Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Za duży pęcherzyk żółtkowy - Wasze historie
Odpowiedz

Za duży pęcherzyk żółtkowy - Wasze historie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ostatnia miesiączka 20.03, monitoring (owulka przesunięta o 4 dni), w 7 Tyg usg, pęcherzyk ciążowy 4,8mm. 2 tygodnie później ciążowy 14,4mm, zarodek 4.2mm, tętno 75, za to pęcherzyk żółtkowy 7,2mm. Siedzę w domu i czekam na rozwój, na 95% wiadomo jaki będzie finał, a jeśli wydarzy się jakiś cud to za tydzień kontrola.
    Chciałam podpytać jak u Was przebiegały kolejne ciąże? Czy powtarzał się za duży pęcherzyk, a przed to kłopoty/poronienia? Jeśli tak to czy udało Wam się poznać przyczynę i w końcu urodzić zdrowego bobasa? A może zdarzyło się to tylko raz, a potem bez problemu? To moja pierwsza ciąża, lekarz mówi, ze się zdarza, ze potem powinno być lepiej, ale chciałabym zaczerpnąć wiedzy od Was, bo widzę tu na forum, ze nie mnie jedną to spotyka.
    Dzięki serdeczne za pomoc!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ