X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Toxoplazmoza przyczyna poronien
Odpowiedz

Toxoplazmoza przyczyna poronien

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie jestem nowa na forum i mam dosc duzy problem z ktorym malo kto moze mi pomoc.
    Po krotce pierwsza ciaza poroniona. Droga problem z zajsciem udalo sie i 7 tydzien wyniki z toxoplazmowy fatalne lekraz przepisuje mi na cal ciaze rovaycyne. porod wszytsko ok ze mna i z dzieckiem. Problemem jest ze w ciagu 10 po urodzeniu nadal cos sie dzieje z moimi wynikami toxoplazmowymi. wpo urodzeniu syna poronilam jeszcze dwa razy. zaczelam robic badania na awidosc toxo i to moje soatnie wyniki

Toxo IgG awidosc
    <0,3 awidosc niska
    0,3-0,35 awisdosc umiarkowana
    >= 0,35 awisdosc wysoka

moj wynik to 0,29
    Toxi IgM
    <0,6AU/ml wynik ujemny
    6-8 AU/ml wynik watpliwy
    >=8 wynik dodatni
    moj wynik to 4,2
    Te badania byly robione we wrzesniu .
    Pani doktor stwierdzila ze absolutnie nie moge zajsc terazaz w ciaze po czym przeleczyla mnie antybiotykiem. po kuracji wyniki
    IgG 0,26
    IgM 3,0
    wyniki kwiecien 2015

kolejne wyniki czerwiec
    IgG 0,21
    IgM 3,5

kolejne wrzesien 2015
    IgG 0,30
    IgM 3,5
    Koniec

Rece mi opadaja nie wiem co robic co tym myslec nie mam zadnego specjalisty chce bardzo drogie dziecko ale z tego co mowi mi lekarz to nie moge . zalamana prosze Was o interpretacj ei pomoc co mam robic dalej
    IgM 3,5
    kolejne

thgfcsqvu04h8c8a.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ