Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Miód na moje uszy, a właściwie oczy
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Hej!
Wczoraj dowiedziałam się, że moja beta spadatym razem ciąża biochemiczna... to już moje drugie poronienie.
Doradźcie proszę jakie badania mogę teraz zrobić? I czy mogę je robic już teraz? Czy trzeba czekac na kokretny dzień cykluy?
Chciałabym iść do labu i wykonać je na własną rękę i przyjść do gin z pełnym pakietem informacji. Mam już dość tego, że lekarze zalecają tylko minimum badań...
"Jeszcze będzie pięknie - mimo wszystko! Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie!" - Jan Paweł II
Aniołek (*) 30.03.2017 9tc / Ciąża biochemiczna - Październik 2017
-
Gos pytasz o zdanie to pisze ze powinnaś jeszcze dziś koniecznie powtórzyć
))) z owulacjami to jak z wrozeniem z fusów
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Ech, no tak mi sie wydaje, ale to takie... hmmm nie romantyczne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 11:14
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Gos z jednej strony lekarze mówią że przytulanki co dwa dni bo tak najlepiej. Mój mąż nie jest w stanie tyle wytrzymać bez przytulanek więc przytulanki są zawsze kiedy tylko jest w domu czasem nawet dwa razy dziennie
W ostatnią ciążę zaszłam w pierwszym cyklu ale przytulanki były na max przez cały miesiąc bez liczenia dni i bez tego że trzeba no ale my mamy bardzo duży temperament więc dla nas to nie problem.
W tym cyklu teraz przytulanki były co dwa dni i nic z tego nie wyszło.
Wydaje mi się że każda para powinna znaleźć własny rytm przytulanek
A my kobiety wiedząc kiedy są najbardziej wskazane zróbmy wszystko żeby było romantyczniekolacja, wspólna kąpiel, bielizna. Albo totalny spontan i dorwanie męża tak na szybko w chwili kiedy wcale się tego nie spodziewa hihi mój to uwielbia
Gos trzymam kciuki żeby się udało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 11:42
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
hihihihi, ja też taki temperament miałam, oboje mieliśmy, ale te bezoowocne próby poczęcia trochę nas ostudziły, przyznaję ze smutkiem ;P
nic tam, podejmę próbę, na spontanKoteczka82 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Gos u nas było podobnie. Temperament nam zawsze dopisywal dopóki nie doznalismy strat. Koteczka dobrze prawi
do dziś pamiętam jak zaskoczyłam męża taka koszulka z koronki która kiedyś kupiły mi koleżanki na panieński rodem z sex shopu hahahahaha owocem była oczywiście nasza 3 i do połowy szczęśliwa ciąża.
Tym razem stosowalismy metodę co dwa-trzy dni a po zastrzyku z pregnylu 3 dni pod rządjednak muszę przyznać że głowa trochę odpuscila bo miałam nie przyjemne skutki stymulacji i mówiłam lekarzowi że jak się teraz nie uda to ja muszę odpocząć kilka cykli. No i masz odpoczywam od @ już 9 miesiąc
Gos77, Kata lubią tę wiadomość
Przytulanie na gwizdek, codziennie czy co dwa dni to jakaś masakra
My po tygodniu mieliśmy już dość, no ale trzeba było się " poświęcać" dla dobra sprawy
Tym razem już mu powiedziałam, że dajemy na luz, bo tak to nigdy nic z tego nie będzie. Chociaż liczę na duuuuużą ilość przytulania patrząc, że już ponad dwa tygodnie się nie widzieliśmy a przed nami jeszcze kolejne dwa
Za tydzień idę do ginekologa niech sprawdzi czy wszystko jest w porządku, a potem to już trzeba działać.
Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
to ja zamiast na jogę dziś powinnam do sex shopu się udać!
Koteczka82, Kaczuszka86, Monika1357 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Kata wrote:Przytulanie na gwizdek, codziennie czy co dwa dni to jakaś masakra
My po tygodniu mieliśmy już dość, no ale trzeba było się " poświęcać" dla dobra sprawy
Tym razem już mu powiedziałam, że dajemy na luz, bo tak to nigdy nic z tego nie będzie. Chociaż liczę na duuuuużą ilość przytulania patrząc, że już ponad dwa tygodnie się nie widzieliśmy a przed nami jeszcze kolejne dwa
Za tydzień idę do ginekologa niech sprawdzi czy wszystko jest w porządku, a potem to już trzeba działać.
No coś w tym jest, najgorzej zacząć, bo obydwoje wiemy, zę trzeba....Ale jak już zaczniemy, to nikt nie narzeka))))
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Hmm... zależy jaki ten gwizdek bo ostatnio rzucił mi się w oczy taki gif był taki gwizdek z napisem: wezwanie na sex
mój to by na złamanie karku chyba leciał jak bym takim zagwizdała hihi....
U nas straty zwłaszcza pierwsza tylko zwiększyła potrzebę bliskości i przytulanek. Czego efektem była kolejna ciąża w pierwszym cyklu. Teraz się dopiero rozkręcamy ze staraniami więc częstotliwość idzie w górę
Trzymam kciuki żeby nam się wszystkim szybko udało i żeby sex nie stracił smaku
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
a niektórym, żeby smak zupełnie powrócił!
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Gos, no jasne, najgorszy jest początek, i ta myśl MUSZĘ! zabija to całą romantyczność. Ja jestem już tak stęskniona, że jak tylko chłopak wróci do domu, to nie ma szans żebym cokolwiek narzekała
Także liczę, że tym razem pójdzie nam lepiej
Gos77 lubi tę wiadomość
-
Kata, po takim poście na pewno pójdzie!
Kata lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
U nas w ogole ciezko czasmai z przytulankami, boje pracujemy na zmiany, do tego dziecko wymaga uwagi i jakoś tak czasmi wychodzi, ze zasypiamy w trakcie macanek hahaha. Ale teraz mamy takie parcie na kolejna ciaze, ze moj juz tylko pyta kiedy mozna bedzie zaczac i obiecuje, ze da z siebie wszystko. W tym cyklu, w ktorym zaszlam w ciaze przytulalismy sie dokladnie: dzien przed owulacja, dzien po ovu i dwa dni po i zaskoczylo. Troche mnie to przeraza, ze mam to wszytko zaznaczone w kalendarzu haha. Dziewczyny poprawiacie mi nastroj, dziekuje :*
Millaa lubi tę wiadomość
Córka 7 lat
23.09.2017 Aniołek (*) 9tc -
gabrika wrote:Hej!
Wczoraj dowiedziałam się, że moja beta spadatym razem ciąża biochemiczna... to już moje drugie poronienie.
Doradźcie proszę jakie badania mogę teraz zrobić? I czy mogę je robic już teraz? Czy trzeba czekac na kokretny dzień cykluy?
Chciałabym iść do labu i wykonać je na własną rękę i przyjść do gin z pełnym pakietem informacji. Mam już dość tego, że lekarze zalecają tylko minimum badań...
hej,
przykro mi bardzo z powodu straty
Nie jestem dobrym doradcą chyba. Ja nie miałam ciąży biochemicznej. Ale ja sprawdzałam TSH, FT4, Prolaktynę (bo z tym miałam kłopot przed zajściem), i zdecydowałam się na MTHFR, protrombinę, antukoagulant tocznia, v leiden, białko c i białko s. Beta HCG na pewno, żeby zobaczyć czy spada. Można by zrobić krzywą insulinową. NIe wiem, dużo dziewczyn wie więcej ode mnie
Albo poproś lekarza, żeby Ci powiedział co warto sprawdzić, nawet jeśli uważa, że nie może dać Ci skierowania...
Trzymaj się dzielnie!
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Z tego co tu się ciągle przewija to jeżeli hormony i tarczyca są ok to najczęściej kłopoty sprawiają mutacje lub właśnie immunologia typu toczen lub stany zapalne.
Najważniejsze to nie poddawać się
Gabrika przykro mi... Ja po drugiej stracie też chciałam wszystko zbadać.. Ale.ostatecznie trafiłam do.dobrego lekarza i on decydował jakie badania robić. Na pewno warto zespół antyfosfolipidowy, tarczycę i genetykę. jeśli masz potwierdzenie tej ciąży biochemicznej (wynik bety) to po drugim poronieniu przysługuje Ci wizyta u genetyka na NFZ a on zleca badania też na NFZ. Tylko trzeba mieć skierowanie od lekarza który ma umowę z NFZ (może być od rodzinnego).
16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz) -
właśnie, my jeszcze kariotypy zrobiliśmy...
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane