Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Toxoplazmoza przyczyna poronien
Odpowiedz

Toxoplazmoza przyczyna poronien

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie jestem nowa na forum i mam dosc duzy problem z ktorym malo kto moze mi pomoc.
    Po krotce pierwsza ciaza poroniona. Droga problem z zajsciem udalo sie i 7 tydzien wyniki z toxoplazmowy fatalne lekraz przepisuje mi na cal ciaze rovaycyne. porod wszytsko ok ze mna i z dzieckiem. Problemem jest ze w ciagu 10 po urodzeniu nadal cos sie dzieje z moimi wynikami toxoplazmowymi. wpo urodzeniu syna poronilam jeszcze dwa razy. zaczelam robic badania na awidosc toxo i to moje soatnie wyniki

Toxo IgG awidosc
    <0,3 awidosc niska
    0,3-0,35 awisdosc umiarkowana
    >= 0,35 awisdosc wysoka

moj wynik to 0,29
    Toxi IgM
    <0,6AU/ml wynik ujemny
    6-8 AU/ml wynik watpliwy
    >=8 wynik dodatni
    moj wynik to 4,2
    Te badania byly robione we wrzesniu .
    Pani doktor stwierdzila ze absolutnie nie moge zajsc terazaz w ciaze po czym przeleczyla mnie antybiotykiem. po kuracji wyniki
    IgG 0,26
    IgM 3,0
    wyniki kwiecien 2015

kolejne wyniki czerwiec
    IgG 0,21
    IgM 3,5

kolejne wrzesien 2015
    IgG 0,30
    IgM 3,5
    Koniec

Rece mi opadaja nie wiem co robic co tym myslec nie mam zadnego specjalisty chce bardzo drogie dziecko ale z tego co mowi mi lekarz to nie moge . zalamana prosze Was o interpretacj ei pomoc co mam robic dalej
    IgM 3,5
    kolejne

thgfcsqvu04h8c8a.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ