Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:A na niską hemoglobinę polecam buraki. Miał co 2-3 dzień sok z buraków i po miesiącu z 11,5 urosła mi hemoglobina na 13,5!
Wielkie dzięki! Ja miałam w ciąży raz 138 glukozę!! Moja ginekolog kazała zrobić mi jeszcze raz i wynik wyszedł też chyba 95-96 i stwierdziła że jest okej.. chociaż z tyłu głowy mam fakt, że moje dwie babcie chorowały na cukrzyce.
A i później zrobiłam sobie dwutygodniowy detoks od soków, owoców, słodyczy itp. poszłam zbadać glukozę i była 89. Ale ile wyrzeczeń -
Dziewczyny u mnie chyba jednak ovu będzie szybciej niż myślałam bo dzisiaj śluz idealnie płodny- przezroczysty i ciągnący. Dawno nie miałam tak wyraźnie płodnego. Tylko to dopiero 10dc i znowu wieczorem pobilewa mnie brzuch w okolicy jajników. Szkoda że nie mam szansy na podgląd na usg. No nic wieczorem dopadne jeszcze męża i jutro też, potem w czwartek i w weekend. Będzie się działo
Paula_071, Dooti, admiralka, aLunia, Fatalita, Kaczuszka86 lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Koteczka82 wrote:Dziewczyny u mnie chyba jednak ovu będzie szybciej niż myślałam bo dzisiaj śluz idealnie płodny- przezroczysty i ciągnący. Dawno nie miałam tak wyraźnie płodnego. Tylko to dopiero 10dc i znowu wieczorem pobilewa mnie brzuch w okolicy jajników. Szkoda że nie mam szansy na podgląd na usg. No nic wieczorem dopadne jeszcze męża i jutro też, potem w czwartek i w weekend. Będzie się działo
Korzystaj ile mozesz, potem jak pojawi sie dziecko bedzie trudniej. Wiem co mówięKoteczka82 lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
bondzik007 wrote:Wielkie dzięki! Ja miałam w ciąży raz 138 glukozę!! Moja ginekolog kazała zrobić mi jeszcze raz i wynik wyszedł też chyba 95-96 i stwierdziła że jest okej.. chociaż z tyłu głowy mam fakt, że moje dwie babcie chorowały na cukrzyce.
A i później zrobiłam sobie dwutygodniowy detoks od soków, owoców, słodyczy itp. poszłam zbadać glukozę i była 89. Ale ile wyrzeczeń
Powaznie? A robilas krzywa cukrowa? Ja bym obowiązkowo zrobila. Nawet zwykly lekarz rodzinny wystawi Ci skierowanie jak pokarzesz takie wyniki...13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Koteczko to trzymam kciuki. Niech tdn cykl okaże się własnie TYM cyklem
Koteczka82 lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Paula_071 wrote:Powaznie? A robilas krzywa cukrowa? Ja bym obowiązkowo zrobila. Nawet zwykly lekarz rodzinny wystawi Ci skierowanie jak pokarzesz takie wyniki...
Nie byłam z nimi u rodzinnego, bo wtedy jeszcze tak się tym nie interesowałam i posłuchałam mojego lekarza prowadzącego że jest ok, a tamten wynik 138 uznal za fałszywy.. No więc!
Krzywej nie robiłam ale zrobię. Zbieram się i zbieram do tego, bo trzeba sobie trochę czasu wygospodarowaćPaula_071 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Mialyscie może przy clo brązowe/brunatne plamienia?
Ale od początku...
To jest mój drugi cykl z clo (od 1 do 5 dc. w pierwszym podejściu od 3 do 7 dc). Test owulacyjny pozytywny 10 dc więc owulacja prawdopodobnie koło 11-12dc (nie potwierdzona monitoringiem) temperatura zaczęła wzrastać od 13-14dc a od 17 dc powyżej 37. Od czwartku czyli od 17 dc mam brunatne plamienia... :/na początku myślałam że może @ ale jest inaczej... (bardzo skąpe plamienia i brunatne) dzisiaj jakby najsłabiej... Dodam,że od 16 dc cyklu biorę duphaston-mam brać przez 10 dni i zrobić betę tylko martwię się tym plamieniem... Czy to może byc przez leki??? Czy znowu mam jakieś problemy i znowu stracone...
W tym tyg idę do mojego lekarza ale chciałam jeszcze Was dopytać czy może któraś miała podobnie...Jula_90 -
witajcie dziewczyny
koteczko zazdroszcze Ovu w 10dc, ja przy moich długich cyklach mogę tylko pomarzyć......jak bedzię kolo 18 dc to będzie super szybko.
my zaczynamy starania "po". Strasznie się boję a chęc posiadania małego skarba maleje pod ciężarem tego strachu. Nie chciałabym kolejny raz przez "to" przechodzić.
Wiem, że pozytywne myślenie jest bardzo ważne......tylko co zrobić żeby myśleć pozytywnie? Nie mogłam się doczekać czasu, kiedy dostaniemy zielone światło i zaczniemy starania, a teraz jak już możemy to strach
Złych myśli jakoś nie da się przegonić z głowy,a najgorsze jest to, że ciężko normlanie funkcjonować, skupiać się na pracy i obowiązkach
-
Paula_071 wrote:Korzystaj ile mozesz, potem jak pojawi sie dziecko bedzie trudniej. Wiem co mówię
Wiem jak jest jak pojawia się dziecko, mam już synkamamy z mężem wprawe w szybkich akcjach
Paula_071 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
stresant wrote:witajcie dziewczyny
koteczko zazdroszcze Ovu w 10dc, ja przy moich długich cyklach mogę tylko pomarzyć......jak bedzię kolo 18 dc to będzie super szybko.
my zaczynamy starania "po". Strasznie się boję a chęc posiadania małego skarba maleje pod ciężarem tego strachu. Nie chciałabym kolejny raz przez "to" przechodzić.
Wiem, że pozytywne myślenie jest bardzo ważne......tylko co zrobić żeby myśleć pozytywnie? Nie mogłam się doczekać czasu, kiedy dostaniemy zielone światło i zaczniemy starania, a teraz jak już możemy to strach
Złych myśli jakoś nie da się przegonić z głowy,a najgorsze jest to, że ciężko normlanie funkcjonować, skupiać się na pracy i obowiązkach
Kochana z moim ovu to nigdy nie wiadomo kiedy dokładnie będzie
Rozumiem co czujesz sama jestem po dwóch poronieniach daj sobie trochę czasu. Musisz być psychicznie gotowa na kolejną próbę. Strach będzie zawsze ale twoje przekonanie że się uda musi być silniejsze!!! Trzymam kciuki!Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
No właśnie Koteczko czasu za bardzo nie mamy, bo już nie najmłodsi jesteśmy. Lekarz mówił, że zaraz po zabiegu mamy się starać a tu juz 3 cykl leci a ja ciągle się boję.
To było moje 3 poronienie, przeplatane dwójką zdrowych już większych dzieci
2 wcześniejsze poronienia były 10 lat temu i jakoś lepiej je psychicznie zniosłam. Teraz nie chciałam, żeby ktokolwiek wiedział szczególnie dzieci, otoczenie, rodzina....i tak się z tym sama męczę..... -
stresant wrote:witajcie dziewczyny
Ja po 3 stracie dziecka dosłownie zaklnelam się że ile nie będzie poronień to będę próbować do skutku i będę mieć dziecko. Dawało mi to dużo motywacji no i w końcu jak widzisz cel został osiągnięty.strach o małego towarzyszl mi całą ciążę i poród ale pomimo wielu komplikacji udało się i Norbert ma teraz już 2 miesiace.
Ja też miałam takie cykle że ovu było właśnie na 18 dc i denerwowało mnie to czekanie a kilka cykli miałam tak że nagle ovu się zatrzymywała i pęcherzyk poprostu flaczal. Zwalam wszystko na stres i to że chciałam wszystko dostosować do staranNie polecam też strasznego pilnowania się bo wtedy sex przestaje być przyjny tylko taki mechaniczny a dzieci rodzą się przeciez z miłości i spontaniczności.
Edzia1993 lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Ja jestem po wczorajszej wizycie u hematologa. Na podstawie moich wyników, wywiadu rodzinnego i 2 poronień będę na heparynie od pozytywnego testu przez calą ciążę. Podczas starań acard 75
Doktor mówiła o neoparin, bo raz że tańszy, dwa łatwiej go dostać niż clexane, bo ponoć clexan masowo eskportują na zachód i jest go coraz mniej w aptekach.
Któraś z Was stosuje neoparin czy wszystkie z Was będące na heparynie macie clexane?Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczko ja mam akurat Fraxiparine, więc jeszcze coś innego. A jaką dawkę będziesz brać?Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
agulineczka wrote:Ja jestem po wczorajszej wizycie u hematologa. Na podstawie moich wyników, wywiadu rodzinnego i 2 poronień będę na heparynie od pozytywnego testu przez calą ciążę. Podczas starań acard 75
Doktor mówiła o neoparin, bo raz że tańszy, dwa łatwiej go dostać niż clexane, bo ponoć clexan masowo eskportują na zachód i jest go coraz mniej w aptekach.
Któraś z Was stosuje neoparin czy wszystkie z Was będące na heparynie macie clexane?
Neoparin to tanszy odpowiednk clexane ale jak to lekarz mi wytlumaczyl "to jak cola z Biedronki a cola z małego spożywczego" no i słyszałam że sporo osób skarży się na gorsze igły
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Agulineczka u mnie jeszcze co innego bo Fragmin. Z ciekawosci ile placicie za ten Clexane? Ja daje z refundacja za 30 zastrzyków jakies 120zł. Teraz biore dawke 0,2 a od III trymestru podwajamy.
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Agulineczko najważniejsze że jest jakiś plan. Trzymam mocno kciuki. Kiedy wracacie do starań?Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37