Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie i ciąża w kolejnym cyklu
Odpowiedz

Poronienie i ciąża w kolejnym cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    poroniłam na bardzo wczesnym etapie, krwawienie wystąpiło 11.06 i trwało jak miesiączka około tygodnia(btw. To krwawienie mam traktować jak spóźniona miesiączke?) Przed kontrola u ginekologa nieco nas poniosło z mężem i odbyliśmy stosunek bez zabezpieczenia 23.06. Byłam na kontroli, mam dość grube endometrium, beta spadła całkowicie, ale od paru dni bardzo bolą mnie piersi i podbrzusze, niby jak na miesiaczke, która jakby liczyć od krwawienia powinna być ok. 10 lipca(beta robiona tydzień po stosunku). Teraz tylko zaczęłam się martwić, że jednak zaszłam w ciążę ponownie. Co prawda było to 5 dni przed domniemaną owulacją, ale kiedy najwcześniej mogę wykonać test z krwi lub z moczu żeby był wiarygodny?
    Wiem, że pytanie wydaje się absurdalne, ale nie jestem psychicznie gotowa na kolejną ciążę, a dopiero teraz do mnie dotarło, że to wszystko działo się w potencjalnie płodne dni😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2024, 13:44

• KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2024, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Hej Dziewczyny,
    poroniłam na bardzo wczesnym etapie, krwawienie wystąpiło 11.06 i trwało jak miesiączka około tygodnia(btw. To krwawienie mam traktować jak spóźniona miesiączke?) Przed kontrola u ginekologa nieco nas poniosło z mężem i odbyliśmy stosunek bez zabezpieczenia 23.06. Byłam na kontroli, mam dość grube endometrium, beta spadła całkowicie, ale od paru dni bardzo bolą mnie piersi i podbrzusze, niby jak na miesiaczke, która jakby liczyć od krwawienia powinna być ok. 10 lipca(beta robiona tydzień po stosunku). Teraz tylko zaczęłam się martwić, że jednak zaszłam w ciążę ponownie. Co prawda było to 5 dni przed domniemaną owulacją, ale kiedy najwcześniej mogę wykonać test z krwi lub z moczu żeby był wiarygodny?
    Wiem, że pytanie wydaje się absurdalne, ale nie jestem psychicznie gotowa na kolejną ciążę, a dopiero teraz do mnie dotarło, że to wszystko działo się w potencjalnie płodne dni😔
    Hej, beta może się jeszcze utrzymywać, mi test ciążowy pokazywał się pozytywnym chyba jeszcze 3 tygodnie po łyżeczkowaniu( miałam ciążę bez zarodka)

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za odpowiedź. Czekam póki co jeszcze parę dni i pójdę zrobić betę. Czy na 3-4 dni przed terminem powinna już wyjść? Będzie to ok. 12-13dpo. Poprzednio beta spadła do zera. Pobolewa mnie brzuch jak na okres i piersi bolą od dwóch tygodni. Powoli wariuje z tej niepewności ;(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ