X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Skacząca beta hCG
Odpowiedz

Skacząca beta hCG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kamcia95 Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2023, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    9.01 byłam u ginekologa w celu potwierdzenia ciąży. Beta robiona w ten sam dzień, wynik to 550 mlU/ml. Na USG widoczny był pęcherzyk w jamie macicy i licząc od ostatniej miesiączki było 5tydz 5dz. Lekarz zalecił mi powtórzenie bety po 48h. Niestety ale wzrosła tylko o kilkanaście % - 630 mlU/ml. Skontaktowałam się z lekarzem, który oczywiście zalecił ponowne wykonanie usg po tygodniu, ale może dodał, że może to być ciaza pozamaciczna.
    Z nerwów, strachu.. zbadałam po kolejnych 48h raz jeszcze betę I jej poziom spadł do 580 mlU/ml :(
    Czy w tym wypadku muszę liczyć się z najgorszym? Czy jest jeszcze szansa/cień nadzieji, że jednak wszystko potoczy się dobrze?
    Dzięki!

• MegiMal Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłaś badania w tym samym lab?

Starania od 09.18
    Angelius Provita od 02.19
    07.19 pierwsza iui na naturalnym :(
    09.19 2 iui z clo - cb :(
    11.19 3 iui z clo :(
    12.19 naturalna cb :( + wykryte bakterie e-coli w nasieniu
    KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
    02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
    2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
    01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
    Nieudane 2 iui
    Amh 0,6
    10.2024 I procedura invi
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2023, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli był widoczny pęcherzyk w macicy to na pewno nie jest ciąża pozamaciczna. No chyba że masz dwie ciąże, jedną ulokowaną w macicy a drugą w innym miejscu bo i takie przypadki się zdarzają. spadek bety nie zapowiada dobrze. ale mógł być też błąd labo, lub wykonywałaś badanie w dwóch innych laboratoriach.

• Wika90 Nowa

Wysłany: 14 stycznia 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam. Pecherzyk był na swoim miejscu. Ciąża potwierdzona w 5tc. Beta wydawała się w normie,ale bóle podbrzusza nie dawały mi spokoju. Po dwóch dniach kolejna beta w tym samym lab. Wynik delikatnie wzrósł. Lekarz stwierdził że przy takim wyniku bol brzucha informuję o trwającym poronieniu. Nie dawałam za wygraną poszłam do innego lab. Trzeci test niższy niż poprzednie dwa. Zapłakana za dwa dni lecę na czwarty o on okazał się wyższy niż poprzednie. Zapisuje się na usg okazuje się że serduszko zaczęło bić. Skaczącą beta zazwyczaj oznacza komplikacje. U nas okazało się że zarodek był obciążony i pomimo serduszka zatrzymał się w 8tyg.

• kamcia95 Nowa

Wysłany: 15 stycznia 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wczoraj byłam u ginekologa z pobolewaniem podbrzusza. Po wnikliwym usg pani doktor stwierdziła, że widzi coś niepokojącego w jajniku co może odpowiadać ciazy pozamacicznej. Może ale nie musi..
    Ponad to, jeśli nawet wykluczymy ciaze pozamaciczna to pęcherzyk/pseudopecherzyk ulokowany w macicy jest stanowczo za mały jak na wiek ciazy. Do tego spadający poziom bety... Pani doktor powiedziała, że są tylko 2 ocpje: ciaza pozamaciczna lub zaczynający się proces poronienia. 3 opcji, tej pozytywnej nie ma.
    Obecnie jestem w szpitalu aby potwierdzić, która z wyżej wymienionych sytuacji ma miejsce.

Dziękuję ślicznie za Wasze odpowiedzi.
    Wszystkiego dobrego.

• Silenka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2023, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia95 wrote:
    Hej dziewczyny. Wczoraj byłam u ginekologa z pobolewaniem podbrzusza. Po wnikliwym usg pani doktor stwierdziła, że widzi coś niepokojącego w jajniku co może odpowiadać ciazy pozamacicznej. Może ale nie musi..
    Ponad to, jeśli nawet wykluczymy ciaze pozamaciczna to pęcherzyk/pseudopecherzyk ulokowany w macicy jest stanowczo za mały jak na wiek ciazy. Do tego spadający poziom bety... Pani doktor powiedziała, że są tylko 2 ocpje: ciaza pozamaciczna lub zaczynający się proces poronienia. 3 opcji, tej pozytywnej nie ma.
    Obecnie jestem w szpitalu aby potwierdzić, która z wyżej wymienionych sytuacji ma miejsce.

Dziękuję ślicznie za Wasze odpowiedzi.
    Wszystkiego dobrego.

Oby wszystko skonczylo sie dobrze, jakkolwiek to brzmi. Trzymaj sie kochana

💙🩷
  • Asiulka123 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może któraś z Was tak miała. Ja już zgłupiałam.
    Okres miałam 12.01.
    Owulacja była 26.01.dnia
    07.02 wyszła beta 10.1. Po 48h była 21.1
    13.02 coś mnie podkusilo i poszłam do lekarza. Powiedział, że nic nie widać i żeby zrobić betę. 13.02 beta 23! Myślałam, że to pomyłka i zrobiłam kolejnego dnia i wynik 25(po 24h).
    Popołudniu zaczęły się plamienia. 15.02 na wizycie lekarz powiedział, że nic nie widzi i kazał zrobić betę bo jak jest na tym sam poziomie to potrzebny jest zabieg.
    16.02 beta 30.1
    17.02 beta 43.5 (po 24h od poprzedniej)
    Lekarz stwierdził żeby poczekać do poniedziałku i zrobić betę aby zobaczyć czy rośnie.
    Wiem, że nadzieja matka głupich ale chyba każda z nas ma nadzieję do samego końca.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka123 wrote:
    Dziewczyny, może któraś z Was tak miała. Ja już zgłupiałam.
    Okres miałam 12.01.
    Owulacja była 26.01.dnia
    07.02 wyszła beta 10.1. Po 48h była 21.1
    13.02 coś mnie podkusilo i poszłam do lekarza. Powiedział, że nic nie widać i żeby zrobić betę. 13.02 beta 23! Myślałam, że to pomyłka i zrobiłam kolejnego dnia i wynik 25(po 24h).
    Popołudniu zaczęły się plamienia. 15.02 na wizycie lekarz powiedział, że nic nie widzi i kazał zrobić betę bo jak jest na tym sam poziomie to potrzebny jest zabieg.
    16.02 beta 30.1
    17.02 beta 43.5 (po 24h od poprzedniej)
    Lekarz stwierdził żeby poczekać do poniedziałku i zrobić betę aby zobaczyć czy rośnie.
    Wiem, że nadzieja matka głupich ale chyba każda z nas ma nadzieję do samego końca.
    Mogę zapytać jak ta sytuacja się u Ciebie zakończyła?
    U mnie nie jest może podobnie, ale mam niskie przyrosty. Raz 57%, raz 43%. Mam włączony duphaston i lekarka kazała mi czekać do najbliższej środy z badaniem.
    Czuje ze środa to będzie dzień sądu ostatecznego dla tej ciąży..

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Asiulka123 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2023, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Mogę zapytać jak ta sytuacja się u Ciebie zakończyła?
    U mnie nie jest może podobnie, ale mam niskie przyrosty. Raz 57%, raz 43%. Mam włączony duphaston i lekarka kazała mi czekać do najbliższej środy z badaniem.
    Czuje ze środa to będzie dzień sądu ostatecznego dla tej ciąży..

Kochana moja, ciąża zakończyła się ciąża pozamaciczna. Sama się wchłonęła więc nie ma przeciwwskazań do starań o kolejną. A jak u Ciebie sytuacja ?

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka123 wrote:
    Kochana moja, ciąża zakończyła się ciąża pozamaciczna. Sama się wchłonęła więc nie ma przeciwwskazań do starań o kolejną. A jak u Ciebie sytuacja ?
    Moja tez zakończyła się dokładnie w 6 t. Nawet ciężko stwierdził gdzie była, wyleciało ze mnie wszystko. Nie miałam przeciwskazań do starań od razu, ale niestety zamiast owulacji miałam 3 cm torbiel, bo mi nie pękło :/
    Także może w kolejnym cyklu będzie lepiej

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Asiulka123 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Moja tez zakończyła się dokładnie w 6 t. Nawet ciężko stwierdził gdzie była, wyleciało ze mnie wszystko. Nie miałam przeciwskazań do starań od razu, ale niestety zamiast owulacji miałam 3 cm torbiel, bo mi nie pękło :/
    Także może w kolejnym cyklu będzie lepiej

Głowa do góry. Nie ma co się załamywać i poddawać 🙂 ja też miałam torbiel ale przed ciążą sam się wchłonął i nie ma po nim śladu

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka123 wrote:
    Głowa do góry. Nie ma co się załamywać i poddawać 🙂 ja też miałam torbiel ale przed ciążą sam się wchłonął i nie ma po nim śladu
    Nie No, jasne. Miałam już tez kiedyś, po którejś z stymulacji. Teraz już na naturalnym cyklu mi się zrobiła, na tym jajniku, który jest w gorszej kondycji.
    Także nie załamuje się :)
    Teraz czekam na okres w potem liczę, ze uda mi się zrobić w końcu drożność :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Anxx Nowa

Wysłany: 30 marca 2023, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Może któraś miała podobna sytuację i jest w stanie trochę mnie uspokoić do następnego czwartku.
    15.03 zrobiłam test ( nawet 3 ) okazało się że jestem w ciąży. Clearblue pokazał 2-3 tygodni. Od ostatniej miesiączki 6 tydzień. W piątek dostałam lekkiego plamienia. Nic poza tym. W sobotę ostry bol brzucha i plamienia z jasna krwia i pogłębiało się to z chwili na chwilę. Wylądowałam na pogotowiu. Badanie moczu i krwi, lekarz stwierdził że muszę czekać na następny wolny termin usg. W niedzielę dzwonili ze szpitala że mój poziom hCG wynosi ponad 600 ale to za mało jak na ten tydzień ciąży a usg we wtorek. Udało mi się znaleźć usg w niedzielę ale pani stwierdziła że nie widzi ani ciąży ani poronienia. We wtorek badanie hCG spadło do 400 i na usg nie było nic widać oprócz skrzepów, lekarz stwierdził że to oznaka poronienia a wszystko samo się czyści. Dziś czyli czwartek następne badanie krwi, szpital dzwoni z wynikami i mówi że poziom hCG podniósł się do ponad 600. Umówili mnie na następne usg za tydzień, żeby sprawdzić co się dzieje. Do tego bol brzucha ustal wczoraj a dziś wieczor bol na dole z lewej strony. Dwie poprzednie ciaze bez żadnych komplikacji. Dodam że mieszkam w Anglii i podejście lekarzy jest tu troszkę inne :( Nie wiem już sama co o tym wszystkim myśleć..

• Silenka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anxx wrote:
    Hej. Może któraś miała podobna sytuację i jest w stanie trochę mnie uspokoić do następnego czwartku.
    15.03 zrobiłam test ( nawet 3 ) okazało się że jestem w ciąży. Clearblue pokazał 2-3 tygodni. Od ostatniej miesiączki 6 tydzień. W piątek dostałam lekkiego plamienia. Nic poza tym. W sobotę ostry bol brzucha i plamienia z jasna krwia i pogłębiało się to z chwili na chwilę. Wylądowałam na pogotowiu. Badanie moczu i krwi, lekarz stwierdził że muszę czekać na następny wolny termin usg. W niedzielę dzwonili ze szpitala że mój poziom hCG wynosi ponad 600 ale to za mało jak na ten tydzień ciąży a usg we wtorek. Udało mi się znaleźć usg w niedzielę ale pani stwierdziła że nie widzi ani ciąży ani poronienia. We wtorek badanie hCG spadło do 400 i na usg nie było nic widać oprócz skrzepów, lekarz stwierdził że to oznaka poronienia a wszystko samo się czyści. Dziś czyli czwartek następne badanie krwi, szpital dzwoni z wynikami i mówi że poziom hCG podniósł się do ponad 600. Umówili mnie na następne usg za tydzień, żeby sprawdzić co się dzieje. Do tego bol brzucha ustal wczoraj a dziś wieczor bol na dole z lewej strony. Dwie poprzednie ciaze bez żadnych komplikacji. Dodam że mieszkam w Anglii i podejście lekarzy jest tu troszkę inne :( Nie wiem już sama co o tym wszystkim myśleć..

Taka skacząca beta nie zwiastuje nic dobrego :( w tej sytuacji nie ma dobrej rady, skoro na usg nic jeszcze nie widac, cierpliwie czekaj i staraj sie nie denerwowac. Bete mozesz co drugi dzien powtarzac, tylko w jednym labo.

💙🩷
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ