Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie chybione, zabieg
Odpowiedz

Poronienie chybione, zabieg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to wszystko wygląda? Zarodek się nie rozwinął, nie mam krwawień. Mam dostać leki aby szyjka sama się otworzyła i zostanie przeprowadzony zabieg. Ile godzin/dni to trwa? Czy zabieg jest wykonywany w znieczuleniu ogólnym? Po jakim czasie do domu ? Będzie to jakiś 7-8tydzien

• Faelwen90 Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja byłam na takim zabiegu w lutym.
    Najpierw zostałam przyjęta na oddział. Potem badania krwi, USG.
    Dostawałam 3 tabletki co jakieś 4 godziny o ile dobrze pamiętam. 2 tabletki musiałam sobie zaaplikować dopochwowo i jedną trzymać do czasu rozpuszczenia pod językiem.

Z czasem przyszło krwawienie i skurcze.
    W szpitalu byłam w piątek i w piątek wieczorem zaproponowano mi zabieg łyżeczkowania, ale stwierdziłam, że skoro pęcherzyk jest mały to poczekam do soboty na kolejne dawki leków i może się oczyszczę do końca sama, bo lekarze twierdzili, że pęcherzyk jest malutki i w tym wypadku powinno się to udać. Niestety się nie udało... W sobotę o 16 miałam zabieg. Dostałam znieczulenie dożylne. Spałam jakieś 10 minut, tyle trwał zabieg. O 19 chcieli mnie wypisać, ale stwierdziłam, że będę się czuła bezpieczniej spędzając noc po zabiegu w szpitalu. Wyszłam ze szpitala w niedzielę około 10. Dostałam jeszcze receptę na antybiotyk, który brałam jakieś 5 dni.

Wszystko zależy od tego jak będziesz chciała przez to przejść... Ile dawek leków przyjmiesz i czy konieczny będzie zabieg.

preg.png
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Jak to wszystko wygląda? Zarodek się nie rozwinął, nie mam krwawień. Mam dostać leki aby szyjka sama się otworzyła i zostanie przeprowadzony zabieg. Ile godzin/dni to trwa? Czy zabieg jest wykonywany w znieczuleniu ogólnym? Po jakim czasie do domu ? Będzie to jakiś 7-8tydzien
    Hej, ja mieszkam w Niemczech, mnie ogólnie się nie pytali czy chce tabletki na wywołanie czy zabieg ale miałam zabieg i wg mnie lepiej bo mnie tak jakby wszystko ominęło, ja byłam pod narkozą, niewiem jak to wygląda w Polsce

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • NN Autorytet

Wysłany: 12 maja, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Jeżeli masz mieć zabieg, a nie tabletki to w moim przypadku było tak, że rano przyjęli mnie na oddział, zrobili USG, jak przyszła moja kolej zabrali mnie do gabinetu, podobny do takiego jak normalny ginekologiczny, usiadłam na fotel dostałam tzw głupiego Jasia to jest taka narkoza krótkotrwała jak np przy pobieraniu komórek w ivf. Przewieźli mnie na salę i po jakiś 10-15 min się wybudziłam. Trzymali mnie jeszcze jakieś 2-3 godziny na obserwacji. W tym czasie się już krwawi i to dosyć mocno więc weź ze sobą większe podpaski, no i coś czym będziesz mogła zająć głowę

06.10.2023 pozytywny test- niespodzianka naturalna
    07.10.2023 beta 742 (godz15)
    09.10.2023 beta 1551 (godz 11)
    11.10.2023 beta 2994 (godz 10:30)
    14.10.2023 beta 8476 (godz 21)
    19.10 ♥️ 96 uderzeń
    31.10 CRL 13,4mm FHR 159/min
    21.11 3,86 człowieczka ♥️173 (10w5d)
    04.12 USG prenatalne ok (12w4d) PAPPA ok
    19.12 ♥️150 (14w5d)
    16.01 273 gr człowieczka (18w5d)♥️152
    22.02 397 gr córcia, badania połówkowe ok (22w)
    15.02 556gr (23w) ♥️142
    14.03 973gr (27w) ♥️155
    09.04 1484gr (30w5d) ♥️147 prenatalne nieznacznie poszerzona miedniczka
    07.05 2379gr (34w5d) ♥️153
    22.06.2024 2840g 53cm 18:20 nasza kruszynka jest z nami

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ