X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tez tak sobie pomyślałam , że moje dziecko cały rok będzie czekać na urodziny :p niby zawsze się tyle czeka , ale wiecie jak to z końca roku heh

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa - z całym szacunkiem, ale ja ufam tylko prawdziwym i porządnym badaniom medycznym, ale nie wykładom czy zdaniom "bardzo dobrych" lekarzy. Wiem też, że w medycynie wiele rzeczy jest niezbadanych i nawet jak się komuś wydaje, że coś wie, to może to leżeć daleko od prawdy.

Karolcia89, baljov, Lady_Dior lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział , chcesz bierz neoparin to jest zamiennik i ma na celu to samo działanie ... ale nadal zostaje zamiennikiem :) no i tyle :) sama miałam dylematy ale jednak zostałam przy tym clexanie , ale nie mówię , ze branie innych jest złe , ja tylko sama dla siebie zdecydowałam ze nie będę zamieniać
    Dla mnie z zamiennikami to jest tak jak oryginalna nutella a cos podobnego ;p niby to samo ale jednak nie do końca :D
    Wiesz ja mam swoje shizy , bo ja już nie mogę się pomylić i popełnić błędu , ze swojej strony , nie przezyłabym 5 poronienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 11:53

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Witaj i rozgość się :)
    Bardzo mi przykro z powodu Twoich strat :*

Dziękuje za powitanie.

Dziewczyny mam problem. Chce starać się z mężem o drugie maleństwo. Mam mutacje pai, mthfr oraz czynnik i protrombiny.
    Lekarz u którego byłam kazał przyjmować tylko acard, mimo podwyższonej homocysteina (15,0). Byłam na konsultacji u hematologa który powiedział ze mam przyjmować clexan. Ginekolog powiedział ze to zbędne. Co zrobilibyście w mojej sytuacji? Zmienić ginekologa?

Dodam ze cały czas przyjmuje foliany ( swanson) żeby zbić tą homocysteine do 8 lub poniżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 11:49

1bab7e35e8.png[/url]
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy według mnie homocysteina koniecznie do zbicia :/ ma byc max koło 8 najlepiej przy staraniach , to jest taki bezpieczny poziom ja zaczynałam z 10,5 zbiłam do 5 :)
    Clexan podstawa przy Twoich mutacjach i metylowane formy witamin grupy B

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Applejoy według mnie homocysteina koniecznie do zbicia :/ ma byc max koło 8 najlepiej przy staraniach , to jest taki bezpieczny poziom ja zaczynałam z 10,5 zbiłam do 5 :)
    Clexan podstawa przy Twoich mutacjach i metylowane formy witamin grupy B

A od kiedy Wam clexan zapisują? Od bicia serduszka czy podczas starań?
    Przepraszam Karmelkova ze tak zamęczam pytaniami ale nie chcę znów przechodzić przez to wszystko.

1bab7e35e8.png[/url]
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam acard od starań a clexane od pozytywnego testu. :) Homocysteina ładnie spada po połączeniu metylowanej b12 i metylowanej b6 oraz metylowany kwas foliowy. :) Ja brałam jeszcze burak forte, który też zbija homocysteinę :)

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    A od kiedy Wam clexan zapisują? Od bicia serduszka czy podczas starań?
    Przepraszam Karmelkova ze tak zamęczam pytaniami ale nie chcę znów przechodzić przez to wszystko.

Wiesz co nigdy nie wiesz co będzie , ale trzeba byc dobrej mysli :)

Zazwyczaj clexan od pozytywnego
    ja acard brałam juz przed staraniami cały czas , a clexan po potwierdzonej owulacji na lepsze zagnieżdżenie także to róznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 12:45

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Applejoy,

ja brałam acard już podczas starań, heparyna od pozytywnego testu.

Co do Neoparin/clexane ja się zgadzam z Gos. Oczywiście nie neguję podejścia Karmelkovej, bo to najważniejsze, że czuje się bezpiecznie :)
    Mi hematolog, która trochę siedzi w tej działce powiedziała, że zapisze mi Neoparin, przez problemy z dostępnością Clexane, a główny składnik jest ten sam. Clexane brakuje w polskich aptekach, bo jest masowo wywożony za granicę - np do Niemiec, gdzie sprzedaje się go sporo drożej niż u nas. Francuski koncern farmaceutyczny mający kiedyś patent na ten lek zarobił na nim kupę kasy. No, ale nieważne. Ważne są nasze dzidziusie :)

Admiralka, a jak Twój cukier właśnie? :)

Applejoy lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opini jest wiele jak lekarzy tak i genetyków hematologów :) wazne jest to aby czuć się bezpiecznie na ile to możliwe z tym co się bierze :)

Ja dzisiaj wstrzyknęlam ostatni accofil , ciesze sie bo w końcu bóli nie będzie takich ale z drugiej to tez mi dawało świadomosc ze pomagam dziecku hm no teraz mysle ze juz musi byc silne i sobie radzic ... oby tak było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 15:29

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na koniec o Neoparin i Clexane :

"SciencePharma, podmiot odpowiedzialny dla leku Neoparin, wyjaśnia, które zapisy Charakterystyki Produktu Leczniczego (CHPL) mogły wzbudzić zaniepokojenie i wątpliwości w związku ze stosowaniem odpowiednika dla przeciwzakrzepowego leku Clexane.

Firma wskazuje zapis punktu 4.4 CHPL –„ Specjalne ostrzeżenia i środki ostrożności dot. stosowania”, który mówi, że „nie należy stosować heparyn drobnocząsteczkowych zamiennie, ponieważ różnią się one między sobą procesem wytwarzania, masą cząsteczkową, swoistą aktywnością anty-Xa, jednostkami oraz dawkowaniem”.

Wyjaśnia, że owe sformułowanie niezalecające stosowania heparyn drobnocząsteczkowych zamiennie, dotyczy tylko i wyłącznie substancji heparyn frakcjonowanych zawierających różne substancje czynne, np. enoksaparyny z dalteparyną lub nadroparyny z parnaparyną.

- Znajduje to swoje uzasadnienie, gdyż różne heparyny drobnocząsteczkowe mają różne masy cząsteczkowe, odznaczają się inną swoistą aktywnością anty-Xa, występują w odmiennych jednostkach międzynarodowych, co wiąże się ze zróżnicowanym dawkowaniem.

SciencePharma zgadza się, że zamiennie stosowanie w takich przypadkach wymaga specjalnej uwagi, jednak nie ma zastosowania w sytuacji, kiedy zamiana dotyczy produktów zawiera tę samą substancję czynną.

Informacje na temat masy cząsteczkowej, swoistej aktywności anty-XA, jednostek, dawkowania, jak również wskazań terapeutycznych zawarte w ChPL Neoparinu, jak i ChPL Clexane, są identyczne"

Neoparin ma ten sam skład co Clexan. Można sobie go nazywać zamiennikiem, bo inna firma nie może przecież nazwać tak samo. Substancja czynna ta sama. Wiele leków jest takich samych pod względem składu, ale sprzedawane są przez różne firmy pod innymi nazwami. Każdy chce zarobić. We fraxiparynie jest inna substancja. A mimo to jak zapytałam gina czy mi zwiekszy dawke fraxi z 0,3 na wieksza to mi przepisal clexane 0,4. Widocznie się nie umiera od takich zmian. Poza tym lekarze przepisują czesto dany lek bo mają z niego prowizję i tyle. a, ŻE Clexane droższy to większa prowizja. Farmaceuta ma obowiązek poinformować o równoważnym preparacie i tyle.

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, regularnie was podczytuje i kilka dni temu pisałam o negatywnym teście w 28dc, dziś w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test i wyszedł POZYTYW, pobiegłam na bete i wyszła 106, progesteron 26. wiec nieśmiało chciałam was poinformować ze coś kiełkuje, w piatek powtórze bete i zobaczymy. zazwyczaj miałam wyzsza bete na tym etapie dlatego troszkę sie martwie. ale wiem tez ze ładna beta tez nie gwarancja sukcesu bo zawsze miałam ksiązkowo a jednak ciaze traciłam. trzymajcie kciuki a ja trzymam kciuki za WAS!!!

bondzik007, baljov, Karolcia89, Lady_Dior, Bella01, Applejoy, Ani1234, aLunia, marcela123, Nadzieja22, vigry, agulineczka, Paula_071, jatoszka, Koteczka82 lubią tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow SISI ale mnie uradowałaś tą wiadomością :) Nie puszczam kciuków za zdrowego dzidziusia hihi :D Gratuluję :-)

A ja dalej nie wiem czy muszę iść na tą betę czy nie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 17:52

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi Gratulacje ! kciuki mocne za przyrost :)

Lady a u Ciebie coś ruszyło kochana ? jak nie to jasne że idź

MonaLiza kochana wazne aby kazdy robił zgodnie ze swoimi przeczuciami i czuł się bezpiecznie ;* i to kłucie i to takze nic nas nie ominie hehe
    Ja mam juz zrosty :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 19:35

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• aLunia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a dostałaś @? Nie wiem czy przeoczyłam.

Sisi gratuluję kochana :*

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Sisi Gratulacje ! kciuki mocne za przyrost :)

Lady a u Ciebie coś ruszyło kochana ? jak nie to jasne że idź

MonaLiza kochana wazne aby kazdy robił zgodnie ze swoimi przeczuciami i czuł się bezpiecznie ;* i to kłucie i to takze nic nas nie ominie hehe
    Ja mam juz zrosty :/
    No ja już po drugim dziś zastrzyku tym Neoparin i znowu bolało. Fraxi to taki ból w skali 2/10 a Neo 7/10. Zaczyna boleć po wyjęciu strzykawki. Straszna lipa. Nie wiem czy to kwestia, że jest większa dawka czy te Neo ma jakieś grubsze strzykawki. Czy Was dziewczyny też tak bolą te zastrzyki? Fraxi było czuć tylko ukłucie i koniec. A tutaj boli mnie jeszcze 5 min po wyjęciu. Lipka

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie nie bolą zastrzyki idzie jak masełko czasami zapiecze jak się lek rozpływa :) boli jak wbije w zrosta a zaczyam miec tych coraz więcej bo juz od tamtego roku sie kuje a to tak szybko nie znika ;/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja dostałam okres i nie wiem,czy kontrolne usg oraz beta po ciąży biochemicznej jest konieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 20:11

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie koniecznie ;* a będziesz jeszcze coś badać ?

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie teraz na razie nie będę robić badań.Może w lipcu jak będę w Pl jak nie zaciążę do tego czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 23:28

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
‹‹ 2890 2891 2892 2893 2894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ