Poronienie, szpital, lot samolotem
-
Ostatnio pisalam tutaj o slabo rosnacej becie.
Dzisiaj bylam u lekarza i nie daje szans. Mam skierowanie do szpitala. Nie wiem co zrobic bo w pn lece na wakacje. Lekarka radzi szpital, ale jest weekend i zakladam ze nikt sie tam mna od razu nie zajmie. Mowila ze moge odstawic duphaston i moze pojawi sie wieksze krwawienie. Moge tez brac duphaston i miec jako taki ten wyjazd. Po powrocie zrobic bete i szpital albo czekac. Minus tego wszystkiego to 4-5h lotu ze moze byc krwotok.
Nie wiem co zrobic -
nick nieaktualny
-
Tak robie. Bylam w szpitalu za rada lekarki zobaczyc co mi powiedza, a oni wielkie oczy ze na wywolanie to sie trzeba umawiac na za 2/3 tygodnie maja terminy i moge w pn przyjsc i sie umowic i ogolnie zostalam potraktowana jak intruz. Wiec lece z duphastonem i zapasem srodkow higienicznych.
-
nick nieaktualny
-
Nopek wrote:Miłego urlopu 😄
Już któryś raz widzę, że szpitale mają problem z przyjęciem na wywołanie. Czemu?
Ja jednego dnia dostałam skierowanie i zostałam przyjęta. -
nick nieaktualnyParanoja. Ja chodziłam 1.5 tygodnia z obumarłą ciąża i nie zapowiadało się na poronienie. W ogóle nie wiedziałam o zatrzymaniu dopiero lekarz na wizycie kontrolnej mnie zaskoczył.
Chociaż przy wypisie lekarz (mimo wszystko dobrze go wspominam) powiedział, że kiedyś kobiety nie chodziły tak do lekarza i nie wiedziały o poronieniu i tak chodziły.
Zgłoś się po powrocie.pysia_s lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pysia_s wrote:I dzisiejsza beta juz w dol…starania o pierwszego maluszka od 01/ 2023
👩🏻 32
AMH 2,53 ng/ml
FSH 5,9
Prolactin 10,4
TSH 3,62
ESTRADIOL 36
10/2023 sonohysterogram wyniki ok
👨🏻33
Volume 3 ml
Concentration 13 mln
Motility 53%
Progressive motility score 3
Motile sperm total count 20,67
Morphology 2% - Subfertile
oligoteratoospermia
NIPT - low risks 🫶🏻 -
Tatka wrote:Mogę zapytać jak u Ciebie wszystko się skończyło? Jestem w podobnej sytuacji, zdecydowałam się pojechać na wakacje, ale nie było zalecenia suplementów aż duphaston żeby to jakoś zatrzymać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 15:02
-