W którym szpitalu zrobią łyżeczkowanie bez prób farmakologicznego poronienia?
-
Hej dziewczyny. Dołączam do was i odrazu mam nadzieję, że wasze doświadczenie pomoże mi uporać się z tą przykrą sytuacją. Stwierdzone puste jajo plodowe, wlasnie jestem w szpitalu, ktory myslalam ze robi zabieg po podaniu tabletek i po zmiekczeniu szyjki. Na miejscu okazalo sie zupelnie inaczej, mam czekac jeszcze 2 dni na "calkowite potwierdzenie" (powinnam byc wg OM 9t4d), pozniej staramy sie tabletkami a jesli juz jest totalny mus to dopiero zabieg. Chcę to juz miec za sobą i jestem zla, ze lekarz bardzo wprowadzil mnie w błąd. Nie bylo zadnej mowy o probach farmakologicznych, wiedzial ze szykuje sie na zabieg i pytalam go o to 10 razy. Stąd moje pytanie: w ktorych szpitalach w woj mazowieckim badz podlaskim zrobią mi zabieg po farmakologicznym otwarciu szyjki bez czekania na poronienie po tabletkach? Z gory dziekuje Wam za pomoc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 14:38
-
Hej, jesteś pewna że nie chcesz spróbować farmakologicznie? Nawet jeśli nie uda się wyczyścić w całości to wtedy i tak jest mniejsza ingerencja w szyjke oraz krótszy zabieg abrazji macicy. Tak mi wytłumaczono w szpitalu.👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Nie doradzę Ci, bo nie pochodzę z mazowieckiego. Ale jestem w szoku, że lekarze nie wzieli pod uwagę Twoich oczekiwań. Jest to trudna sytacja dla kobiety i nie wyobrażam sobie być jeszcze zmuszana do czegoś, przez co nie chcę przechodzić.
Mnie od razu na wejściu zapytali, jak chcę przez to przejść i dostosowali się do tego. Oczywiście lekarze musieli ocenić czy mój stan zdrowia pozwala na narkozę i zabieg. Wszystko było w porządku więc zabieg odbył się zgodnie z moją prośbą.
Mam nadzieję, że znajdziesz szpital, gdzie Cię wysłuchają. Trzymam za Ciebie mocno kciuki.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Wron Kraa wrote:Hej, jesteś pewna że nie chcesz spróbować farmakologicznie? Nawet jeśli nie uda się wyczyścić w całości to wtedy i tak jest mniejsza ingerencja w szyjke oraz krótszy zabieg abrazji macicy. Tak mi wytłumaczono w szpitalu.
Hej Wron Kraa, dziekuje za odpowiedz. Jestem pewna, ze nie chce probowac farmakologicznie. U mnie jest ciaza trojacza wiec raczej i tak nie da rady a tylko sie niepotrzebnie namecze Udalo mi sie umowic do szpitala, w ktorym to rozumieja i zrobia zabieg. Ehh widzisz, sa lekarze i lekarze. W tamtym nastawieni byli na zysk z pacjentki, tam gdzie jade w piatek-pobyt jednodniowy i do domku Trzymaj sie cieplo, pozdrawiam -
alauda wrote:Nie doradzę Ci, bo nie pochodzę z mazowieckiego. Ale jestem w szoku, że lekarze nie wzieli pod uwagę Twoich oczekiwań. Jest to trudna sytacja dla kobiety i nie wyobrażam sobie być jeszcze zmuszana do czegoś, przez co nie chcę przechodzić.
Mnie od razu na wejściu zapytali, jak chcę przez to przejść i dostosowali się do tego. Oczywiście lekarze musieli ocenić czy mój stan zdrowia pozwala na narkozę i zabieg. Wszystko było w porządku więc zabieg odbył się zgodnie z moją prośbą.
Mam nadzieję, że znajdziesz szpital, gdzie Cię wysłuchają. Trzymam za Ciebie mocno kciuki.
Hej Alauda, dziekuje za odpowiedz Tez bylam w szoku po tym jak lekarz(ktory pracuje w tym szpitalu) naopowiadal mi bajek jak to pieknie u nich wyglada, rach ciach i po sprawie. Na miejscu trzech roznych lekarzy powiedzialo mi ze absolutnie tak nie bedzie, takie maja procedury i mam byc cierpliwa i sie dostosowac Mozesz sie domyslic ze zwialam stamtad w tempie ekspresowym Znalazlam juz inny szpital, nie az tak daleko, jestem umowiona na zabieg w piatek. Sa niestety szpitale, w ktorych nie liczy sie dobro pacjenta i to czy przezyje traume i sa tez takie, w ktorych uszanuja wole pacjenta. Nikomu nie zycze kolejnych pobytow w szpitalu ale jesli juz trzeba to mam nadzieje, ze trafimy na te dobre. Pozdrawiam cieplutko -
Niestety zawsze tak jest że pięknie opowiadają a koniec końców kobieta się musi namęczyć ... A dlatego muszą wywołać farmakologicznie żeby szyjka się dobrze otworzyła żeby mogli zrobić zabieg... Mechaniczne otwieranie szyjki może doprowadzić do późniejszego broblemu utrzymania ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2023, 16:47
-
Ropuszka wrote:Niestety zawsze tak jest że pięknie opowiadają a koniec końców kobieta się musi namęczyć ... A dlatego muszą wywołać farmakologicznie żeby szyjka się dobrze otworzyła żeby mogli zrobić zabieg... Mechaniczne otwieranie szyjki może doprowadzić do późniejszego broblemu utrzymania ciąży
Ropuszka rozumiem i tez bym bardzo nie chciala mechanicznego otwierania szyjki. Tylko tabletki wchodza w gre zeby to zrobic. Ale po otwarciu szyjki mozna kobiete wziac juz na zabieg i jej nie meczyc. W tamtym szpitalu powiedzieli, ze beda probowac do skutku, no chyba ze juz sie naprawde nie da. Ehh, ze tez oni nas tak mecza jeszcze w tak tragicznych juz sytuacjach Pozdrawiam! -