Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Warszawa - jaki szpital na farmakologiczną indukcję poronienia
Odpowiedz

Warszawa - jaki szpital na farmakologiczną indukcję poronienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, szukam informacji o szpitalach warszawskich. Będę mieć skierowanie na farmakologiczną indukcję poronienia. Który szpital polecacie? Nie chce takiego który tylko łyzeczkuje z zasady. Zależy mi żeby dawali możliwość poronienia w domu, bez zostawania w szpitalu. Ale może to wcale nie jest dobry pomysł i lepiej zostać w szpitalu? U mnie puste jajo, 9tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2022, 17:56

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Cześć, szukam informacji o szpitalach warszawskich. Będę mieć skierowanie na farmakologiczną indukcję poronienia. Który szpital polecacie? Nie chce takiego który tylko łyzeczkuje z zasady. Zależy mi żeby dawali możliwość poronienia w domu, bez zostawania w szpitalu. Ale może to wcale nie jest dobry pomysł i lepiej zostać w szpitalu? U mnie puste jajo, 9tc.
    Byłam w UCZKiN (pl. Starynkiewicza). Tam mają podejście, że dają tabletki do domu albo czekasz aż samo się zacznie. Zabieg to ostateczność jak po kilku podaniach tabletek nie oczyści się wystarczająco

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Finalnie wybrałam Żelazną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2022, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby ktoś szukał informacji to farmakologiczne z pobytem w szpitalu z czystym sumieniem polecam Żelazną

Cynamonka92, Kasiek789 lubią tę wiadomość

• Truskawkowa_M Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety w 2020 tez musiałam się pojawić na Żelaznej, ale polecam ten szpital. Lekarze, pielęgniarki są w porządku z podejściem do kobiety. Ja byłam przyjęta o 20 do szpitala wyszłam o 11 następnego dnia. Byłyśmy na sali we trzy. Ja przyszłam jako pierwsza. Dwie dziewczyny dojechały do mnie w nocy. Każda z tym samym przypadkiem - poronienie. Tyle, ze u mnie chybione.
    Nie miałyśmy kontaktu z ciężarnymi kobietami, dziećmi - co jest ważne w takiej sytuacji, bo wiem ze w niektórych szpitalach jeszcze się praktykuje umieszczanie kobiet ciężarnych i tych z poronieniem na jednej sali.
    Ściskam mocno wszystkie kobiety, które tego doświadczyły ♥️

Ona i On

Czekają na 🤰🏻
  • Cynamonka92 Debiutantka

Wysłany: 27 września 2022, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, właśnie szukam informacji gdzie się udać jak już dłużej nie dam rady czekać w domu...
    Na żelaznej są nastawieni na farmakologię? Potwornie obawiam się zabiegu...
    Jednak u mnie zatrzymanie było w 12 tyg. Mimo to mam nadzieję że się uda.

• Cynamonka92 Debiutantka

Wysłany: 1 października 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Gdyby ktoś szukał informacji to farmakologiczne z pobytem w szpitalu z czystym sumieniem polecam Żelazną
    Hej właśnie dzisiaj tam jadę. Napiszesz jak mniej więcej to wyglądało? W którym byłaś tyg?

• MelekAbla Koleżanka

Wysłany: 2 października 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od siebie mogę polecić szpital Bielański, położne jak i lekarze bardzo życzliwi dla kobiet w tym ciężkim okresie, lekarz przedstawił mi opcje do wyboru, zdecydowałam się na farmakologię

• Asia0208 Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś może był na tym strasznym zabiegu w szpitalu Madalińskiego? Może ktoś w skrócie napisać jak to wygląda... jadę we wtorek

• Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w Wolominie bo tam pracuje moja lekarz. Szpitala ogolnie nie polecam ale to rozwiaAnie jakie zaproponowali mi odpowiadalo. Zaaplikowali mi tabletki i moglam pojechac do domu. I w domu wszystko (mam nadzieje) sie wydarzylo. W pt mam kontrole to zobaczymy.

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę polecić Madalińskiego, wszystko było ok, personel miły, leżałam na ginekologii, a nie na położnictwie. Byłyśmy na sali we 2, obie z poronieniem zatrzymanym. Poza lekarzami była u nas bardzo fajna Pani psycholog, i dodatkowo miły, nienachalny ksiądz. Ja wyszłam następnego dnia, a koleżanka została jeszcze na kolejny dzień podawania leków, żeby uniknąć zabiegu.

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • awoz Debiutantka

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poszłyście po prostu na izbę przyjęć? Czy trzeba mieć jakąś dokumentację ze sobą?
    Długo czekałyście na przyjęcie?

• Clausix Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awoz wrote:
    Dziewczyny, poszłyście po prostu na izbę przyjęć? Czy trzeba mieć jakąś dokumentację ze sobą?
    Długo czekałyście na przyjęcie?

Ja poszłam na izbę z wynikiem usg, na którym był opis - brak akcji serca. Miałam też poprzednie usg, na którym serce biło. Na izbie oczywiście powtórzyli badanie, a potem jeszcze na oddziale. Byłam na izbie w czwartek, planowe przyjęcie miałam we wtorek ponieważ nic się nie działo - nie krwawiłam, nic mnie nie bolało. Gdyby coś się zaczęło dziać, to miałam przyjechać.
    Do przyjęcia chcieli tylko potwierdzoną grupę krwi, ale koleżanka z pokoju nie miała i zrobili jej badanie na oddziale.

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Awry1990 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trafiłam na Karowa tutaj podają najpierw tabletki ale zachecaja do zabiegu i przyjmują na oddział. Generalnie na sali jestem z osobami po zabiegu a lekarze wyrozumiali.

preg.png

Start starań 09.2018r
    02-06.2021 monitoring
    07-09.2021 3 razy inseminacji 👎
    11.2021IVF 10🥚 3zapłodnione, 1 zarodek transferowany, reszta padła
    👎
    02.2022IVF 12🥚6 zapłodnionych, do 3doby dotrwały tylko 4, 2zarodki transferowane, reszta padła

O6. 2022IVF 10🥚6 zapłodnionych, do 5doby dotrwały tylko 1zarodki transferowane, reszta padła

01.2024 pozytywny test ⏸ naturalne
    02.2024 poronienie- zarodek zatrzymał się 6tyg💔
    06.2024 pozytywny test ⏸ naturalne

Ona 90r👩‍🦱:
    Jajowody drożne +
    Hormony w normie +
    Anna2 -pod obserwacja reaumatologa
    Pa1, MTHR homozygotyczne±
    Kariotyp - prawidłowy

On 👦91r
    Słaba morfologia<1%
    Kariotyp -prawidłowy
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ