Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie w 5tyg
Odpowiedz

Poronienie w 5tyg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 94Donia12 Znajoma

Wysłany: 3 października, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny z 2 na 3 października poroniłam samoistnie w 5 tyg. Rano wykonano mi USG Pani doktor powiedziała że prawie wszystko już poszło i że sama się oczyściłam zostało kilka skrzepików które same powinny się wydalić. Dostałam wypis ze szpitala i od wczoraj południa jestem już w domu. Czy któraś z was też miała taką sytuację że nie została czyszczona tylko samo się czyściło i było wszystko ok? Wizytę kontrolną u swojego gina mam w przyszły czwartek. Bardzo się boje jakiś powikłań typu infekcja a wiemy do czego to może dalej prowadzić...

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤
  • Erdene Ekspertka

Wysłany: 3 października, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to się dzieje bardzo często, szczególnie na tak wczesnym etapie. Nawet lepiej, kiedy organizm się sam oczyszcza, bo każda interwencja to zawsze jakieś mikroryzyko powikłań, po łyżeczkowaniu zwykle trzeba odczekać z dalszymi staraniami.

preg.png
  • 94Donia12 Znajoma

Wysłany: 3 października, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erdene wrote:
    Tak, to się dzieje bardzo często, szczególnie na tak wczesnym etapie. Nawet lepiej, kiedy organizm się sam oczyszcza, bo każda interwencja to zawsze jakieś mikroryzyko powikłań, po łyżeczkowaniu zwykle trzeba odczekać z dalszymi staraniami.
    Dziękuję za odpowiedź czyli się nie martwić nic się nie powinno stać ?

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 6 października, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    94Donia12 wrote:
    Hej dziewczyny z 2 na 3 października poroniłam samoistnie w 5 tyg. Rano wykonano mi USG Pani doktor powiedziała że prawie wszystko już poszło i że sama się oczyściłam zostało kilka skrzepików które same powinny się wydalić. Dostałam wypis ze szpitala i od wczoraj południa jestem już w domu. Czy któraś z was też miała taką sytuację że nie została czyszczona tylko samo się czyściło i było wszystko ok? Wizytę kontrolną u swojego gina mam w przyszły czwartek. Bardzo się boje jakiś powikłań typu infekcja a wiemy do czego to może dalej prowadzić...
    Ja poroniłam 7+3...
    W domu, po kontroli było wszystko ok... poczekaj na wizytę, zawsze lepiej jak się samo oczysci beż łyżeczkowania itp... Ja chciałam się przed tym bronić...

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.2021 - start IVF

23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
    29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
    18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
    01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
    21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
    06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
    25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _

03.24 - wracamy po rodzeństwo
    04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
    09.06 - 5dpt. - ⏸️
    06.07 - 7+2 💔

_ _ _ _

04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
    05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
    4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
    11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯

Wysłany: 3 listopada, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29.10 miałam dostać @ nie przyszła więc beta hcg z krwi i wyszło 6,8.
    Piersi bolały , nabrzmiałe . Umówiłam wizytę do ginekologa na 6.11
    Niestety dziś silny ból i krwawienie.
    Myślę czy mogłam coś zrobić.... Wszystkie badania miałam w normie, morfologię, tarczyca, trochę za niski cukier. Ginekologicznie też bez zastrzeżeń. Mam dwoje dzieci i obie poprzednie ciążę bez żadnych problemów. Nie wiem co ze sobą zrobić. Nie palę, nie piję, mam dużo ruchu, wagę mam przy 173 cm 55 kg.
    Organizm przebadany na wszystkie strony i z medycznego punktu widzenia jestem okazem zdrowia. Co zrobiłam źle?

• Ag9091 Debiutantka

Wysłany: 3 listopada, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1989ĵjjjjĵj wrote:
    29.10 miałam dostać @ nie przyszła więc beta hcg z krwi i wyszło 6,8.
    Piersi bolały , nabrzmiałe . Umówiłam wizytę do ginekologa na 6.11
    Niestety dziś silny ból i krwawienie.
    Myślę czy mogłam coś zrobić.... Wszystkie badania miałam w normie, morfologię, tarczyca, trochę za niski cukier. Ginekologicznie też bez zastrzeżeń. Mam dwoje dzieci i obie poprzednie ciążę bez żadnych problemów. Nie wiem co ze sobą zrobić. Nie palę, nie piję, mam dużo ruchu, wagę mam przy 173 cm 55 kg.
    Organizm przebadany na wszystkie strony i z medycznego punktu widzenia jestem okazem zdrowia. Co zrobiłam źle?
    Nie możesz tak myśleć… czasem tam się zdarza. Ja niestety już dwa razy porobiłam i niby też że mnę okaż zdrowia…. Za każdym razem kończyło się łyżeczkowaniem. Również nie palę, nie pójdę i dobrze się odżywiam….. i niestety jeszcze żadnych dzieci nie mam… mam nadzieję, żeby w kolejnym roku się uda i za Ciebie też trzymam kciuki !!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag9091 wrote:
    Nie możesz tak myśleć… czasem tam się zdarza. Ja niestety już dwa razy porobiłam i niby też że mnę okaż zdrowia…. Za każdym razem kończyło się łyżeczkowaniem. Również nie palę, nie pójdę i dobrze się odżywiam….. i niestety jeszcze żadnych dzieci nie mam… mam nadzieję, żeby w kolejnym roku się uda i za Ciebie też trzymam kciuki !!!!!

Dziękuję za słowa otuchy.
    Obyśmy obie doczekały się pociech.

• EveSavi Nowa

Wysłany: 5 listopada, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ubiegłym tygodniu też niestety poroniłam w 5 tygodniu. W następnym tygodniu mam kontrolne USG czy wszystko dobrze się oczyscilo i czekam na zielone światło od lekarza na ciążę... Pierwsza ciąża była ok, jedynie 1szy trymestrze brałam Duphaston na podtrzymanie, bo były plamienia i niski progesteron. Nigdy nie myślałam że mi się to przydarzy, ból i smutek niesamowity...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ