Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny u mnie dziś 🐒3 dni temu robiłam test i był negatyw(12dpo)a od 2 dni spadek temp więc nie było to dla mnie zaskoczeniem🤷♀️ .Przyjęłam to na klatę 🤣
Zaczynam 5 cs i testuje w okolicach 20 grudnia . Eh fajnie było by zobaczyć 2 kreski przed świętami 😉
Zapisałam się na monitoring w 16dc,18dc i 21 dc .Nigdy wcześniej nie byłam na monitoringu i nie wiem czy powinnam iść jeszcze 23 dc 🤷♀️Owulacja ostatnio 20-21 dcStarania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Zula,
Jejku aż zamarłam czytając Twoją wiadomość 😑 dobrze, ze pojechałaś na izbę. Co za ulga, że wszystko się dobrze skończyło i zabezpieczyli Cię lekami! Dbaj o siebie i staraj nie stresować, aczkolwiek wiem, ze jesteś sama z córką i czasami to bardzo trudne 😘 trzymam mocno kciuki!Zula36 lubi tę wiadomość
-
Ewelina,
Trzymam kciuki za nowy cykl starań, dzielna jesteś i walczysz jak lwica, nie poddajesz się, jestem pełna podziwu dla Ciebie 🥰Ewelina26 lubi tę wiadomość
-
Zula 😬 bardzo współczuję stresu 😭 ale cieszę się, że z dzidzia jest wszystko dobrze ❤️ oby to się nie powtórzyło 🙏🏻
Ewelina, tak jak wczoraj rozmawiałyśmy przygotuj swojego eMka na opóźnienie u Prof 😅🙈
Przykro mi, że ta wredna małpa pojawiła się 😔
Kurde wydaje mi się, że możesz zapisać się na wizytę 23dc, jeśli w 21dc pęcherzyk już pęknie to najwyżej odwołasz wizytę.
Ogólnie powiem Wam, że przeraża mnie ten pessar ale faktycznie to tylko pomoże, tym bardziej, że już teraz nie mam za długiej tej szyjki. Więc niech mi Prof zakłada i robi ze mną co chce, tylko żeby z ciąża było wszystko dobrze 😅Zula36 lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Zula36 też nie masz łatwo w tej ciąży ehhh. Tak jak piszesz-pozostało czekać ale wierzę, że u Ciebie będzie dobrze-dzidziuś żyje 😌
Foto80 kciuki za wizytę 😌Foto80, Zula36 lubią tę wiadomość
-
Jestem już po wizycie, pęcherzyk urósł prawidłowo, jest ciałko żółte. Na dany moment wszystko ok. Podłamała mnie gin tym, że nie da ref na heparynę. Wg niej zgodnie z nfz wskazaniem jest zespół antyfosfolipodowy, albo zaburzone białko c, s 😔 tragedia. Za 2 tygodnie wizyta.
-
Zula36 wrote:Foto rozumiem, ze zarodka jeszcze nie widać? Przypomnij proszę, który masz tydzień?
Zula, Nie widać. 5+3 -
Natka95 wrote:Foto, ale to co Ci powiedziała gin to nie jest czasem wg starych wytycznych? A teraz w ramach tego nowego programu "ciąża +" nie powinno być inaczej?
Nie wiem, chyba będę szukała innego lekarza. Nie wiem jak to jest z tym programem ciąża+ czy te leki należą się każdej kobiecie w ciąży za darmo, czy tylko wg wskazań. -
Foto,
cieszę się, że wszystko jest dobrze i ciąża rozwija się prawidłowo😘 jeszcze tydzień i usłyszycie serduszko❤️❤️ Co do heparyny, to tez wczoraj ginka mi powiedziała, że będzie ciezko z refundacja, bo u mnie PAI hetero nie jest wskazaniem do jej stosowania😬 może uda się refundację podciągnąć pod zalecenie od hematologa, u mnie ona będzie to rozważać, tylko to temat przyszłościowy. Może hematolog wypisałby Ci z refundacja, albo genetyk🤔
Baksia,
Bo pisałaś o powolnym odstawianiu leków, wczoraj właśnie podczas tej rozmowy o heparynie ginka mi powiedziała, ze mi ja da max do 12-13tc. Później jeśli wynik będą dobre, będę musiała ja odstawić i tez się trochę wystraszyłam😔 Oczywiście jej argumenty są całkowicie zrozumiałe, ale mimo wszystko chyba z heparyna czułabym się bezpieczniej🤷♀️
Ewelina,
😳ze🐒🐒 a dziś chciałam pytać czy powtórzyłaś test🙈 W takim razie walczymy dalej💪🏻💪🏻 Oby ta końcówka roku była dla nas szczęśliwa😘 Co do monitoringu, uważam jak Baksia, lepiej się zapisać, zawsze możesz przełożyć czy odwołać.
Foto80 lubi tę wiadomość
-
Foto, u mnie również dokładnie w 5t3d był pęcherzyk i ciałko żółte.
A teraz pochwale się moją 7,5cm dzidzią
Więc głowa do góry, będzie dobrze ❤️
A jeśli chodzi o heparyne to może faktycznie poszukaj jakiegoś lekarza który są Ci refundację, bo to jednak jest trochę pieniążków 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 17:31
Zula36, Natka95, Foto80, Lady_Dior, Pati96, Annie1981, Bella01 lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie