Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
SusannaDean wrote:Ale dziwne....eh ci lekarze. No ale chociaż się przyznała, a te badanie drogie jest co ci kazała powtórzyć?
Jak robiłam w pakiecie na przeciwciała przeciw glikoproteinie obie klasy, przeciwkardiolipinie też obie klasy i antykoagulant to zapłaciłam 300zł, a teraz mam powtórzyć tylko antykoagulant. Ale obawiam się, że znów zapłacę za badanie, kolejna wizyta u hematologa i u ginekologa, a nic się nie dowiemz każdym badaniem czuje się coraz bardziej bezsilna.. a chciałabym mieć już zielone światło..
luty 2016cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
wrzesień 2020cp - usunięty prawy jajowód
Grudzień 2021 zaczynamy IVF
27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Mutacja pai-1 4g heterozygota
od lutego 2020 - dieta bezglutenowa -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/073ca2d02b3a.jpg
Witam sie po dłuższej nieobecnosci:)u nas wszystko dobrze,nasza calineczka jest drobniutka 720g ale w normach. Czekam ma 30tc zeby odetchnac i chyba zaczniemy za dwa tyg cos juz kupowac:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 19:06
Jacqueline, Genshirin, Monika1357, Aga22, Koteczka82, agulineczka, Dooti, czarnulka24, Natikka123, Szczęśliwa Mamusia, sylvuś lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Dooti, Ty miałaś TSH 4 i nie byłaś jeszcze u endo?! Przecież u kobiet w wieku rozrodczym norma wynosi 1-1,5 i każdy wyższy wynik wymaga kontroli u endokrynologa i ewentualnego leczenia. U mnie lekarka olała wynik 4,5 i po półtora roku zrobiło się z tego 17 a potem nawet więcej.
Czarnulko, gratuluję chłopców :-* Co do uczucia wilgoci to ja mam tak na okrągło i jest to związane z wysokimi temperaturami. Ale sprawdzić trzeba koniecznie.
Miczelina, lekarka ma rację, są laboratoria, które niekoniecznie rzetelnie wykonują badania immunologiczne. Poza tym nieprawidłowe wyniki immunologiczne i tak powinny być powtórzone po jakimś czasie w celu weryfikacji czy przeciwciała nadal występują i w jakiej ilości. Co do doczytania to wolę lekarza, który przyznaje, że musi pogłębić swoją wiedzę niż takiego, który myśli, że zjadł wszystkie rozumy i żadnej nauki nie potrzebuje
Ulli gratuluję! Trzymam kciuki za ciemniejące kreski i wysoką betę!
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:Miczelina, lekarka ma rację, są laboratoria, które niekoniecznie rzetelnie wykonują badania immunologiczne. Poza tym nieprawidłowe wyniki immunologiczne i tak powinny być powtórzone po jakimś czasie w celu weryfikacji czy przeciwciała nadal występują i w jakiej ilości. Co do doczytania to wolę lekarza, który przyznaje, że musi pogłębić swoją wiedzę niż takiego, który myśli, że zjadł wszystkie rozumy i żadnej nauki nie potrzebuje
poprzednie badanie miałam 5 tyg. temu, myślisz, że mogę już je powtórzyć (w innym laboratorium)? a co myślisz o tym wyniku 49, przy normie do 44. To dużo? Dziękuję za odpowiedź.luty 2016cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Ulli, wcześniej zapomniałam napisać - ściskam kciuki aby kreseczka ciemniałaNasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
miczelina wrote:poprzednie badanie miałam 5 tyg. temu, myślisz, że mogę już je powtórzyć (w innym laboratorium)? a co myślisz o tym wyniku 49, przy normie do 44. To dużo? Dziękuję za odpowiedź.
Poza tym dwa razy nieprawidłowy wynik antykoagulantu tocznia w połączeniu z poronieniami daje podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego i wskazania do wprowadzenia heparyny w następnej ciąży. To istotne informacje, szczególnie, że nieleczony zespół antyfosfolipidowy w ciąży może prowadzić do poważnych powikłań nie tylko u dziecka ale też u matki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 22:05
-
Dziękuję bardzo za cenne dla mnie odpowiedzi
badania napewno powtórzę jeszcze w tym tygodniu, a jeśli chodzi o hematologa to mam jeszcze jednego w moim mieście, więc może pójdę do innego
Mam nadzieję, że jak najszybciej dostaniemy zielone światło od ginekologa.
Życzę Wam dziewczyny powodzenia w staraniach, testowaniach i szczęśliwych rozwiązaniachluty 2016cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Niestety moim aparatem zdjęcia nie wychodzą. Żadne, sam test jest na nich rozmazany nie wspominając o kreskach. Chyba wyłapalam biochemiczna bo dziś rano robiłam test i czułości 10 i kreska wcale nie jest ciemniejsza. W sumie nie nastawiam się ale do czwartku musi się wyjaśnić bo mam wizytę i w razie co muszę clexan zacząć brać. Acard też boję się łykac teraz bo genetyka mówiła żeby na tydzień przed okresem odstawiać żebym się nie wykrwawila a teraz nie wiem... Idę na betę chybaNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Ulli, ja brałam Acard od listopada do końca maja bez przerwy. Żadnych problemów przy @ nie było, ani nie było więcej krwi ani większego bólu. Nie ma czym się martwić. Serio, bierz acard, on wspomaga implantację i poprawia endometrium.
Kiedyś jedna z dziewczyn, chyba Alisa, pisała, że testy 10 wychodzą jej mniej wyraźne niż 25. U mnie cienie na testach były bardzo długo, dopiero przy becie ponad 1000 kreska była ciemniejsza i wyraźna.
Idź na betę, będziesz mieć pewność i dowód na papierze dla lekarza (mój bez bety nie dawał recepty z refundacją) -
Ulli88 najczulszy test mi wychodził z rossmana, bobotest. Dużo dziewczyn go poleca, tak w razie jakbyś chciała powtórzyć
Co do acardu ja brałam kiedyś w trakcie miesiączki i miałam niekończące się plamienie więc mi nie przypadł w trakcie.Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Ulewa dzisiaj a ja bez auta jak przestanie padać do 10:30 to idę do lab jak nie to wyskocze po ten Bobo test. Wezmę ten acard po jednej czy dwóch dawkach może efekt nie będzie tak spektakularny jak to mi pani genetyk nakreslila. Mój lekarz receptę mi da bez problemu on z tych co wierzy w testy i nie wymaga bety
ostatnio kazał położnej mi kartę ciąży zakładać jeszcze przed usg (to był 4t3d) jak tylko powiedziałam że test wyszedł pozytywny
Mamaokruszka: ja nie dostanę raczej z refundacja bo lekarz prywatny i jedynie w szpitalu pracuje w innym mieście a nie w żadnej poradni. Chociaż kiedyś coś mówił że postara się jakoś załatwić refundację. Wizyty u hematologa jeszcze nie miałam bo czekam (sic! Na NFZ to prawie rok, prywatnie do września) tylko zalecenie od genetyka żeby od potwierdzenia ciąży clexane i acard (już w trakcie starań zacząć) zresztą mój gin mówił po ostatniej stracie że heparyne do następnej ciąży trzeba będzie włączyćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 09:35
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Ulli88 wrote:Ulewa dzisiaj a ja bez auta jak przestanie padać do 10:30 to idę do lab jak nie to wyskocze po ten Bobo test. Wezmę ten acard po jednej czy dwóch dawkach może efekt nie będzie tak spektakularny jak to mi pani genetyk nakreslila. Mój lekarz receptę mi da bez problemu on z tych co wierzy w testy i nie wymaga bety
ostatnio kazał położnej mi kartę ciąży zakładać jeszcze przed usg (to był 4t3d) jak tylko powiedziałam że test wyszedł pozytywny
Mamaokruszka: ja nie dostanę raczej z refundacja bo lekarz prywatny i jedynie w szpitalu pracuje w innym mieście a nie w żadnej poradni. Chociaż kiedyś coś mówił że postara się jakoś załatwić refundację. Wizyty u hematologa jeszcze nie miałam bo czekam (sic! Na NFZ to prawie rok, prywatnie do września) tylko zalecenie od genetyka żeby od potwierdzenia ciąży clexane i acard (już w trakcie starań zacząć) zresztą mój gin mówił po ostatniej stracie że heparyne do następnej ciąży trzeba będzie włączyćMój lekarz przyjmuje tylko w prywatnych przychodniach i od czasu do czasu dyżuruje w państwowym szpitalu a i tak mam recepty z refundacją, jeśli dobrze pamiętam, to wg przepisów każdy lekarz, który posiada prawo wykonywania zawodu może wystawiać recepty refundowane. Jeśli masz na papierze zalecenie od genetyka to nie powinno być problemu, wystarczy jako podkładka dla NFZ jako uzasadnienie refundacji. To właśnie uprawnienia do refundacji są największym problemem bo NFZ lubi podważać decyzje lekarzy i wlepiać im mandaty, dlatego wielu lekarzy wymaga, żeby mieć zalecenia stosowania Clexane od hematologa, immunologa lub genetyka.
-
Dziewczyny, dziś międzynarodowy dzień seksu!
Zatem wszystkim życzę dziś stosunkowo udanej nocy
i w dodatku owocnej za 9mcy
Ja jak w programie Zigi Chajzera zamierzam iść na całość, więc proszę trzymać kciuki, żeby zakiełkowała u mnie fasolka
Monika1357 lubi tę wiadomość
2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
https://naforum.zapodaj.net/f1e7ef1a861d.jpg.html
Zrobiłam ten Bobo test ciemniejsza kreska na nim faktycznie ale nadal cień cienia coś na żywo bardziej widocznyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 13:15
Mamaokruszka, Justa87, Yoselyn82, czarnulka24, Szczęśliwa Mamusia, Niebieskaa lubią tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Zazwyczaj 28-29 dniowe ale w tym miesiącu ovu musiała się przesunąć, bo powstrzymalismy się ze względu na to że homocysteina wyszła mi wysoka, a i żadnych oznak nie miałam ani śluzu ani boli jak zwykle. Ostatnia @ w nocy z 9 na 10 maja bylaNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Ulli - no kreseczka widoczna
Ja miałam taką w tej ciąży 12 dpo, robiłam jednocześnie właśnie Bobo ten 25 i 10-tkę i Facelle paskowy, podobne kreseczki, choć na Bobo tej 25 najlepsza, miałam późno zagnieżdżenie. W ciąży w styczniu 2016 miałam taką kreseczkę 10dpo, no ale wtedy to szybciej zagnieżdżenie było. Idziesz na betę żeby mieć na papierze dla lekarza czy testy aby?
Edyś - dawno nie pisałaś, skrobnij co tam u ciebie
Myślę, że część z Was pamięta Inesske albo ją kojarzySkubana cicho siedzi i tu nie pisała nic chyba. Mogłaby coś skrobnąć co tam u niej
Ja dziś ucieszona, bo rano przyszedł detektor i testowałamJakieś 2 minuty nawet nie zajęło znalezienie maluszka
163/min
Koteczka82, agulineczka, Monika1357, czarnulka24, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016