X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie a kolejne starania
Odpowiedz

Poronienie a kolejne starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulinka13 Nowa

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3ms temu poroniłam w 16tyg ciąży synka:(odkleiło się łożysko w tym cyklu zaczęliśmy starać się o dzidzię tak bardzo pragnę być mamą oby się udało słyszałam kiedyś że po pierwszym poronieniu szybciej się zachodzi w ciążę 🤔🤔ciekawe czy to prawda

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka13 wrote:
    3ms temu poroniłam w 16tyg ciąży synka:(odkleiło się łożysko w tym cyklu zaczęliśmy starać się o dzidzię tak bardzo pragnę być mamą oby się udało słyszałam kiedyś że po pierwszym poronieniu szybciej się zachodzi w ciążę 🤔🤔ciekawe czy to prawda

Bardzo mi przykro z powodu straty Twojego dzieciątka 🥺 na pewno los Tobie to wynagrodzi i doczekasz się zdrowego i różowego bobaska. Trzeba tylko trochę poczekać. Generalnie lekarze tak mówią że powinno pójść gładko bo macica jest przygotowana. U nas teraz 2 cykl starań i czekamy czy się uda czy nie. W styczniu miałam ciążę biochemiczną od tego czasu trochę minęło, badania leczenie bakterii itd więc zobaczymy ile czasu zajmą nam kolejne starania.

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe 🖤
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔

👱‍♀️35 L 👨36 L 🐕

8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
    Zivafert 5000j.m x2
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3

transfer 15.07🤰🏼
    15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
    29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
    10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
    Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
    23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
    01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
    18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
    3.12 576 g myszki 🐭🩷
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ