Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
marysia246 wrote:Hej dziewczyny! W maju w 10tc miałam wywoływane poronienie(brak bicia serca od 8tc), była to moja pierwsza ciąża. Ostatnie cykle miałam dość dziwne, raz dużo krwawiłam, a w ostatnim cyklu tylko dzień i plamienie kilka dni. Ale w tym miesiacu zaczelismy starania! Trochę sie boje jak to będzie tym razem. Napiszcie kiedy Wy zaczęłyście starania po poronieniu. I czy od razu Wam się udało?
My odczekaliśmy 4 cykle, chociaż lekarz radził 3. Udało się w 2 cyklu starań..
Przytulam i przykro mi, że musiałaś tutaj trafić
Dziewczynki czy ja mogę zrobić ten pakiet badań na trombofilie tuż po poronieniu? Czy trzeba odczekać jakiś czas?
Edzia gratuluje Ci Kochanaczekam na Twoją jutrzejszą bete.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 19:32
Edzia1993, marysia246 lubią tę wiadomość
luty 2016cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
wrzesień 2020cp - usunięty prawy jajowód
Grudzień 2021 zaczynamy IVF
27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Mutacja pai-1 4g heterozygota
od lutego 2020 - dieta bezglutenowa -
Edzia!
cudownie!
Ulli, super wieści! Gratuluję serduszka.
Dziewczyny, u mnie 9 dc, w przyszłym tygodniu idę we wtorek do lekarza z wszystkimi wynikami, powinnam być wtedy w okolicach ovu, więc może uda się podglądnąć pęcherzyk. Wczoraj na maxa się poprzytulaliśmy ale oczywiście musiałam się potem poryczeć. Już sama nie wiem czemu, chyba za bardzo się boję.
Czarnulko, jestem z Tobą myślami.Edzia1993, czarnulka24 lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Witaj Marysia przykro mi że musiałaś przez to przechodzić. Rozgość się dobrze trafiłaś. Po pierwszym poronieniu w listopadzie właściwie nie robiliśmy przerwy tylko od razu po pierwszej normalnej miesiączce się staraliśmy i się udało zajść w pierwszym cyklu. Niestety też poroniłam. Teraz minęło już 6 miesięcy ale zielone światło miałam od lekarza po 3. Są tu też dziewczyny które zaszły jeszcze przed pierwszą miesiaczka po poronieniu i donosiły ciążę do końca
Trzymam kciuki żeby u Ciebie szybko poszło i tym razem ze szczęśliwym finałem.marysia246 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Uli gratuluje serduszka
Edzia po cichu gratulujeEdzia1993 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ulli, cieszę się Twoim szczęściem
trzymam kciuki za Ciebie i Dzidziusia
Dooti, doskonale znam to uczucie! Po poronieniu kobieta inaczej przechodzi to wszystko. Zamiast się cieszyć staraniami i dwoma kreskami na teście to czujemy tylko strach i lękBoże, dlaczego to wszystko jest takie skomplikowane?
luty 2016cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
wrzesień 2020cp - usunięty prawy jajowód
Grudzień 2021 zaczynamy IVF
27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Mutacja pai-1 4g heterozygota
od lutego 2020 - dieta bezglutenowa -
Teraz wieczorem czuję się bardzo na @ boli mnie dół brzucha, kręgosłup lędzwiowy i piersi pod pachami. Jak ma przyjść to niech już przychodzi żebym mogła się starać w następnym cyklu. Ten cykl i tak odpuściłam.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
marysia246 wrote:Hej dziewczyny! W maju w 10tc miałam wywoływane poronienie(brak bicia serca od 8tc), była to moja pierwsza ciąża. Ostatnie cykle miałam dość dziwne, raz dużo krwawiłam, a w ostatnim cyklu tylko dzień i plamienie kilka dni. Ale w tym miesiacu zaczelismy starania! Trochę sie boje jak to będzie tym razem. Napiszcie kiedy Wy zaczęłyście starania po poronieniu. I czy od razu Wam się udało?
My wracamy do starań teraz, po pierwszej @. Ginekolog powiedział żeby brać się do roboty. -
Marysia witaj - trafiłaś najlepiej tu sa cudowne Dziewczyny
)) ja poronilam dwa razy (pierwszy raz samoistnie, drugi raz wywolywane)'staraliśmy się od razu. Za pierwszym razem udało się w trzecim cyklu teraz w drugim. Modlę się żeby tym razem sie udało.
Trzymaj się Słońce!marysia246 lubi tę wiadomość
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Fatalita wrote:Dziewczyny...
Beta w sobote 43, dzis 88,41...
Czy to...?
no troche beta za niska jak na tyle dni od ostatniej. Ale powtorz jeszcze raz badanie w soboteMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Fatalia- nie trac nadzieji. Moze maluszek wezmie sie jeszcze w garsc i beta ruszy do przodu. Trzymam za was kciuki bardzo mocno :* a bierzesz jakis progesteron? Moze by cos wspomogl..2 Aniołki [*] 05.06.2016r.
, 17.11.2016r.
MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
-
Fatalita wrote:Pojde jutro rano. Za mało. Za mało.
Siedze i rycze, psychicznie juz sie poddałam.
Isc do lekarza? Czekać na krwawienie?
Fatalita bardzo mi przykro ....Ja poroniłam dwukrotnie i za każdym razem miałam bardzo mały przyrost bety.... ja od razu umowilam sie na usg zeby mieć to jak najszybciej za soba.2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Edzia1993 wrote:Marysia witaj - trafiłaś najlepiej tu sa cudowne Dziewczyny
)) ja poronilam dwa razy (pierwszy raz samoistnie, drugi raz wywolywane)'staraliśmy się od razu. Za pierwszym razem udało się w trzecim cyklu teraz w drugim. Modlę się żeby tym razem sie udało.
Trzymaj się Słońce!2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Fatalita trzymam kciuki żeby jednak jeszcze wszystko było ok!!
Dlatego ja nie robię bety wolę nie wiedzieć czy dobrze przyrasta...Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Fatalita przyrost marny ale natura jest przewrotna i mamy już tu kilka ciąż z takich przyrostow. Zrobisz jak uważasz ale lekarz nic nie poradzi ma tym etapie i na usg nic nie zobaczy. Wiem że to trudne ale trzeba czekać
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert