X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie a kolejne starania
Odpowiedz

Poronienie a kolejne starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulinka13 Nowa

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3ms temu poroniłam w 16tyg ciąży synka:(odkleiło się łożysko w tym cyklu zaczęliśmy starać się o dzidzię tak bardzo pragnę być mamą oby się udało słyszałam kiedyś że po pierwszym poronieniu szybciej się zachodzi w ciążę 🤔🤔ciekawe czy to prawda

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka13 wrote:
    3ms temu poroniłam w 16tyg ciąży synka:(odkleiło się łożysko w tym cyklu zaczęliśmy starać się o dzidzię tak bardzo pragnę być mamą oby się udało słyszałam kiedyś że po pierwszym poronieniu szybciej się zachodzi w ciążę 🤔🤔ciekawe czy to prawda

Bardzo mi przykro z powodu straty Twojego dzieciątka 🥺 na pewno los Tobie to wynagrodzi i doczekasz się zdrowego i różowego bobaska. Trzeba tylko trochę poczekać. Generalnie lekarze tak mówią że powinno pójść gładko bo macica jest przygotowana. U nas teraz 2 cykl starań i czekamy czy się uda czy nie. W styczniu miałam ciążę biochemiczną od tego czasu trochę minęło, badania leczenie bakterii itd więc zobaczymy ile czasu zajmą nam kolejne starania.

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg

👨36 L
    Kiepskie parametry nasienia ❌️
    Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ