Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Za duży pęcherzyk żółtkowy - Wasze historie
Odpowiedz

Za duży pęcherzyk żółtkowy - Wasze historie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ostatnia miesiączka 20.03, monitoring (owulka przesunięta o 4 dni), w 7 Tyg usg, pęcherzyk ciążowy 4,8mm. 2 tygodnie później ciążowy 14,4mm, zarodek 4.2mm, tętno 75, za to pęcherzyk żółtkowy 7,2mm. Siedzę w domu i czekam na rozwój, na 95% wiadomo jaki będzie finał, a jeśli wydarzy się jakiś cud to za tydzień kontrola.
    Chciałam podpytać jak u Was przebiegały kolejne ciąże? Czy powtarzał się za duży pęcherzyk, a przed to kłopoty/poronienia? Jeśli tak to czy udało Wam się poznać przyczynę i w końcu urodzić zdrowego bobasa? A może zdarzyło się to tylko raz, a potem bez problemu? To moja pierwsza ciąża, lekarz mówi, ze się zdarza, ze potem powinno być lepiej, ale chciałabym zaczerpnąć wiedzy od Was, bo widzę tu na forum, ze nie mnie jedną to spotyka.
    Dzięki serdeczne za pomoc!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ