Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
admiralka wrote:Ale, czy jest sens przepoławiać? Mamaginekolog pisała nawte o tym, że niektó®zy zalecająca dawkę 150mg więc dwie tabletki. A mniej niż 75mg, to nie słyszałam żeby ktoś zalecał.
Taka aspiryna dla porównania ma 500mg kwasu więc 75mg raczej nikomu krzywdy nie zrobi.
Właśnie to przeczytałam i masz racjęteż się zastanawiam nad tym acardem.. mi moja ginekolog nic o tym nie mówiła i nie wiem czy brać sobie go "od tak".
-
bondzik007 wrote:Właśnie to przeczytałam i masz rację
też się zastanawiam nad tym acardem.. mi moja ginekolog nic o tym nie mówiła i nie wiem czy brać sobie go "od tak".
Mi mój ginekolog mówił o tym, że jest odgórne zalecenie żeby po jednym poronieniu już go profilaktycznie dawać. Nie zaszkodzi, a może pomóc. -
Ja mam zalecenie co do Acardu i od ginekologa i od hematologa więc grzecznie biorę. Też biorę wieczorem, też u mamyginekolog przeczytałamNasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Okej, namowilyscie
acard 75, codziennie wieczorem. Przez cały cykl bierzecie, bo informację są różne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 14:18
admiralka lubi tę wiadomość
-
Już doczytałam, że większość z Was bierze wieczorem
-
Ika23 wrote:Czesc Dziewczyny. Czy bierzecie jakies witaminy przed zajsciem?
Mi gin tylko przepisal kwas foliowy, biore go caly czas ale nic . Moze macie cos sprawdzonego?
Ja biorę femibion 0-planowanie ciąży, zawiera foliany -
Ja zrezygnowałam calkowicie z syntetycznego kwasu foliowego i tym samym z femibionu, ktory dotychczas lykalam. Teraz lykam folian ze Swansona, do tego metylowane B6, B12 z medverity. Oczywiscie jeszcze witamine D, magnez +olej z wiesiolka do owu. No i acard wieczorem. To moj zelazny zestawSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ika23 wrote:Czesc Dziewczyny. Czy bierzecie jakies witaminy przed zajsciem?
Mi gin tylko przepisal kwas foliowy, biore go caly czas ale nic . Moze macie cos sprawdzonego?
Biorę femibion 1, ale z niecierpliwością czekam na wynik mutacji, bo mam jakieś przeczucie, że będą mnie one dotyczyć, a wtedy przerzucę się na czysty folian.
No, ale na razie czekam -
agulineczka wrote:Ja zrezygnowałam calkowicie z syntetycznego kwasu foliowego i tym samym z femibionu, ktory dotychczas lykalam. Teraz lykam folian ze Swansona, do tego metylowane B6, B12 z medverity. Oczywiscie jeszcze witamine D, magnez +olej z wiesiolka do owu. No i acard wieczorem. To moj zelazny zestaw
gdzie kupujesz/zamawiasz folian oraz metylowane witaminy b? -
bondzik007 wrote:Ja biorę femibion 0-planowanie ciąży, zawiera foliany
Ja też brałam femibion 0, do tego metylowany kwas foliowy i Wit.B12. Ja akurat miałam z Aliness i zamawialam w sklepie internetowym.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Ja się też zastanawiam nad Acardem. Ogólnie mam nadciśnienie widziałam, że mamaginekolog pisała że to też jest wskazanie. Zapomniałam się pytać gin i tak trochę się waham.
A powiedzcie proszę jak w ciąży bralyscie od początku? Chyba to jednak nie zaszkodzi -
Bella01 wrote:Dziękuję wam za cenne informację. Może zaczne od połowy
Przepoławiać można tylko tabletki które mają taką przedziałkę. Tabletki które jej nie mają mają w nierówny sposób rozłożone składniki, dlatego nie można ich dzielić.Koteczka82, admiralka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
admiralka wrote:gdzie kupujesz/zamawiasz folian oraz metylowane witaminy b?
Folian zamawiam z apteki gemini
https://www.aptekagemini.pl/folian-quatrefolic-400mcg-swanson-30-kapsulek.html
Witaminy z medverita
http://medverita.com/witamina-b12-metylokobalamina-folian-quatrefolicr-p-5-p-b6-120-kapsulek.html
admiralka lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziewczyny co do acardu to też mam problem co zrobić...
Moja endokrynolog zaleciła brać żeby poprawić ukrwienie, a z kolei ginekolog powiedziała żeby nie brać bo przecież to się bierze przy zespole antyfosfolipidowym a ja go raczej nie mam.
I nie mam pojęcia kogo słuchać🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro wrote:Dziewczyny co do acardu to też mam problem co zrobić...
Moja endokrynolog zaleciła brać żeby poprawić ukrwienie, a z kolei ginekolog powiedziała żeby nie brać bo przecież to się bierze przy zespole antyfosfolipidowym a ja go raczej nie mam.
I nie mam pojęcia kogo słuchać
A na jakiej podstawie stwierdził, że nie masz zespolu antyfosfolipidowego?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:A na jakiej podstawie stwierdził, że nie masz zespolu antyfosfolipidowego?
Na podstawie wyników przeciwciał tarczycy, już nie pamiętam dokładnie jak się nazywały musiałabym pogrzebać w papierach.
Tyle tylko że te badania były chyba sprzed roku...
Jak to bywa po pierwszym poronieniu gin oczywiście nie zaleciła mi żadnych badań, a temat zespołu wyszedł przypadkiem przy moim pytaniu o acard.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 21:30
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza