Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Admiralka wzruszyłam się fotkami! To niesamowite że jeszcze 3-4tyg temu nie można było odróżnić nóżek, rączek a teraz już tak pięknie wszystko widać :* Trzymam kciuki za Maluszka
niech rośnie sobie obok taśmy!
-
admiralka wrote:Poprzednio już na tym etapie było widać spory obrzęk wokół Maleństwa. Przezierność karkowa wyszła 3,8mm przy raptem 3cm dziecku - wiadomo, że tego się nie mierzy jeszcze na tym etapie, no ale rzucało się w oczy, więc lekarz zmierzył.
Dziś też dla naszego spokoju zmierzył nam już przezierność i wyszło 1mm.Więc to mnie dziś bardzo cieszy, bo naprawdę Maluch wygląda na zdrowego.
A z tą taśmą to mam nadzieję, że dobrze się potoczy. Oby tylko maluch się w nią nie wplątał.
Ciesze, ze bardzo mocno, ze teraz Maluszek wyglada na zdrowego. Oby na prenatalnych bylo wszystko ok, a wtedy tylko cieszyc sie ciaza. O tej tasmie nie slyszalam, ale miejmy nadzieje, ze samo sie rozejdzie.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
bondzik007 wrote:Admiralka wzruszyłam się fotkami! To niesamowite że jeszcze 3-4tyg temu nie można było odróżnić nóżek, rączek a teraz już tak pięknie wszystko widać :* Trzymam kciuki za Maluszka
niech rośnie sobie obok taśmy!
No to jest niesamowite, jak szybko te Maluchy się rozwijają -
Admiralka, piękne fotki!
Ja za tydzień prentalne, już mnie stres dopada....
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Enii wrote:My dzis pożegnaliśmy maluszki na cmentarzu. Niestety nie udało sie pomimo staram określić płci.....
Bardzo mi przykroNie chcę nawet wyobrażać sobie Waszych dzisiejszych emocji
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Enii wrote:Admiralka jejku jaki cukiereczek juz z fasolki. Cudownie
Gos77 trzymam mocno kciuki. Bedzie dobrze
My dzis pożegnaliśmy maluszki na cmentarzu. Niestety nie udało sie pomimo staram określić płci.....
Strasznie mi przykro -
Ja się wykończę dziewczyny.. podczas kąpieli znowu zauważyłam trochę jasnoczerwonej krwi. Wspominałam o plamieniach w piątek na wizycie ale mój lekarz nie widzi skąd to i twierdzi że jest okej. Czy nie może być po prostu dobrze..?
-
ciesze sie dziewczyny z waszych wizyt, i rosnących brzuszkow:*
Bondzik... musisz ufać lekarzowi ze jest ok, czasem tak jest ze kobiety plamią i nie wiadomo skąd, ale rozumiem twój stres i wspołczuje ze nie moze byc porostu spokojnie, nie martw sie na wyrost, a jak cos sie zacznie nasilac to na IP, bierzesz duphaston albo luteine? a czy jestes na akardzie albo clexane bo one czasem powoduja takie stresujace ale nie groźne plamienia? no i moja kolezaneka miała krwawienia delikatne po stosunkach.
aSansa ważne, że wiesz co sie dzieje, i ze nie siejesz paniki, masz jeszcze jeden drozny jajowod i o tym mysl,zreszta tak jak pisałaś wazne co powie lekarz prowadzacy. -
bondzik007 no nie ciekawie
straszne dziewczyny,że musicie ciągle żyć w strachu,zamiast w końcu cieszyć się upragnioną ciążą.Bondzik007 leż jak najwięcej- nie wiem jak jeszcze mogłabyś sobie pomóc w takiej sytuacji
Trzymam kciuki za Was :*
admiralka dzidziuś prześliczny-zdrowka dla Was :*
Enii trzymaj się jakoś...:* -
Sisi biorę duphaston, clexane, acard a nie współzyjemy w ogóle .. nic tylko się modlić..
-
Bondzik, a nie masz tylozgiecia macicy?
Admiralka, cudowne zdjecia. Jak fajnie wszystko widac. Oby ta tasma szybko zniknela!
sAnsa, dobrze, ze masz za soba ten nieprzyjemny zabieg. Choc nie masz samych super wiadomosci, to w tym wszystkim dobrze, ze masz ten jeden jajowod drozny!
Teraz tylko doczekac sie tego 17go..
A ja pomimo pozytywnego testu mam stres czy będzie dobrze... Czy znowu los mi psikusa nie zafunduje.
Teraz rozumiem wszystkie w dwupaku, jak panikowalyscie z byle powodu. Wlasnie tak mam!
Boje sie, ze banka nagle prysnie. To tak na dobranoc...
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Bondzik007 ja czytałam,że clexane czy acard mogą powodować plamienia i lekarz kazał odstawić.Różne są teorie ale ja mam trombofilię i w ciąży na pewno nie będę przerywać zastrzyków.Jak nie krwawisz tylko plmisz leciutko,to bądź dobrej myśli-musi być dobrze
Kciuki Bella01 by bańka rosła jeszcze z 8mieś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 06:57
-
Admiralka, piękny dzidziuś
Mam nadzieję, że taśma niedługo sama zniknie.
Sansa, zawsze to lepiej wiedzieć, ale jeden niedrozny jajowod, to żadna przeszkoda
Enii, bardzo mi przykro -
A ja mialam nadzieje jeszcze ze mozebylo za wczesnie jak robilam bete. Ale wczoraj sie wyjasnilo.. @ przyszla i niestety nic z tego. Tak bardzo chce miec dzidziusia a tu nic. Kurcze czemu to takie glupie. Cykl byl idealny..
No nic musimy zaczac wszystko pd nowa.. dzis 2 dc .. i 8 miesiecy moja coreczka jest aniolkiem.
A za was trzymam kciuki:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 06:23
Mutacja Mthfr A1289c heterozygota
Mutacja Pai 1 homozygota
Aniołek córeczka -
Mamaaniołka, tak to niestety jest. My też tak bardzo marzymy o Dziecku. Najgorsze jest to, że wokół tyle znajomych zachodzi w ciążę, a nam się ciągle nie udaje. Ja już z tego wszystkiego nie umiem innym gratulować, a na każdą informację o ciąży reaguje płaczem. Jednak staram się wierzyć w to, że i my w końcu będziemy mogli tulić nasze Maleństwo.
Musimy być silne. Cieszę się, że istnieje takie forum i że tylu dziewczynom się udało, bo to daje właśnie nadzieję...05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Bella, odpedz czarne mysli!
Ja jestem 2 dni po owu i zaczynają bolec mnie piersi czyli nici z ciazy.
Jutro postaram sie gdzies wcisnac do chirurga, bo bol podbrzusza z prawej strony jest nie do zniesienia. Nie dziwie sie, ze z takimi dolegliwosciami nie zachodze w ciaze.13.08.2015 r.
11.05.2019 r.