, bo to norma dla dwóch jajników. Jak na jeden jest w porządku. No i dodała ze jeśli drożność wyjdzie dobrze, a nadal nie będę mogła zajść w ciążę to będzie trzeba spróbować inseminacji..jo_ana lubi tę wiadomość
-
cslza wrote:Ja mam połowę po synku, ale wózek musieliśmy kupić (używany, a poszło 4tys)... a dla córeczka mam część ubranek po dziecku z rodziny, ale mimo wszystko dojdzie jeszcze dużo rzeczy do dokupienia. A jeszcze rzeczy z cyklu "higiena", które muszę zamówić, łóżeczko nowe (stare oddaliśmy uchodźcom z Ukrainy), pampersy, różki itd... dramaaaat... a zaczęłam kupować już miesiąc temu, 1000zł już na pewno poszło na same ubranka...
Mimo, że my właśnie mamy zostawione dwa wózki, bujaczek, lozeczko, dwa przewijaki, monitor oddechu czyli te wszystkie najdrozsze nam odpadly...2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
RudzielecMonia wrote:Jestem po wizycie. Zrobiła mi tylko badanie na fotel i usg.
Dostałam kolejna dawkę antybiotyku dla mnie mojego plus czopki i probiotyk mamy brać. Przy okazji dowiedziałam się że miałam owulacje i wyklułam jajko, słowa pani doktor. Powiedziała że jak dostanę okres to mam dzwonić umawiać się na drożność. Oni w szpitalu przed drożnością zrobią badanie jak wyjdą im jakiekolwiek bakterie to nie zrobią badania oceny drożności. Także ona dlatego nie robi teraz wymazu. 🙃
Od razu podpytałam o wyniki badań i powiedziała że wszystkie są w porządku, a rezerwa jajnikowa jest okey, bo to norma dla dwóch jajników. Jak na jeden jest w porządku. No i dodała ze jeśli drożność wyjdzie dobrze, a nadal nie będę mogła zajść w ciążę to będzie trzeba spróbować inseminacji..2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska