X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Za duży pęcherzyk żółtkowy - Wasze historie
Odpowiedz

Za duży pęcherzyk żółtkowy - Wasze historie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ostatnia miesiączka 20.03, monitoring (owulka przesunięta o 4 dni), w 7 Tyg usg, pęcherzyk ciążowy 4,8mm. 2 tygodnie później ciążowy 14,4mm, zarodek 4.2mm, tętno 75, za to pęcherzyk żółtkowy 7,2mm. Siedzę w domu i czekam na rozwój, na 95% wiadomo jaki będzie finał, a jeśli wydarzy się jakiś cud to za tydzień kontrola.
    Chciałam podpytać jak u Was przebiegały kolejne ciąże? Czy powtarzał się za duży pęcherzyk, a przed to kłopoty/poronienia? Jeśli tak to czy udało Wam się poznać przyczynę i w końcu urodzić zdrowego bobasa? A może zdarzyło się to tylko raz, a potem bez problemu? To moja pierwsza ciąża, lekarz mówi, ze się zdarza, ze potem powinno być lepiej, ale chciałabym zaczerpnąć wiedzy od Was, bo widzę tu na forum, ze nie mnie jedną to spotyka.
    Dzięki serdeczne za pomoc!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ