Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie samoistne - exacyl i cyclonamine
Odpowiedz

Poronienie samoistne - exacyl i cyclonamine

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bialekwiaty96 Nowa

Wysłany: 2 stycznia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Trafiłam tutaj ze względu poronienia w 7tc, które miało miejsce kilka tygodni temu , a niestety ciągnie się do dzisiaj.

18.12 w 7tc trafiłam do szpitala z krwawieniem. Ciaza była wtedy jeszcze utrzymana , ale nie udało sie i po kilku dniach zostałam wypisana z informacją, ze organizm sam sie oczyści. W miedzy czasie wypadały święta, sylwester - wiadomo cięższy dostęp do lekarzy.
    Ze szpitala wyszlam 21 grudnia , 23 grudnia miałam zrobić bete - byłam w kontakcie z ordynatorem szpitala. Okazało sie ze beta wzrosła przez te dwa dni z poziomu 1600 do 1700. W wigilię bylam u ordynatora na usg - dostalam silnego krwawienia , wiec przepisał mi cyclonamine i exacyl.
    Brałam je aż do sylwestra, krwawienia nie bylo - tylko.plamienie. Tydzien później wigilie kazał mi powtórzyć bede spadła to 1600. Od wczoraj - po skończeniu leków znowu zaczęłam.silnie krwawić- obfita miesiączka nadal ze skrzepami . Dzisiaj zrobiłam bete i czekam na wynik. Ciągle jestem w kontakcie z ordynatorem , ale on jedyne co robi to wysyła non stop na betę.

Zastanawiam sie czy branie tych leków mogło" zastopować " to poronienie I teraz dopiero organizm sie zaczyna oczyszczac ?
    Wieczorem jak dostanę wynik bety to oczywiście znowu zadzownie do ordynatora , natomiast jestem juz tym tak zmęczona, bo teoretycznie krwawienie nie powinno tak długo trwać i moze powinni mi zrobic zabieg? Czy którakolwiek brała leki przeciwkrowotczne przy poronieniu? I jak u was spadała beta? Ile to wszytsko trwało...

👱‍♀️30
    🧔‍♂️30
    18.12.2025 💔
    7tc poronienie samoistne
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ