Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Poronienie › Spadek bety
Odpowiedz

Spadek bety

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek zrobiłam 2 testy oba pozytywne od razu piekne 2 kreski. Od razu pojechałam zrobić betę wynik 95.47 ja zadowolona, bo wychodził z tego ok 4 tydzień. Lekarz gin potwierdził w czwartek, że przy tym wyniku bety może być wczesna ciaza. Zlecił jednak powtórzenie bety i niestety wynik spadł do 32.46... Nie wiem co myśleć, bo nie mam żadnych boli brzucha ani krwawienia czy nawet plamienia... Nie wiem czy znaczenie ma fakt, że 1 betę robiłam w szpitalnym laboratorium 2 w przychodni, która przesyła próbki do laboratorium w szpitalu.
    Boję się, że to poronienie :( ale na razie żadnych jego objawów nie mam wręcz przeciwnie cały czas chce mi się spać i mnie mdli... Naczytalam się, że może to być też np błąd laboratoryjny ale już sama nie wiem :(
    Byłam taka szczęśliwa a teraz cały czas chce mi się płakać :(

• pan-da Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betę powinno robić się w tym samym laboratorium, bo różne laboratoria mogą mieć różne normy.

Nikt ci nic nie jest w stanie powiedzieć. Musisz iść do lekarza.

Kraków
    FV R2_4070A-G hetero, MTHFR_1298A-C hetero
    kariotyp ok
    grudzień 2017 - ciąża biochemiczna
    lipiec 2018 - puste jajo płodowe, łyżeczkowanie
    październik 2019 - puste jajo płodowe, poronienie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pan-da wrote:
    Betę powinno robić się w tym samym laboratorium, bo różne laboratoria mogą mieć różne normy.

Nikt ci nic nie jest w stanie powiedzieć. Musisz iść do lekarza.

Lekarza mam dopiero w piątek...
    Betę 1 robiłam w szpitalu, 2 w przychodni ale próbki poszly do szpitala gdzie robiłam 1 betę.

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sądzę że aż taka roznica by była między laboratoriami..wygląda na to że beta spadła
    krwawienie nie musi wystąpić od razu...
    pozostaje czekać na rozwój sytuacji

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten moment dalej się nic nie dzieje... A beta niby spadła w piątek rano

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ