X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie w oczekiwaniu na... spadająca beta.
Odpowiedz

w oczekiwaniu na... spadająca beta.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • natalia_nyk Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio, po biochemicznej łatwo zajść w ciąże? Nie słyszałam takiej historii

• Titanickova Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od rana leciutkie plamienie, teraz @ się już rozkręca 😭 jest mi bardzo, bardzo żal.

Mama 35 l, 2 urwisów czeka na 3 😉
    2014 córka 41 tc 3750 gr SN
    2016 syn 38 tc 3210 gr SN
    💔 ciąża biochemiczna 02.02.2021
    3 ciąża rozpoczęta OM 11.06 długie cykle przewidywana owu 24 dc
    30.07 zarodek 3 mm z widocznym ❤️
    11.08 7 tc zarodek 1,13 cm 😍
    26.08 10 tc 2,76 cm człowieka 🥰
  • Titanickova Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale wiem co masz na myśli. A teraz cały czas się zastanawiam czy mogłam coś zrobić, czy to przeze mnie? Tez niby wiedziałam ze kreski nie ciemnieją w kolejnych dniach, wynik bety nie był prawidłowy, ale łudziłam się gdzies głęboko w sercu aż do dziś :-( Daj znać proszę co Ci powiedział lekarz, może jakies leki? Badania dodatkowe? Ja tez mam dwoje dzieci, zdrowych, tym bardziej ciężko mi się pogodzić z ta strata 😢

Mama 35 l, 2 urwisów czeka na 3 😉
    2014 córka 41 tc 3750 gr SN
    2016 syn 38 tc 3210 gr SN
    💔 ciąża biochemiczna 02.02.2021
    3 ciąża rozpoczęta OM 11.06 długie cykle przewidywana owu 24 dc
    30.07 zarodek 3 mm z widocznym ❤️
    11.08 7 tc zarodek 1,13 cm 😍
    26.08 10 tc 2,76 cm człowieka 🥰
  • Azjak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Was dziewczyny bardzo dobrze. Moja pierwsza i długo wyczekiwana ciąża okazała się biochemiczną. Straciłam ją przed swoimi urodzinami... 😭okropny ból psychiczny... Teraz czekam na miesiączkę... Flustruje mnie upływający czas...

Starania o pierwszego bobasa od I.2018
    II - III.2020 - Clo 😥
    X - XI.2020 - Aromek 😥
    XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
    7.I (30dc) beta 68
    11.I (34dc) beta 228
    16.I (39dc) beta 22
    III.2021 - Aromek III cykl 😥
    IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
    11.V (26dc) beta 42
    13.V (28dc) beta 114
    17.V (32dc) beta 756
    22.V (37dc) beta 7831
    CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️

Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
    VI - VIII.2024 - Aromek 😥
    13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
    X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
    XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️
  • Fighterka91 Nowa

Wysłany: 18 marca 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Po prawie roku starań pierwszy raz beta 3 dni przed miesiączką 29.8, 3 dni po 19,1 :( Dziś wizyta u ginekologa ,wiem co mnie czeka :( za dwa tygodnie obchodzę swoje 30- ste urodziny .
    Ciąża to byłby najpiękniejszy prezent dla mnie , ale to było zbyt piękne by mogło być prawdziwe . Na razie siedzę i łzy lecą ciurkiem. Potrzebuje trochę czasu na dojście do siebie . Staram się jednak nie tracić nadziei na przyszłość ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 09:33

👩‍❤️‍💋‍👨 Starania od 04.2020r.

🙋Ona 91'
    * Hiperprolaktynemia - Bromergon

🧔On 90'
    * Teratozospermia - Morfologia 1%
    * Lepkość nasienia ++/ norma +

👩‍⚕️01.03.21r - konsultacja lekarska

Jest nadzieja ❤️

* Suplement profertil
    * Sport
    * Zdrowa żywność

👩‍⚕️ 06.21r. - ponowne badanie nasienia

Walczymy 💪👩‍❤️‍💋‍👨
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2021, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dramat.
    Tak się cieszyłam..
    7 kwietnia wizyta u gin. Przewidywana owu z lewego jajnika.
    28 kwietnia wizyta u gin. Przewidywana owu z prawego jajnika.
    Od 29 kwietnia na 7 dni duphaston na wywołanie krwawienia.
    6 maj pozytywny test ciążowy
    7 maj pozytywny test ciążowy (ciemniejsza kreska)
    8 maj Beta 100,47
    13 maj wizyta u gin. Pęcherzyka nie widać, powiększony prawy jajnik, powiększona śluzówka. Duphaston 2x na dzień.
    15 maj beta 129,99
    17 maj Beta 91

Jutro mam kolejną wizytę, ale diagnozę znam..

• AgaOs Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Przykro mi, że tak podbijam temat, ale....

Po 2 latach starań (ostatnie pół roku "odpuściłam") w poniedziałek zobaczyłam 2 konkretne kreski na teście. Szybka na betę, super wynik 26000, kolejnego dnia wizyta, usg i nic się nie zgadza... wg terminu miesiączki 4w5d, wg rozmiaru pęcherzyka ciążowego 7w1d, wg "niby zarodka" 6w0d, brak pęcherzyka żółtkowego...

https://ibb.co/yB5mmLX

Lekarz bardzo sceptyczny, przepisał duphaston, kazał powtórzyć betę. Dziś 25700. Spadek o 300... To chyba jednoznaczne...

Jak sądzicie, powinnam jeszcze zbadać betę za kolejne 2 dni? Jest szansa, że oczyszczę się sama czy przy takich wartościach nie obejdzie się bez wizyty w szpitalu...?

Starania od 09.2020

👱‍♀️1986
    22.07.21 HSG - jajowody drożne ✅
    08.2022 - poronienie chybione
    04.2023 - ciąża pozamaciczna

🧔1979

preg.png[/url]
  • Maja2406 Znajoma

Wysłany: 1 stycznia 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.. mam dziwne pytanie.. wsumie nie wiem czy pytanie jestem strasznie rozbita.. może zacznę od początku..
    Moje miesiaczki trwają 28-29 dni..
    24 październik- okres
    23 listopad zrobilam bete (44)
    27 listopad zrobilam znowu beta (58)
    Między czasie byłam u ginekologa i stwierdził poronienie biochemiczne gdyż na usg nic nie było widać..
    29 listopada nie wiem jak to nazwać nastąpiło poronienie-okres..trwało do 8 grudnia.. później codziennie raz dziennie miałam troszkę krwi na papierze jakby jakąś resztkę skrzepów..
    29 grudnia zrobilam test wyszedł dodatni dzisiaj 1 stycznia powtórzyłam test także dodatni.. myślicie ze to pozostałości po poprzedniej ciazy czy jest szansa że to już tak szybko ciaza ? Jutro idę na bete.. Ale ciągle czytam szukam i sama sobie glowe zawracam.. ciągle o tym myślę mimo że myśleć nie chce..

• Blue1991 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2024, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja2406 wrote:
    Hej dziewczyny.. mam dziwne pytanie.. wsumie nie wiem czy pytanie jestem strasznie rozbita.. może zacznę od początku..
    Moje miesiaczki trwają 28-29 dni..
    24 październik- okres
    23 listopad zrobilam bete (44)
    27 listopad zrobilam znowu beta (58)
    Między czasie byłam u ginekologa i stwierdził poronienie biochemiczne gdyż na usg nic nie było widać..
    29 listopada nie wiem jak to nazwać nastąpiło poronienie-okres..trwało do 8 grudnia.. później codziennie raz dziennie miałam troszkę krwi na papierze jakby jakąś resztkę skrzepów..
    29 grudnia zrobilam test wyszedł dodatni dzisiaj 1 stycznia powtórzyłam test także dodatni.. myślicie ze to pozostałości po poprzedniej ciazy czy jest szansa że to już tak szybko ciaza ? Jutro idę na bete.. Ale ciągle czytam szukam i sama sobie glowe zawracam.. ciągle o tym myślę mimo że myśleć nie chce..

Cześć, pozytywny wynik bety może się utrzymywać nawet do kilku tygodni po poronieniu.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ