X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie test ALLO mlr i test cytotoksyczny
Odpowiedz

test ALLO mlr i test cytotoksyczny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was robiła te badanie-badania
    " test ALLO mlr i test cytotoksyczny "
    orientujecie się co ma wskazać to badanie?
    jaki jest jego koszt i gdzie mogę takie badanie zrobić?
    Czy ono się tak nazywa prawidłowo czy ma jakieś rozwinięcie?
    Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi trochę poczytałam na internecie o tym i wynika,że ma to chyba coś wspólnego z odrzucaniem ciąży czy tak?

• justyna78 Nowa

Wysłany: 17 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,badania te ,,pokazuja,,stan limfocytów,gdyz one mają związek z poronieniami.ja jestem po dwóch obumarłych ciążach i szukałam pomocy w łodzi u prof.tchórzewskiego . wyniki tych badań miałam nie za dobre i lekarz zalecil szczepienia limfocytami partnera.szczepienia te są sprawa dosyć kontrowersyjną,jedni lekarze są za a inni przeciw.po szczepieniach wyniki moje sie poprawiły.koszt ok 300zł za test cytotoksyczny a badanie mlr to nie wiem ile kosztuje,ale na pewno do tanich nie należy

k0kdha00ojifwck0.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat. Robił ktoś te badania? jak wygląda leczenie i czy istnieje bez szczepień?

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę nikt tych badań nie robi??????????? Nawet po poronieniu??????????????
    Dziwne...

201701271765.png

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zlecił te badania lekarz. Będę je robić w najbliższym czasie, ale niestety nie mam większego rozeznania w tym temacie. Badanie to jest coraz częsciej zlecane przez lekarzy.

vanessa lubi tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreszcie sie ktoś odezwał :)
    Miałaś poronienie czy zlecił Ci bo długo sie staracie?
    Mnie zlecił nowy lekarz bo poprzednicy nie wiedzieli co z nami zrobić bo twierdzili że wszystko ok. A u nowego gina wychodzi to i owo. Po 4 wizytach znamy już 4 przyczyny z czego jedna juz wyleczona i szukamy dalej bo to nie oznacza że więcej ich nie ma.

201701271765.png

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak wykonałam te badania koszt łącznie to 400 zł bez groszy na wyniki czeka się 2 tygodnie. Chyba 300 Allo MLR I 95 test cytotoksyczny. Cena dotyczy pary. Mnie zlecono to badanie po poronieniach.

Destiny80 lubi tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanessa wrote:
    No wreszcie sie ktoś odezwał :)
    Miałaś poronienie czy zlecił Ci bo długo sie staracie?
    Mnie zlecił nowy lekarz bo poprzednicy nie wiedzieli co z nami zrobić bo twierdzili że wszystko ok. A u nowego gina wychodzi to i owo. Po 4 wizytach znamy już 4 przyczyny z czego jedna juz wyleczona i szukamy dalej bo to nie oznacza że więcej ich nie ma.
    Vanessa mam wynik badania, ale nie wiem jak go interpretować... Czy może Ty się orientujesz? Przeciwciała Allo- MLR+ test cytotoksyczny - ocena obecności przeciwciał blokujących ALLO-MLR. Przeciwciała blokujące obecne- 30,3%. W surowicy Pani nie stwierdzono obecności przeciwciał cytotoksycznych przeciwko wyizolowanym limfocytom dawcy- męża.Kontrola pozytywna 100 % komórek martwych, Kontrola negatywna 2% komórek martwych, Surowica badana 2 % komórek martwych.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ