Poronienie i ciąża w kolejnym cyklu
-
Hej Dziewczyny,
poroniłam na bardzo wczesnym etapie, krwawienie wystąpiło 11.06 i trwało jak miesiączka około tygodnia(btw. To krwawienie mam traktować jak spóźniona miesiączke?) Przed kontrola u ginekologa nieco nas poniosło z mężem i odbyliśmy stosunek bez zabezpieczenia 23.06. Byłam na kontroli, mam dość grube endometrium, beta spadła całkowicie, ale od paru dni bardzo bolą mnie piersi i podbrzusze, niby jak na miesiaczke, która jakby liczyć od krwawienia powinna być ok. 10 lipca(beta robiona tydzień po stosunku). Teraz tylko zaczęłam się martwić, że jednak zaszłam w ciążę ponownie. Co prawda było to 5 dni przed domniemaną owulacją, ale kiedy najwcześniej mogę wykonać test z krwi lub z moczu żeby był wiarygodny?
Wiem, że pytanie wydaje się absurdalne, ale nie jestem psychicznie gotowa na kolejną ciążę, a dopiero teraz do mnie dotarło, że to wszystko działo się w potencjalnie płodne dni😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 13:44
-
Oczekujaca wrote:Hej Dziewczyny,
poroniłam na bardzo wczesnym etapie, krwawienie wystąpiło 11.06 i trwało jak miesiączka około tygodnia(btw. To krwawienie mam traktować jak spóźniona miesiączke?) Przed kontrola u ginekologa nieco nas poniosło z mężem i odbyliśmy stosunek bez zabezpieczenia 23.06. Byłam na kontroli, mam dość grube endometrium, beta spadła całkowicie, ale od paru dni bardzo bolą mnie piersi i podbrzusze, niby jak na miesiaczke, która jakby liczyć od krwawienia powinna być ok. 10 lipca(beta robiona tydzień po stosunku). Teraz tylko zaczęłam się martwić, że jednak zaszłam w ciążę ponownie. Co prawda było to 5 dni przed domniemaną owulacją, ale kiedy najwcześniej mogę wykonać test z krwi lub z moczu żeby był wiarygodny?
Wiem, że pytanie wydaje się absurdalne, ale nie jestem psychicznie gotowa na kolejną ciążę, a dopiero teraz do mnie dotarło, że to wszystko działo się w potencjalnie płodne dni😔👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Czekam póki co jeszcze parę dni i pójdę zrobić betę. Czy na 3-4 dni przed terminem powinna już wyjść? Będzie to ok. 12-13dpo. Poprzednio beta spadła do zera. Pobolewa mnie brzuch jak na okres i piersi bolą od dwóch tygodni. Powoli wariuje z tej niepewności ;(
-