Poronienie po 2 miesiącu ciąży
-
Witajcie!
Wg danych, które znalazłam w necie po 8 tc dochodzi już tylko (aż) do 10% poronień. Chciałam zapytać dziewczyny, które poroniły po drugim miesiącu o przyczyny utraty dziecka. Czy wcześniej coś zapowiadało, że tak się stanie? Np. beta za wolno rosła albo crl było za małe, itp.? A może wszystko było ok i nagle serce przestawało bić?
Z góry dzięki za odpowiedzi
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. - - 6t6d -
nick nieaktualny
-
Ja w 20 tc. Ciążą książkowa, wyniki badań świetne, usg prawidłowe. Nic nie zapowiadało tragedii. 22.12.2014 słowa lekarza na usg - "Niestety nie mam dla Państwa dobrych wiadomości"
-
wszystkim dziewczynom współczuję straty
ja maleństwo straciłam w 8 tc przez krwiaka. w 6tc byłam u ginekolog i dowiedziałam się, że maleństwo jest zagrożone, bo obok jest krwiak. jeszcze na tej wizycie słyszałam bicie serduszka dostałam tabletki i kazano mi leżeć. po 2 tygodniach jak już wszystko miało być dobrze to dostałam plamienia. na usg okazało się że krwiak się powiększył a serduszko już nie bije. czekał mnie już tylko zabieg... -
nick nieaktualny
-