X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie i ciąża w kolejnym cyklu
Odpowiedz

Poronienie i ciąża w kolejnym cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    poroniłam na bardzo wczesnym etapie, krwawienie wystąpiło 11.06 i trwało jak miesiączka około tygodnia(btw. To krwawienie mam traktować jak spóźniona miesiączke?) Przed kontrola u ginekologa nieco nas poniosło z mężem i odbyliśmy stosunek bez zabezpieczenia 23.06. Byłam na kontroli, mam dość grube endometrium, beta spadła całkowicie, ale od paru dni bardzo bolą mnie piersi i podbrzusze, niby jak na miesiaczke, która jakby liczyć od krwawienia powinna być ok. 10 lipca(beta robiona tydzień po stosunku). Teraz tylko zaczęłam się martwić, że jednak zaszłam w ciążę ponownie. Co prawda było to 5 dni przed domniemaną owulacją, ale kiedy najwcześniej mogę wykonać test z krwi lub z moczu żeby był wiarygodny?
    Wiem, że pytanie wydaje się absurdalne, ale nie jestem psychicznie gotowa na kolejną ciążę, a dopiero teraz do mnie dotarło, że to wszystko działo się w potencjalnie płodne dni😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2024, 13:44

Starania od 02.2024
    klinika leczenia niepłodności od 07.2025
    👩‍💼 33 🤵‍♂️34
    Biochem 06.2024
    AMH 2,58
    Pai, MTHFR hetero
    Kariotypy👍
    morfologia 2%
    HBA 64%, chromatyna 22%
    02.26 INF Ovaleap Ganirelix 💉
    28.02, 03.03 podgląd 🔎
    05.03 punkcja 🥚➡️ MII 6➡️ ❄️ 4.2.2
    07.04 FET 🍍 | EmbryoGlue

„Kwiat, który rozkwita w niepogodę jest rzadszy i piękniejszy niż inne”
  • KarolinaJ0702 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2024, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Hej Dziewczyny,
    poroniłam na bardzo wczesnym etapie, krwawienie wystąpiło 11.06 i trwało jak miesiączka około tygodnia(btw. To krwawienie mam traktować jak spóźniona miesiączke?) Przed kontrola u ginekologa nieco nas poniosło z mężem i odbyliśmy stosunek bez zabezpieczenia 23.06. Byłam na kontroli, mam dość grube endometrium, beta spadła całkowicie, ale od paru dni bardzo bolą mnie piersi i podbrzusze, niby jak na miesiaczke, która jakby liczyć od krwawienia powinna być ok. 10 lipca(beta robiona tydzień po stosunku). Teraz tylko zaczęłam się martwić, że jednak zaszłam w ciążę ponownie. Co prawda było to 5 dni przed domniemaną owulacją, ale kiedy najwcześniej mogę wykonać test z krwi lub z moczu żeby był wiarygodny?
    Wiem, że pytanie wydaje się absurdalne, ale nie jestem psychicznie gotowa na kolejną ciążę, a dopiero teraz do mnie dotarło, że to wszystko działo się w potencjalnie płodne dni😔
    Hej, beta może się jeszcze utrzymywać, mi test ciążowy pokazywał się pozytywnym chyba jeszcze 3 tygodnie po łyżeczkowaniu( miałam ciążę bez zarodka)

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
    22 cs
    Morfologia nasienia 5%
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za odpowiedź. Czekam póki co jeszcze parę dni i pójdę zrobić betę. Czy na 3-4 dni przed terminem powinna już wyjść? Będzie to ok. 12-13dpo. Poprzednio beta spadła do zera. Pobolewa mnie brzuch jak na okres i piersi bolą od dwóch tygodni. Powoli wariuje z tej niepewności ;(

Starania od 02.2024
    klinika leczenia niepłodności od 07.2025
    👩‍💼 33 🤵‍♂️34
    Biochem 06.2024
    AMH 2,58
    Pai, MTHFR hetero
    Kariotypy👍
    morfologia 2%
    HBA 64%, chromatyna 22%
    02.26 INF Ovaleap Ganirelix 💉
    28.02, 03.03 podgląd 🔎
    05.03 punkcja 🥚➡️ MII 6➡️ ❄️ 4.2.2
    07.04 FET 🍍 | EmbryoGlue

„Kwiat, który rozkwita w niepogodę jest rzadszy i piękniejszy niż inne”
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ