Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Przewlekły ból z opuchlizna
Odpowiedz

Przewlekły ból z opuchlizna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Baśka88 Nowa

Wysłany: 4 maja 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Poronienie (końcówka 7tyg) nastąpiło u mnie w ubiegły poniedziałek tj. 30.04. Dzisiaj jest piątek a ja nadal odczuwam kilkukrotnie na dobe napadowe silne bóle podbrzusza wraz z wyraźną towarzysząca temu bólowi opuchlizna równiez podbrzusza. Nie jestem w stanie funkcjonować bez silnego ibupromu wraz z Nospa. Nadmienię tylko, że jest to moja pierwsza ciaza i nie wiem co mam ze sobą robić. Mój lekarz przyjmuje najszybciej w poniedziałek. Czy mam czekać do tej wizyty? Czy lepiej pojechać jeszcze dzisiaj do szpitala?
    Ps. Nie towarzyszy temu żadna gorączka.

• migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poronienie jest dwuetapowe, najpierw roni się jajo płodowe, a w następnych dniach oczyszcza się macica.
    Nie brałabym no spy, gdyż skurcze macicy są potrzebne, aby się dobrze oczyścila.
    Dobrze jest podejść na usg aby sprawdzić, czy wszystko wygląda ok.

Ja miałam potworne bóle kilka dni po poronieniu, brałam silne leki i zwijalam się z bólu, ale było to spowodowane podrażnieniem otrzewnej w związku z endometrioza.

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
    Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
    Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
    Ciąża pozamaciczna 05.2018
    NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
    05.2019 Naturalsik ❤
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ