Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj działalismy i może dziś też coś z tego będzie ale zobaczymy. Postanowiłam że nic na siłę🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Karo ja juz przetestowalam wieele testow i od razu moge Ci powiedziec, ze mozesz darowac sobie te z niebieska koncowka. Sa do niczego! Te z rossmanna bardzo dobrze mi sie sprawdzaly. Jesli szukasz z allegro to tylko te z zielona koncowka (wstawialam kiedys link), kiedys swietne byly tez te z jaskrawo rozowa koncowka, ale juz ich nie sprzedaja. Te z niebieska wychodza mi dopiero teraz w ciazy, inne owulacyjne sa az bordowe, taki jest w ciazy wysoki poziom hormonow.
baljov lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Yoselyn juz Ci gratulowalam na innym watku. Super! Teraz zostaje czekac na ten najwazniejszy telefon.
Xkali witamy, bardzo ciezkie chwile za Wami. Powodzenia Wam zycze i duzo sily.Yoselyn82 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
baljov wrote:A co to jest to badanie przepływów?
Baljov badanie przepływów wykonuję się, żeby zobaczyć czy odpowiedni są przepływy krwi w krążeniu maciczno-łożyskowo-płodowym, czyli inaczej mówiąc czy dzidziuś dostaje odpowiednią ilość pokarmu.baljov lubi tę wiadomość
———————————
Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer!!! 9 x ❄️
IUI:
kwiecień 2017 1 UIUmaj 2017 2 IUI
Czerwiec 2017 3 IUILipiec 2017 4 UIU
Sierpień 2017 5 IUI Nicola
Czerwiec 2018 1 uiuLipiec 2018 2 iui CB
Sierpień 2018 3 IUIWrzesień 2018 4 IUI
Listopad 2018 5 IUIGrudzień 2018 6 IUI
-
Lady_Dior wrote:Xkali tak długo mieszkam w Nl a nawet nie wiedziałam,że inwitro i iui mamy na NFZ
Tak mieszkam w Utrechcie a więc rzut beretem
Ja mam nadzieję,że jak zaciążę,to położna od razu wyśle mnie do ginekologa.Ciekawe,czy będą chcieli od początku samej ciąży dawać mi heparynę,bo tu się ciąża od 2giego trymestru zaczyna ehhh
Lady dior ja Ci z całego serca polecam geboorte centrum St Antonius masz to i w Utrechcie i w Nieuwegein. Prowadziłam tam ciążę jak również rodziłam, więc polecam. Mogę Ci podpowiedzieć, że ze względu na poronienia możesz wymusić na położnej wysłanie pod opiekę ginekologa. Mam koleżankę, która tak zrobiła. Ja się nauczyłam, że jak czegoś chcesz w Holandii to musisz się na to uprzeć. Ja tak zawsze robią u huisarts’a jak chce skierowanie na badania lub do specjalisty. Nie wychodzę dopóki wszystkiego mi nie wypisze.
Ty masz stwierdzoną trombofilię, więc muszą. Mój ginekolog mówił, że jeśli w moim przypadku to trombofilia, będę musiała brać zastrzyki całą ciążę plus acard i jeszcze chwilę po ciąży.Lady_Dior lubi tę wiadomość
———————————
IUI:
-
agulineczka wrote:Yoselyn juz Ci gratulowalam na innym watku. Super! Teraz zostaje czekac na ten najwazniejszy telefon.
Xkali witamy, bardzo ciezkie chwile za Wami. Powodzenia Wam zycze i duzo sily.
Agulineczka dziękuję bardzo. Ja chciałam Tobie pogratulować ciąży i życzyć bardzo nudnych kolejnych 32 tygodni, aż do szczęśliwego rozwiązania !!!agulineczka lubi tę wiadomość
———————————
IUI:
-
Xkali dziękuję za polecenie tego geboortecentrum.Faktycznie jest takie w Utrechcie chyba nowe całkiem.Co do opieki,to ja mam różne do doświadczenia tu ale gdy poroniłam (była to sobota wieczór) to nic mi nie pomogli.Nie zrobili nawet usg tylko kazali w poniedziałek iść do położnej ... Ach dobra szkoda gadać,bo tylko się denerwuję.Teraz tylko jak uda mi się zajść ponownie w ciążę,to kierunek Polska ,bo mam tylko 5 zastrzysków a potem dopiero pójdę do położnej i wszystko wyjaśnię,pokażę zastrzyki,wyniki badań itp.no i zobaczymy.
Swoją drogą dziwne jakie podejście ginekolodzy mają w różnych krajach.Mi w Pl po poronieniu lekarz doradzał odczekać 3cykle,położna tu od razu pozwoliła (posłuchalam położnej) a Tobie tu lekarz pozwolił od razu,gdzie Twoja ciąża była już tak zaawansowana ...No ale najważniejsze,to mieć zaufanie do swojego lekarzaPowodzenia Xkali i mam nadzieję,że obie za niedługo będziemy się cieszyć brzuszkami razem z resztą dziewczyn
Paula_071 no proszę jaki zbieg okoliczności hehe
Co do Twojego dzieciaczka to mam nadzieję,że szybko uda się zdiagnozować i podjąć ewentualnie leczenie-dużo zdrówka :*
Nadal piersi bolą? Fajnie,że tak potrafisz wszystkie sygnały odczytaćMyśl pozytywnie-może akurat się uda
Co do prolaktyny no to jest podwyższona ale nadal w normie.Ja miałam lekko ponad a kiedyś bardzo ponad ale już nic nie biorę.Cykle mam regularne,raczej owuluję więc lekarz na razie zalecił tak to zostawić.Progesteron masz na takim poziomie,że owu na pewno była-choć wiadomo,że chciałybyśmy by był jak najwyższy
Ja już jestem po owu raczej i teraz 2tyg.nudnego czekania.Mam choć nadzieję,że jakieś objawy będą,żebym mogła coś odczytać a nie totalne 0Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 08:36
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyXkali wrote:Baljov badanie przepływów wykonuję się, żeby zobaczyć czy odpowiedni są przepływy krwi w krążeniu maciczno-łożyskowo-płodowym, czyli inaczej mówiąc czy dzidziuś dostaje odpowiednią ilość pokarmu.
-
Jeju to skomplikowane , lekarz wypisał mi neoparin ,ale zapomniałam mu powiedzieć ze na razie mi sie clexan kończy a ten chce brać do końca 1 trym albo dalej , chyba nie chce sie przestawiac ;/ i kurka mój błąd .
Często też sprzedają kobitki napisałam do kilku czy jeszcze aktualne" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Niby to samo ale to jest zamiennik , a ja na razie chce brać oryginał boje się zmieniać sama siebie w błąd wprowadziłam a nie chce ryzykować ;/
Dla ciekawych taka informacja
"Nie ma możliwości wyprodukowania generyku Clexane (enoxaparyny). Jeśli ktoś twierdzi, że wyprodukował generyk Clexane jest oszustem, ponieważ heparyna drobnocząsteczkowa nie jest substancją jednorodna, jest to mieszanina łańcuchów polisacharydowych o różnej proporcji łańcuchów o określonej masie cząsteczkowej. Samo działanie na czynnik aktywny Xa wykazuje każda heparyna, również klasyczna. O podobieństwie do Clexane ma raczej większe znaczenie proporcja (siła działania) na aktywność czynnika Xa i IIa - tutaj różne heparyny drobnocząsteczkowe różnią się od siebie, półokres trwania (dla Clexane np. T1/2 wynosi ok. 24 godzin. Dla nadroparyny T/12 wynosi ok. 18 godzin. Poza tym każda heparyna drobnocząsteczkowa ma określony skład pierwiastków tj. siarka, azot, fosfor. Innymi słowy: generyk heparyny jest kolejną heparyną drobnocząsteczkową a nie lekiem oryginalnym. I co jest najbardziej istotne: generyk jak twierdzi firma generyczna nie dysponuje badaniami klinicznymi, które potwierdzają skuteczność tego generyku do leku oryginalnego. Bo to jest tutaj najważniejsze. Oczywiście lekarze, przy chronicznym niedoborze Clexane na rynku polskim będą zapisywać Neoparynę, aby nie mieć problemów z prawem. Ale Neoparyna nie jest generykiem Clexane. To jest kolejna heparyna drobnoczasteczkowa o nazwie handlowej Neoparyna."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 15:22
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Mi lekarz mowil, ze spokojnie można zamueniac neoparin i clexane.
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Bajlov mi robili to tylko raz w 20 tygodniu, na usg polowkowym. Jeśli masz nadciśnienie, dziecko wygląda na mniejsze niż powinno, w brzuchu jest za mało wody płodowej lub przy stwierdzonej trombofili powinni robić przepływy co dwa tygodnie do trzech tygodni po 24 tygodniu ciąży, wcześniej co 4-6 tygodnii. Tak powiedział mój ginekolog, bo wtedy jak coś się dzieję mogą podnieść dawkę leku lub w ostateczności wykonać cesarskie cięcie. Tworzący się zakrzep widać wcześniej. U mnie nie było żadnego problemu, wszystko super !! Dwa tygodnie przed porodem mialam usg i dalej bylo ok, tylko że nie wykonali usg dopplera, bo nie było żadnych wskazań. Niestety moje ciało nie dawało żadnych znaków, że może być coś nie tak. Teraz już jestem mądrzejsza i będę się domagać przy każdym badaniu. Oczywiście jeśli uda mi się być znowu w stanie błogosławionym———————————
IUI:
-
Gos77 wrote:Mi lekarz mowil, ze spokojnie można zamueniac neoparin i clexane.
Mi też , ale kurczę już biorę miesiąc ten clexan i tak trochę mam stres zamieniać ...
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Nie stresuj sie tak
poza tym Clexane coraz trudniej dostac w aptekach, jeszcze tym sie bedziesz stresowac...
Paula_071 lubi tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane