Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
fabcia wrote:Ja też ja też chcę już go mieć 😂
Widzę u ciebie taka sama sytuacja jak u mnie. Poronienie i zabieg w marcu z tym że ja prawie 10 tyg.
Wiesz co, u mnie rozwój zatrzymał się w 8 tygodniu 3 dniu, a dowiedziałam się o tym na przełomie 10/11 tygodnia i wtedy też miałam zabieg. Także sama nawet nie wiem jak to wszystko interpretować.
Ale jak na razie czekam na okres i trzymam za nas wszystkie kciuki 😊28 lat 👩🏼⚕️
01.2017 -👶🏻❤
03.2020 - 💔 łyżeczkowanie 8tc 💔 -
Frelcia_na_chwilę wrote:Jeszcze nie. Jutro porozmawiam z psychiatrą. Mam coraz więcej wątpliwości.
Jakie masz wątpliwości Frelcia? -
Foto80 wrote:Jakie masz wątpliwości Frelcia?
Co do immunologii..👩🏻🦰 30l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️ Czekam na wizytę do prof.Wilczynskiego
👨🏽34l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
Dostępna tylko na priv. -
Dziękuję za odpowiedź dziewczyny, niestety mieszkam w holandii I tutejsza służba zdrowia działa 180 stopni inaczej niż u nas, mam umówiona wizytę na wtorek,ale jak zadzwoniłam do lekarza zapytać się czy to jest ok to dostałam odpowiedź, siła natury, twój organizm wie co ma robic🤦♀️🤦♀️ domyslam sie ze każdy organizm reaguje inaczej ,ale nie ufam tutejszym lekarzom I dlatego chciałam zapytam jak to u was wyglądało 😊Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Szalwina wrote:Wiesz co, u mnie rozwój zatrzymał się w 8 tygodniu 3 dniu, a dowiedziałam się o tym na przełomie 10/11 tygodnia i wtedy też miałam zabieg. Także sama nawet nie wiem jak to wszystko interpretować.
Ale jak na razie czekam na okres i trzymam za nas wszystkie kciuki 😊11.03.2020 prawie 10 tyg 😭 -
Frelcia_na_chwilę wrote:Co do immunologii..
Kochana ja bardzo nie chciałam robić tych badan bo doszukiwałam się winy naszych problemów gdzie indziej. To nawet nie ja tylko mój M po rozmowie że swoim szefem zaproponował mi te badania i naprawdę nie byłam zadowolona z tego pomysłu .Długo się wahałam , ostatecznie doszłam do wniosku że badania zrobię, przecież nic u mnie nie wyjdzie bo wszystko ze mną ok 😏no i się zdziwiłam. Teraz wiem na czym stoję i nie żałuję.
Wiem że to bardzo duże koszty ale jeżeli możesz sobie na nie pozwolić to zrób badania, jeżeli wszystko będzie dobrze to będziesz już spokojna że to nie tu problem a jeżeli będzie coś nie tak to świadoma tego podejmiesz odpowiednie dla Ciebie decyzję odnośnie leczenia.
Nie miej wrażenia że wywieram na tobie presję, jeżeli zdecydujesz że nie chcesz badan to w porządku, masz do tego prawo i nikt nie może Cię namawiać 😊Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Jestem po wizycie. Jest dobrze. Mogę jeszcze krwawić. Miesiączkę pewnie będę miała pod koniec maja. Dostałam od mojego lekarza badania immunologiczne. Jestem w szoku i pełna nadziei.
Foto80, Malina lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 30l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
👨🏽34l.
🔺HBA 58%
Koniec starań.
Frelcia_na_chwilę wrote:Jestem po wizycie. Jest dobrze. Mogę jeszcze krwawić. Miesiączkę pewnie będę miała pod koniec maja. Dostałam od mojego lekarza badania immunologiczne. Jestem w szoku i pełna nadziei.
Cieszę się że jesteś zadowolona z wizyty 😊a możesz napisać jakie dostałaś badania ?Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Dziewczyny mam pytanie, jak uważacie, czy jest sens robić badania p/c p. beta-2 glikoproteinie jeśli mam antykoagulant tocznia i p/c p kardiolipinie ujemne? 🤔
-
Foto80 wrote:Dziewczyny mam pytanie, jak uważacie, czy jest sens robić badania p/c p. beta-2 glikoproteinie jeśli mam antykoagulant tocznia i p/c p kardiolipinie ujemne? 🤔
Foto myślę, że tak powinnaś zrobić, bo dopiero jak wszystkie trzy badania są ujemne to wykluczają zespół antyfosfolipidiwy. Może być tak że te dwa są ujemne a p/c p. beta-2 glikoproteinie wyjdą dodatnie😬 -
Malina wrote:Foto myślę, że tak powinnaś zrobić, bo dopiero jak wszystkie trzy badania są ujemne to wykluczają zespół antyfosfolipidiwy. Może być tak że te dwa są ujemne a p/c p. beta-2 glikoproteinie wyjdą dodatnie😬
Robi się od razu igg i igm? ☺ z badaniami to niestety niekończąca się opowieść 🤷♀️ -
Ewelina26 wrote:Cieszę się że jesteś zadowolona z wizyty 😊a możesz napisać jakie dostałaś badania ?
Jak wrócę do domu.
edit: Dostałam białko całkowite, ANA1, p/cp.kardiolip.kl.IgG i IgM, antykoagulant toczniowy, białko S, V-leiden,allo MLR
i jak macica dojdzie do siebie to zrobimy NK z macicy
I zapomniałam zapytać kiedy możemy się kochać....
Na usg mam jeszcze jakieś skrzepy i się mogę jeszcze do 10 dni oczyszczać z resztek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 19:49
👩🏻🦰 30l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
👨🏽34l.
🔺HBA 58%
Koniec starań.
Frelcia białko całkowite czy białko c? Bo o badaniu całkowitego przyznam się, że nie słyszałam.
Masz już jakiś punkt zaczepienia, dobrze że wizyta udana. Tylko na wszelki wypadek dopytaj w jakim czasie po poronieniu robić te badania, bo niektóre wyniki mogą być zakłamane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 19:52
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Frelcia_na_chwilę wrote:Jak wrócę do domu.
edit: Dostałam białko całkowite, ANA1, p/cp.kardiolip.kl.IgG i IgM, antykoagulant toczniowy, białko S, V-leiden,allo MLR
i jak macica dojdzie do siebie to zrobimy NK z macicy
I zapomniałam zapytać kiedy możemy się kochać....
Na usg mam jeszcze jakieś skrzepy i się mogę jeszcze do 10 dni oczyszczać z resztek.
Trzymam kciuki żeby tym razem wszystko poszło po twojej myśli 🙂.Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
trodde wrote:Frelcia białko całkowite czy białko c? Bo o badaniu całkowitego przyznam się, że nie słyszałam.
Masz już jakiś punkt zaczepienia, dobrze że wizyta udana. Tylko na wszelki wypadek dopytaj w jakim czasie po poronieniu robić te badania, bo niektóre wyniki mogą być zakłamane.
całkowite. Zrobiłam dzisiaj badania- doktor pozwolił.👩🏻🦰 30l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
👨🏽34l.
🔺HBA 58%
Koniec starań.
Frelcia
Leiden chyba miałaś w pakiecie z testdna.pl
Super, że wizyta Cię podbudowała i jest to światełko w tunelu teraz tylko cierpliwie czekać na wyniki 😊 -
Foto80 wrote:Frelcia
Leiden chyba miałaś w pakiecie z testdna.pl
Super, że wizyta Cię podbudowała i jest to światełko w tunelu teraz tylko cierpliwie czekać na wyniki 😊
Tak tak. Wypisałam badania które wymienił Jak powiedziałam że robiłam pakiet z testdna to się nie zdziwił i wykreślił tylko to co tam jest.👩🏻🦰 30l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
👨🏽34l.
🔺HBA 58%
Koniec starań.
fabcia wrote:Dziewczyny wy te wszystkie badania robicie po 1 poronieniu??
Bo ja nie zamierzam nic robić. Jedynie jakieś podstawowe rzeczy. I nie wiem czy dobrze robię bo lekarz mówił że na 95 %to była losowa wada zarodka.
Myślę że po 1 poronieniu nie warto robić głębszej diagnostyki, bo poronienia teraz to niestety smutna norma... szczególnie w 1 ciąży. Natomiast u mnie to był 5 transfer in vitro więc...inna inszość.👩🏻🦰 30l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
👨🏽34l.
🔺HBA 58%
Koniec starań.
fabcia
Każdy ma inne podejście. Myślę, że dużą rolę odgrywa tu wiek. W którymś momencie czas się kruszy i ja np chcę porobić badania, by wiedzieć co mogę zrobić, mam 40lat. Poronilam pierwszy raz w 2013 więc dawno temu. Wtedy nie robiłam żadnych badań. Nie wiem co badalaś, a czego nie. Takie podstawowe warto zrobić, czy ten zestaw po poronieniu z testdna.pl który wysyłają za granicę pl.