X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie W którym szpitalu zrobią łyżeczkowanie bez prób farmakologicznego poronienia?
Odpowiedz

W którym szpitalu zrobią łyżeczkowanie bez prób farmakologicznego poronienia?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Eduardo Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dołączam do was i odrazu mam nadzieję, że wasze doświadczenie pomoże mi uporać się z tą przykrą sytuacją. Stwierdzone puste jajo plodowe, wlasnie jestem w szpitalu, ktory myslalam ze robi zabieg po podaniu tabletek i po zmiekczeniu szyjki. Na miejscu okazalo sie zupelnie inaczej, mam czekac jeszcze 2 dni na "calkowite potwierdzenie" (powinnam byc wg OM 9t4d), pozniej staramy sie tabletkami a jesli juz jest totalny mus to dopiero zabieg. :( Chcę to juz miec za sobą i jestem zla, ze lekarz bardzo wprowadzil mnie w błąd. Nie bylo zadnej mowy o probach farmakologicznych, wiedzial ze szykuje sie na zabieg i pytalam go o to 10 razy. Stąd moje pytanie: w ktorych szpitalach w woj mazowieckim badz podlaskim zrobią mi zabieg po farmakologicznym otwarciu szyjki bez czekania na poronienie po tabletkach? Z gory dziekuje Wam za pomoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 14:38

• Wron Kraa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jesteś pewna że nie chcesz spróbować farmakologicznie? Nawet jeśli nie uda się wyczyścić w całości to wtedy i tak jest mniejsza ingerencja w szyjke oraz krótszy zabieg abrazji macicy. Tak mi wytłumaczono w szpitalu.

👗35l. AMH 2.2
    👖36l.

Pierwsza ciąża
    27.04.2023 💔 8tc

A teraz:
    1.08.2023 ⏸️ Beta 76
    3.08 Beta 308
    21.08 mamy ❤️ w 6t3d
    20.09 3.96 cm w 10t6d
    27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
    18.10/15.11 wszystko ok!
    6.12 459g naszego ☀️
    27.12 to 💓
    17.01 już 1300g 🌞
    7.02/28.02 wszystko ok!

19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g :)
  • alauda Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie doradzę Ci, bo nie pochodzę z mazowieckiego. Ale jestem w szoku, że lekarze nie wzieli pod uwagę Twoich oczekiwań. Jest to trudna sytacja dla kobiety i nie wyobrażam sobie być jeszcze zmuszana do czegoś, przez co nie chcę przechodzić.
    Mnie od razu na wejściu zapytali, jak chcę przez to przejść i dostosowali się do tego. Oczywiście lekarze musieli ocenić czy mój stan zdrowia pozwala na narkozę i zabieg. Wszystko było w porządku więc zabieg odbył się zgodnie z moją prośbą.

Mam nadzieję, że znajdziesz szpital, gdzie Cię wysłuchają. Trzymam za Ciebie mocno kciuki.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Eduardo Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wron Kraa wrote:
    Hej, jesteś pewna że nie chcesz spróbować farmakologicznie? Nawet jeśli nie uda się wyczyścić w całości to wtedy i tak jest mniejsza ingerencja w szyjke oraz krótszy zabieg abrazji macicy. Tak mi wytłumaczono w szpitalu.

Hej Wron Kraa, dziekuje za odpowiedz. Jestem pewna, ze nie chce probowac farmakologicznie. U mnie jest ciaza trojacza wiec raczej i tak nie da rady a tylko sie niepotrzebnie namecze :( Udalo mi sie umowic do szpitala, w ktorym to rozumieja i zrobia zabieg. Ehh widzisz, sa lekarze i lekarze. W tamtym nastawieni byli na zysk z pacjentki, tam gdzie jade w piatek-pobyt jednodniowy i do domku ;) Trzymaj sie cieplo, pozdrawiam ;)

• Eduardo Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2023, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Nie doradzę Ci, bo nie pochodzę z mazowieckiego. Ale jestem w szoku, że lekarze nie wzieli pod uwagę Twoich oczekiwań. Jest to trudna sytacja dla kobiety i nie wyobrażam sobie być jeszcze zmuszana do czegoś, przez co nie chcę przechodzić.
    Mnie od razu na wejściu zapytali, jak chcę przez to przejść i dostosowali się do tego. Oczywiście lekarze musieli ocenić czy mój stan zdrowia pozwala na narkozę i zabieg. Wszystko było w porządku więc zabieg odbył się zgodnie z moją prośbą.

Mam nadzieję, że znajdziesz szpital, gdzie Cię wysłuchają. Trzymam za Ciebie mocno kciuki.

Hej Alauda, dziekuje za odpowiedz ;) Tez bylam w szoku po tym jak lekarz(ktory pracuje w tym szpitalu) naopowiadal mi bajek jak to pieknie u nich wyglada, rach ciach i po sprawie. Na miejscu trzech roznych lekarzy powiedzialo mi ze absolutnie tak nie bedzie, takie maja procedury i mam byc cierpliwa i sie dostosowac :( Mozesz sie domyslic ze zwialam stamtad w tempie ekspresowym :D Znalazlam juz inny szpital, nie az tak daleko, jestem umowiona na zabieg w piatek. Sa niestety szpitale, w ktorych nie liczy sie dobro pacjenta i to czy przezyje traume i sa tez takie, w ktorych uszanuja wole pacjenta. Nikomu nie zycze kolejnych pobytow w szpitalu ale jesli juz trzeba to mam nadzieje, ze trafimy na te dobre. Pozdrawiam cieplutko :)

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety zawsze tak jest że pięknie opowiadają a koniec końców kobieta się musi namęczyć ... A dlatego muszą wywołać farmakologicznie żeby szyjka się dobrze otworzyła żeby mogli zrobić zabieg... Mechaniczne otwieranie szyjki może doprowadzić do późniejszego broblemu utrzymania ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2023, 16:47

• Eduardo Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    Niestety zawsze tak jest że pięknie opowiadają a koniec końców kobieta się musi namęczyć ... A dlatego muszą wywołać farmakologicznie żeby szyjka się dobrze otworzyła żeby mogli zrobić zabieg... Mechaniczne otwieranie szyjki może doprowadzić do późniejszego broblemu utrzymania ciąży

Ropuszka rozumiem i tez bym bardzo nie chciala mechanicznego otwierania szyjki. Tylko tabletki wchodza w gre zeby to zrobic. Ale po otwarciu szyjki mozna kobiete wziac juz na zabieg i jej nie meczyc. W tamtym szpitalu powiedzieli, ze beda probowac do skutku, no chyba ze juz sie naprawde nie da. Ehh, ze tez oni nas tak mecza jeszcze w tak tragicznych juz sytuacjach :( Pozdrawiam! :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ