X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie samoistne - exacyl i cyclonamine
Odpowiedz

Poronienie samoistne - exacyl i cyclonamine

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bialekwiaty96 Nowa

Wysłany: 2 stycznia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Trafiłam tutaj ze względu poronienia w 7tc, które miało miejsce kilka tygodni temu , a niestety ciągnie się do dzisiaj.

18.12 w 7tc trafiłam do szpitala z krwawieniem. Ciaza była wtedy jeszcze utrzymana , ale nie udało sie i po kilku dniach zostałam wypisana z informacją, ze organizm sam sie oczyści. W miedzy czasie wypadały święta, sylwester - wiadomo cięższy dostęp do lekarzy.
    Ze szpitala wyszlam 21 grudnia , 23 grudnia miałam zrobić bete - byłam w kontakcie z ordynatorem szpitala. Okazało sie ze beta wzrosła przez te dwa dni z poziomu 1600 do 1700. W wigilię bylam u ordynatora na usg - dostalam silnego krwawienia , wiec przepisał mi cyclonamine i exacyl.
    Brałam je aż do sylwestra, krwawienia nie bylo - tylko.plamienie. Tydzien później wigilie kazał mi powtórzyć bede spadła to 1600. Od wczoraj - po skończeniu leków znowu zaczęłam.silnie krwawić- obfita miesiączka nadal ze skrzepami . Dzisiaj zrobiłam bete i czekam na wynik. Ciągle jestem w kontakcie z ordynatorem , ale on jedyne co robi to wysyła non stop na betę.

Zastanawiam sie czy branie tych leków mogło" zastopować " to poronienie I teraz dopiero organizm sie zaczyna oczyszczac ?
    Wieczorem jak dostanę wynik bety to oczywiście znowu zadzownie do ordynatora , natomiast jestem juz tym tak zmęczona, bo teoretycznie krwawienie nie powinno tak długo trwać i moze powinni mi zrobic zabieg? Czy którakolwiek brała leki przeciwkrowotczne przy poronieniu? I jak u was spadała beta? Ile to wszytsko trwało...

👱‍♀️30
    🧔‍♂️30
    18.12.2025 💔
    7tc poronienie samoistne
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ