X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie a kolejne starania
Odpowiedz

Poronienie a kolejne starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulinka13 Nowa

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3ms temu poroniłam w 16tyg ciąży synka:(odkleiło się łożysko w tym cyklu zaczęliśmy starać się o dzidzię tak bardzo pragnę być mamą oby się udało słyszałam kiedyś że po pierwszym poronieniu szybciej się zachodzi w ciążę 🤔🤔ciekawe czy to prawda

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka13 wrote:
    3ms temu poroniłam w 16tyg ciąży synka:(odkleiło się łożysko w tym cyklu zaczęliśmy starać się o dzidzię tak bardzo pragnę być mamą oby się udało słyszałam kiedyś że po pierwszym poronieniu szybciej się zachodzi w ciążę 🤔🤔ciekawe czy to prawda

Bardzo mi przykro z powodu straty Twojego dzieciątka 🥺 na pewno los Tobie to wynagrodzi i doczekasz się zdrowego i różowego bobaska. Trzeba tylko trochę poczekać. Generalnie lekarze tak mówią że powinno pójść gładko bo macica jest przygotowana. U nas teraz 2 cykl starań i czekamy czy się uda czy nie. W styczniu miałam ciążę biochemiczną od tego czasu trochę minęło, badania leczenie bakterii itd więc zobaczymy ile czasu zajmą nam kolejne starania.

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg

👨36 L
    Kiepskie parametry nasienia ❌️
    Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ