X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wady losowe
Odpowiedz

Wady losowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Syla30 Znajoma

Wysłany: 8 września, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺️

Szukam pomocy a może przeczytania podobnych historii tak jak moja gdzie może nakieruje mnie wraz z mężem na podjęcie różnych decyzji .
    Mianowicie chodzi o wady losowe .
    Pierwsza ciąża zakończyła się przez wadę T18( dziewczynka).
    Druga ciąża była to ciąża pozamaciczna szyjkowa, zarodek zagnieździł się w szyjce . Bardzo rzadkie zjawisko. Nie został przebadany więc nie wiemy czy był zdrowy.
    Trzecia ciąża zakończona przez wadę T21( dziewczynka)
    Dodam że mamy dopiero 30,31 lat . Kariotypy ok, nasienie też . Myślę że może być problem u mnie z jakością komórki .
    I teraz nie wiemy czy starać się naturalnie i znowu jakby nie wyszło przechodzić przez to wszystko 4 raz i znowu chować następne dziecko . Czy iść już w in vitro z badaniem zarodków . Ten koszmar trwa od 2023 roku . Nie mamy dzieci .
    Dlatego szukam par z podobnymi problemami aby poczytać i jakoś ułożyć sobie plan .

• Nessie Autorytet

Wysłany: 8 września, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie wszystkie zarodki da się przebadać i nie wszystkie kliniki robią badania. Ja nie mogłam badać bo mój zarodek był CC (3.3.) mimo że miałam IVF.

A w których tygodniach kończyła się ciąża i czy robiłaś inne badania oprócz kariotypu? Np. badania DNA pod kątem trombofilii, biopsję endometrium?

👩🏻36 lat
    👨🏻 33 lata - zdrowy ✅
    Starania od 2022 roku

Kariotypy OK ✅
    FraX OK ✅
    AMH 1,5 (10.24) -> 0,3 (01.25) -> 0,7 (03.25) -> 0,4 (06.25) -> 1,2 (09.25)

Mięśniaki, torbiel endometrialna (endometrioza III bądź IV stopnia), niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50)

Od 11.2024 r. program MZ IVF
    1 IVF
    Od 11.2024 - dieta przeciwzapalna, zdrowe jedzenie
    03.12 (4dc) - 09.12.2024 stymulacja Menopur, Orgalutran, Ovitrelle. 10.12 - punkcja, pobrana 1 komórka, padła w 2 dobie, 0❄️
    02.2025 - mezoterapia jajników
    Od 02.2025 do 06.2025 - akupunktura

2 IVF
    27.04 (2dc) - 11.05.2025 stymulacja Gonapeptyl daily, Gonal, Menopur, Ovitrelle. 12.05 - punkcja, pobrana 1 komórka -> 1❄️ 4.3.3. (6 doba) -> 16.06 - transfer FET -> 8t 💔 poronienie
    08.2025 - biopsja endometrium -> zapalenie -> antybiotyk
    Od 08/09.2025 - komora normobaryczna, akupunktura, siłownia, suplementacja

3 IVF
    2026? Czekamy na 💵
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ