X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wady losowe
Odpowiedz

Wady losowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Syla30 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2025, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺️

Szukam pomocy a może przeczytania podobnych historii tak jak moja gdzie może nakieruje mnie wraz z mężem na podjęcie różnych decyzji .
    Mianowicie chodzi o wady losowe .
    Pierwsza ciąża zakończyła się przez wadę T18( dziewczynka).
    Druga ciąża była to ciąża pozamaciczna szyjkowa, zarodek zagnieździł się w szyjce . Bardzo rzadkie zjawisko. Nie został przebadany więc nie wiemy czy był zdrowy.
    Trzecia ciąża zakończona przez wadę T21( dziewczynka)
    Dodam że mamy dopiero 30,31 lat . Kariotypy ok, nasienie też . Myślę że może być problem u mnie z jakością komórki .
    I teraz nie wiemy czy starać się naturalnie i znowu jakby nie wyszło przechodzić przez to wszystko 4 raz i znowu chować następne dziecko . Czy iść już w in vitro z badaniem zarodków . Ten koszmar trwa od 2023 roku . Nie mamy dzieci .
    Dlatego szukam par z podobnymi problemami aby poczytać i jakoś ułożyć sobie plan .

• Nessie Autorytet

Wysłany: 8 września 2025, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie wszystkie zarodki da się przebadać i nie wszystkie kliniki robią badania. Ja nie mogłam badać bo mój zarodek był CC (3.3.) mimo że miałam IVF.

A w których tygodniach kończyła się ciąża i czy robiłaś inne badania oprócz kariotypu? Np. badania DNA pod kątem trombofilii, biopsję endometrium?

👩🏻 35 +
    Mięśniaki, endometrioza III/ IV stopnia, niedoczynność tarczycy
    675 w PAI-1, C677T w MTHFR - hetero
    Niska ferrytyna
    Kariotypy OK ✅
    FraX OK ✅
    AMH 1,5 (10.24) -> 0,3 (01.25) -> 0,7 (03.25) -> 0,4 (06.25) -> 1,2 (09.25) -> 0,4 (01.26) -> 1,1 (03.26)

👨🏻zdrowy ✅
    Starania od 2022 roku

1 IVF
    2024 ->1 MII, degradacja, 0❄️

2 IVF
    2025 ->1❄️ FET -> 8t 💔

VIII -> biopsja endometrium -> zapalenie -> antybiotyk
    XI -> histeroskopia (adenomioza, zapalenie) -> antybiotyk

3 IVF
    Il 2026 -> 2 x MI, degradacja, 0 ❄️

Decyzja o AK
    Wyciszenie endometriozy?
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ