Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Urodszylam martwe dziecko
Odpowiedz

Urodszylam martwe dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mochjito Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja historia: Witam was,jestem czeskom mam naryczonego polaka tak przepraszam ze nie pisze tak dokladnie po Polsku.Czongle mi bardzo jest cienzko o tym gadać co się stało,dopiero minelo 2miesonce co nie żyje moja cureczka.Miałam ciaze bardzo dobrom do samego końca,ale jednego dnia się my zmenilo cale moje życzę bylam w 9 m. a moje cureczka zmarla dokladnie dzień swojego urodzenia i nie wiadomo dlaczego co się wogule stalo.Teras się staramy ze by zajsc w ciaze bardzo tego pragnę ze by być w ciąży mam nadzeje ze się nam uda a w końcu się nam urodzy zdrowe dziecko.Czy komuś się stalo to co my? i za jak dlugo moge byc w ciazy? czy ktosz mial podobna situace?

• trish28 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całuję Cie mocno xxx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 21:45

Trish
  • Mochjito Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ci dzekuje:* tez mam nadzeje ze bende juz w ciazy i ze to bendze bardzo szypko:)A ty juz masz dzecy ?:)

• annak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mochjito,

Strasznie mi przykro z powodu Waszych ciężkich przeżyć. Ogromnie współczuję.
    Ja straciłam trzy ciąże, ale na wczesnym etapie. Ostatnią utraciłam 6 dni temu. Czuję wielki smutek, ale nie wyobrażam sobie, jak Tobie musi być trudno... To musi być ogromny ból.

Staram się mówić sobie, że takie zdarzenia są po coś i mają jakiś głęboki ukryty cel. Oby tak było...
    Ale przed nami nowy początek! Tak jak pisze trish28, trzeba się starać od nowa i wierzyć, że się uda.

Na tym forum jest osobny wątek poświęcony historiom takim jak Twoja.
    Tu jest link:
    https://ovufriend.pl/forum/poronienie/porod-martwego-dziecka,1096.html
    Jest tam bardzo dużo podobnych historii. Dziewczyn, które straciły swoje dzieciątka przy porodzie, albo tuż przed. Ale wiem, że są wśród nich takie, które po tym zdarzeniu już doczekały się dzieci, albo właśnie oczekują na nie będąc w ciąży. To jest ta nadzieja!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Mochjito Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ci dzekuje,tez jest prikre co cie spotkalo,masz racje treba wierzyć a na pewno bendze dobrze życzę ci dużo sil a powodzenia❤ a dzekuje za link

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 10:05

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ