PORONIENIE i co dalej
-
czesc
Mam pytanie beta hcg spadla,zadzwonilam do gin pwoiedziala ze widzimy sie w piatek na USG jezeli mi nic nie dolega to nie muse jechac do szpitala.Wczoraj wieczorem bylo plamienie,dzis od rano bół brzucha i krwawie wiec wiem ze to poronienie,ale co w takie sytuacji mam czekac az przestane krwawic isc na USG zobaczyc czy sie oczyscilam i ew jak nie to zabieg? Czy odrazu jechac do szpitala?Dodam ze to 6/7tc nie bylo nawet pecherzyka w macicy,wiec nie wiem na co czekac...? -
Ja bym nie jechała do szpitala, chyba że krwawienie będzie bardzo bardzo obfite (że nie nadążysz zmieniać podpasek). Poczekaj na wizytę u swojej gin czy wszystko się oczyściło. W szpitalu najprawdopodobniej od razu zrobią Ci zabieg, a to nie jest dobre dla macicy i szyjki, różne są potem opinie co do starań, ale większość lekarzy radzi czekać. Ja przeszłam łyżeczkowanie w szpitalu, nie polecam. Za drugim razem roniłam sama w domu...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Em ma rację. Za za każdym razem poronienie miałam w domu - bardziej obfita @.
W styczniu byłam na podtrzymanie kiedy zaczęło się poronienie chcieli rano robić zabieg ale zmieniłam lekarza który powiedział ze oczyścil am się sama. To mniej szkodliwe dla organizmu daje większe szanse na szybkie staranie. -
nick nieaktualnyJak nie leci jak " z kranu", krew nie ma nieprzyjemnego zapachu, i nie masz gwałtownych bóli to nie ma potrzeby jechać do szpitala. Bo tak jak dziewczyny mówią, zrobią Ci łyżeczkę a z tą to to różnie bywa.
Jak skończysz krwawić, idź na USG skontrolować sytuacje.
Trzymaj się :* -
Dzieki dziewczyny ! Krwawie jak przy wiekszeym okresie,mialam tylko ból jeden dziec,ale nie byl to jakis bol nie do zniesienia,poprostu bol miesieczkowy i tyle.Krwawienie obife ,ale normalnie fukncjouje ,nic mnie nie boli ,tak wiec nie pojechalam do szpitala.
Jak dlugo trwa krwawienie przy poronieniu?
Poczekam az sie skonczy i pojde na USG kontrolne,robic bete HCG jak jeszcze krwawie,czy poczekac az ustąpi ? -
A możesz przełożyć usg na pon? Do tego czasu powinnaś sie sama oczyścić. Mnie kazali zrobić dwie bety przed zabiegiem, żeby się upewnić, że spada, potem miałam usg, żeby potwierdzić zatrzymanie akcji serca, a potem dopiero zabieg.
Moim zdaniem najlepiej byłoby jakbyś się teraz oszczędzała, po ustąpieniu krwawienia udała się na usg, czy ładnie zeszło wszystko.
Mnie po 14 dniach od zabiegu wysłali na betę dopiero. Równe zero ;p -