Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Baksia u mnie na razie w miarę. Troszkę już chyba zaczyna być widać brzuszek. Ale pewna nie jestem, bo mam sporo tłuszczyku
Mój żołądek trochę wariuje po antybiotyku, więc staram się jeść jogurty a dziś robię zakwas z buraków. Podobno to bomba probiotyków, witamin, kwasu mlekowego i żelaza. Na pewno nie zaszkodzi, mam nadzieję że z czasem będzie lepiej.
Co do bólu głowy pytałam ostatnio ginkę i powiedziała, że jeśli boli to czasem lepiej wziąć apap niż się męczyć i robić z siebie bohaterkę. Oczywiście na początku trzeba spróbować spaceru, masażu, chłodnych okładów i innych domowych sposobów, ale jeśli nie pomaga to brać tabletkę. Chodzi o to, że dziecko na tym etapie już mocno odczuwa nasz nastrój i samopoczucie. Więc jeśli się męczymy z bólem to na nie też to wpływa.
Jeśli chodzi o zastrzyki nie wiem czy próbowałyście schłodzić brzuch przed? Wtedy zdecydowanie mniej boli Czasem też trafiłam w takie miejsce, że bolało jak diabli mimo wszystko. Teraz robię tak, że najpierw schładzam, potem dezynfekuję większą powierzchnię skóry, a później jeszcze jak czuję po dotknięciu igłą do skóry że w tym miejscu boli to wbijam igłę kawałek dalej.
Takie troszkę dziubanie, ale sprawdza się bo dosłownie 3 milimerty dalej może już nie boleć.
Na siniaki niestety nie mam sposobu. Jak chcą to się po prostu zrobią i już
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Zula, no ja troszkę się bałam, ze będę musiała sama pytać o wszystko, a nawet nie wiem o co miałabym pytać 🙈 wiec cieszę się, że mój gin to gaduła i wszystko fajnie mi pokazywał i tłumaczył 😁
Ja od początku ciąży w nocy budzę się średnio 2 razy ale na siku po prostu 🙈
Trodde, u mnie brzuszek już był widoczny w 8/9tc 😅 a najbardziej wieczorem, teraz już od rana widać, że to brzuszek ciążowy.
Kurde zawsze zapominam żeby schłodzić brzuch przed podaniem, bo już kiedyś o tym pisałaś 🙈 Ja też czasami dziubam brzuch i szukam miejsca gdzie nie boli albo chociaż boli mniej 😅 najgorzej było jak robiłam 2x dziennie zastrzyk, bo ciężko było mi znaleźć miejsce które nie boli 😅
Noo zakwas z buraków to meeeega dużo witamin ale ja tak go nie lubię 🙊 ale Ty musisz koniecznie pić przez ten antybiotyk.
No właśnienie głowa już tak nie boli.. Tylko jak chodzę, schylam się ale jak leżę to jest dużo lepiej. Więc dzisiaj przez caly dzień leżę i nic nie robię 😅
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Zula,
Ja jeszcze nie mam zleconych badań.
Faktycznie spróbuję schładzać brzuch przed zastrzykiem, może to przyniesie ulgę 😊 -
Baksiu wysłałam zaproszenie😘
Ja dalej robię testy jak głupia 🙈
-
Kochane, czy też tak macie, że jak usiądziecie wygodnie i zabierzecie się do pisania to zawsze „coś” i to „coś” palącego na już😬 i jak już wrócicie, to już leci zupełnie inny wątek, a Wy nie zdążyłyście porządnie się wczytać w ostatni🙈 czy to ja jestem tylko taka niezdyscyplinowana😖 no kurczę od piątku próbuje Wam odpisać i średnio mi to wychodzi🙈 Heh, dobrze, że teraz mach chwile, M na tarasie, pies na ogrodzie wiec nie zapeszając mam teoretycznie czas dla siebie🙏💃🏻🎉
Baksia,
hahaha😂😂, tak wczoraj po 5-godzinnym posiedzeniem u fryzjera zakończyłam maraton po branży beauty, na szczęście jej nie zamknęli🙏 więc tak jak piszesz jestem w pełni przygotowana😂 jutro mam wizytę w klinice zobaczymy co mi się udało wyhodować😉 pewnie znów dostanę zastrzyk😉 a i jeszcze musimy powtórzyć badanie na kariotypy, bo ostatnio nie przyjęli próbki, bo labolatorium było zamkniete z powodu kwarantanny🙈 a tak poza tym wszystko dobrze, mam trochę zgrzyt bo dostałam propozycję awansu i jeszcze pewnie jakiś czas temu skakałabym do sufitu, a teraz priorytety mi się trochę zmieniły😖 i generalnie cieszę się bardzo ale zastanawiam się czy nie podziękować, bo zdaje sobie strawę, że przynajmniej na początku będzie więcej pracy i nie mogłabym sobie pozwolić na ciąże i maleństwo😔 tylko z drugiej strony tyle starań i nic nie wychodzi😔 ahhh nie wiem sama czego chce i co mam zrobić🤷♀️ M mówi żebym dała sobie spokój, bo będę więcej pracować, a to nie jest nam potrzebne.
Cieszę się ze u Was wszystko idealnie❤️ No i dziewczynka🥰 to cudowna wiadomość🥂🍾 macie już jakieś imiona upatrzone🤔❤️Jutrzejsza wizyta to tylko formalność, ale i tak kciuki zaciśnięte✊✊
Tyle się tu dzieje, Lady Dior, wiedziałam, że testy były wątpliwe😉 cieszę się z Tobą, mam nadzieję, że trochę odetchnęłaś🥰 trzymam mocno kciuki, żeby było wszystko dobrze. Tez uważam, że powinnaś zacząć brać heparynę, im szybciej tym lepiej😘
Dziewczyny, Trodde, Foto, Zula, mam nadzieję, że chwilowe niedogodności szybko się skończą i będziecie w pełni cieszyć się rosnącymi brzuszkami❤️ Oczywiście całym serduszkiem jestem z Wami.
Ewelina,
gratuluje negatywnego testu M😉 na szczęście na spokojnie może jutro jechać do Łodzi🙏 Mam nadzieję, że ten cykl będzie dla Was owocny❤️ 5cs😔 ja po 6 dałam sobie spokój, teraz zaczęliśmy znowu ale tym razem z pomocą i tez przed nami 2cs i jakoś marnie to widzę😢 czasami się zastanawiam czy nie lepiej od razu się zdecydować nie trzeba było na in vitro🤔 wydaje mi się ze jest to dużo łatwiejsze rozwiązanie🤔 jutro pogadam z ginka🤔
Joanien,
trzymam kciuki za ten cykl🙏✊✊Zula36, joanien1104, Lady_Dior, baksia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, pamiętam że któraś z Was brała estrofem na poprawę endometrium. W jakiej dawce to brałyscie i ile razy dziennie ?
Zgubiłam kartkę od mojej ginekolog, nie ma się jak z nią skontaktowa ( do środy na urlopie jest )i teraz mam mały problem, bo dzisiaj powinnam zacząc brać
-
Joanien,
Ja brałam i biorę nadal Estrofem. W pierwszym cyklu brałam 2 razy dziennie 1tabl, w kolejnych 3 razy dziennie 1 tabl, bo wcześniejsza dawka nie przyniosła efektu. Zresztą ta większa u mnie niestety też niewiele dała. Trzymam za Ciebie kciuki 😘joanien1104 lubi tę wiadomość
-
Malina, Kochana ja też tak czasami mam, że jak chce już coś napisać to coś wyskoczy (a przecież siedzę na zwolnieniu🙈), a później już jest inny temat itp 😅
5h u fryzjera 😳 o jaaa, szalona haha ja jak siedzę 3h to już m dosyć 🤣🙈 co Ty tam robiłaś tyle czasu? 😃 Ale super, że wszystkie wizyty odbyły się, wiem jak to jest i jak kobieta czuję się później booosko 😁 Kurde ciężko teraz z tym awansem.. Z jednej strony faktycznie nie można wszystkiego ustawiać pod starania, bo nigdy nie wiadomo co będzie, ile potrwa itd. Ale w sumie jak będziesz musiała więcej pracować to też kiepsko jak uda się zajść w ciążę i później z dzieciaczkiem. Musisz to na spokojnie przemyśleć. Trzymam kciuki za badania i za wizytę ✊🏻❤️ i dziękuję za kciuki ❤️
Joanien, kciuki za cykl ✊🏻❤️joanien1104 lubi tę wiadomość
Pomorskie -
Baksia gratuluję udanej wizyty i cieszę się, że wszystko wskazuje na to, że będzie zdrowa córeczka 🙂
Lady Dior te testy paskowe też mi długo blade wychodziły. Trzymam kciuki cały czas!!!
Ewelina kurcze, szkoda, że test negatywny U mnie teraz podobnie, tzn też 4-5 cykl starań i wierzę, że jesteś poirytowana, ale wierzę, że niedługo nam się uda. U mnie z synkiem udało się w 11cs bez żadnego wspomagania, widocznie musiałam swoje odczekac.
My na ten weekend świętowaliśmy 2 urodziny córeczki 🙂💗 czas niesamowicie szybko mija.Lady_Dior, aLunia, Bella01 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Malina wrote:Kochane, czy też tak macie, że jak usiądziecie wygodnie i zabierzecie się do pisania to zawsze „coś” i to „coś” palącego na już😬 i jak już wrócicie, to już leci zupełnie inny wątek, a Wy nie zdążyłyście porządnie się wczytać w ostatni🙈 czy to ja jestem tylko taka niezdyscyplinowana😖 no kurczę od piątku próbuje Wam odpisać i średnio mi to wychodzi🙈 Heh, dobrze, że teraz mach chwile, M na tarasie, pies na ogrodzie wiec nie zapeszając mam teoretycznie czas dla siebie🙏💃🏻🎉
Tyle się tu dzieje, Lady Dior, wiedziałam, że testy były wątpliwe😉 cieszę się z Tobą, mam nadzieję, że trochę odetchnęłaś🥰 trzymam mocno kciuki, żeby było wszystko dobrze. Tez uważam, że powinnaś zacząć brać heparynę, im szybciej tym lepiej😘
Tak Malina - też tak mam 🙈 Chciałabym fajnie wszystko, wszystkim odpisać ale totalny nieogar mnie napadł 😂
Nie odetchnelam niestety ale iskierka jeszcze się pali 🙂
Agulineczka No bardzo dziwne są te paskowe testy (ja mam akurat marki sensitest) niby czułość 10ml a tak słabo się wybarwiają, że człowiek chyba sam sobie stres funduje🤷🏼♀️
Wszystkiego co najpiękniejsze dla córci ☺️
Dziewczyny brałyście, bierzecie w 1trym.kwasy DHA ❓ W ogóle czytałam na jednym op. z DHA, że osoby zażywające leki na rozrzedzenie krwi-powinny się najpierw skonsultować z lekarzem przed zażyciem preparatu... Macie jakąś wiedzę na ten temat ❓
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 22:26
agulineczka lubi tę wiadomość
-
baksia. Dziękuję, ja się dobrze czuję. Wszystkie nieprzyjemne objawy już odeszły, a teraz czuję ruchy, więc jestem spokojna i szczęśliwa 🙂
Brzuszek i piersi się powiększają, więc do przodu 😁
Teraz jesteśmy na etapie myślenia nad imieniem, ale jest ciężko. Mało co nam się podoba, a jak już podoba, to brak wspólnej zgody 😁 Mamy tylko jedno imię, które zrobiło na nas wrażenie, ale jest w języku angielskim, więc tu też do końca nie jesteśmy przekonani, bo zawsze myślałam, że jednak polskie będzie 😉
Lady_Dior. Z progesteronu jeżeli potrzebujesz to ja mam Besins, Utrogestan i Cyclogest. Na dłuższą metę to polecam polskiego ginekologa online i ściąganie leku z Polski. Ja tak na początku robiłam, a potem zaczęli mi pisać w UK, na podstawie rekomendacji lekarza z Polski.
Ja brałam kwasy DHA w czasie starań i cały czas w ciąży. Nic nie słyszałam, żeby to trzeba było konsultować.
Foto80. Cieszę się, że akupunktura pomogła Ci się wyciszyć. Teraz to bardzo ważne.
Odnośnie zastrzyków to ja też tak robię, że jak mnie bardzo boli już na początkowym etapie, to zmieniam miejsce i często jest znacznie lepiej.
Na siniaki wyczytałam metodę, żeby bardzo powoli wstrzykiwać płyn i przytrzymać palcem miejsce po wkłuciu. U mnie przeważnie się sprawdza. Na początku ciąży miałam dość spore siniaki. Teraz już prawie się nie pojawiają, a jak są to max 1 cm.
Malina. Niby mówią, żeby życia nie odkładać na później przez starania, a z drugiej strony, jeżeli taka praca ma wnieść więcej stresu, to może też przełożyć się na utrudnienie zajścia w ciążę.
agulineczka. Jejku, Twoja malutka już ma 2 latka 🤗 Jak ten czas leci. Najlepszego dla niej 🙂
Foto80 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Malina
Powodzenia na wizycie 😊trzymam kciuki za duża ilość pięknych jajeczek ✊😃.
Gratuluję propozycji awansu 😆nie wiem jaką decyzję podejmiesz w tej sprawie ale super że tak Cię docenili😊szczególnie że w czasie koronawirusa z tego co słyszę to kiepsko z awansami i podwyżkami.
Dzisiaj zapisze się na wizytę u prof.M mam nadzieję że uda się przed swietami i jeżeli będzie trzeba zacząć stymulację to dopiero od stycznia ruszymy z lekami czyli od 6 cs .
agulineczka
Wszystkiego najlepszego dla córeczki 🤗💗
Baksia
Kciuki za dzisiejszą wizytę 🤗ale teraz to już na pewno będzie super 💗💗😃będziesz mogła znowu popatrzeć na swoją mała córeczkę 😍😍ale super, bardzo się cieszę 😚
A ja czekam sobie na M ,poszedł oddać krew na moje szczepienia nr 6 😉Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Jejku dziewczyny, zaglądam tu raz na jakiś czas i widzę jak tu pięknie się wszystko układa, co nie zajrzę to kolejne ciąże:) super dziewczyny, rośnijcie zdrowo
My teraz próbujemy w tym cyklu znowu. Zobaczymy, może akurat
-
Dziękuję dziewczyny za życzenia 🙂
Dziewczyny czy któraś z Was kiedykolwiek tak miała, że @ się skończyła i kilka dni później znowu jakieś plamienia? Kurcze ja nigdy nie miałam takich problemów. Teraz już drugi taki cykl dziwny. @ standardowo 5-6 dni, 3 dni cisza i nagle jakieś plamienia. Oczywiście szukałam na necie to wyskoczyła endometrioza... U swojego lekarza byłam miesiąc temu, ale wtedy raz mi się to zdarzyło i uznałam to za incydent. Na usg wszystko wyglądało ok. Zaczynam sie martwić, że moze jednak coś jest nie tak. Na plamienia owulacyjne za wcześnie. Ja mam owu zazwyczaj 15-16 dcSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Dziękuję dziewczyny za życzenia 🙂
Dziewczyny czy któraś z Was kiedykolwiek tak miała, że @ się skończyła i kilka dni później znowu jakieś plamienia? Kurcze ja nigdy nie miałam takich problemów. Teraz już drugi taki cykl dziwny. @ standardowo 5-6 dni, 3 dni cisza i nagle jakieś plamienia. Oczywiście szukałam na necie to wyskoczyła endometrioza... U swojego lekarza byłam miesiąc temu, ale wtedy raz mi się to zdarzyło i uznałam to za incydent. Na usg wszystko wyglądało ok. Zaczynam sie martwić, że moze jednak coś jest nie tak. Na plamienia owulacyjne za wcześnie. Ja mam owu zazwyczaj 15-16 dc
Ja tak miałam i okazało się że torbiel. Ale jak na usg nic nie widać to nie wiem... -
Agulineczka, wszystkiego najlepszego dla Twojej Księżniczki 🥰
Lady_Dior, ja brałam w 1 trym z witamin femibion 1 i tak z tego co kojarzę nie ma tych kwasów dha, teraz biorę femibion 2 i tam już są.
Trzymam kciuki za wizytę ✊🏻❤️
Annie, cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze ❤️
Nam chyba odpuściła taka blokada i już powolutku rozmawiamy o imieniu 🙈 Wstępnie mamy dwa wybrane ale to jeszcze nic pewnego 😃 tym bardziej, że czekamy jeszcze na potwierdzenie na następnej wizycie czy to będzie na pewno dziewczynka.
Malina, właśnie zapomniał wczoraj odpisać Ci w sprawie imienia 🙈 No to mamy już jakieś wstępnie wybrane ale jeszcze dajemy sobie czas 😃
Ewelina, dziękuję za kciuki ❤️
My właśnie w drodze do Łodzi 🙈 cieszę się, że APC otwarte i szczepienia odbędą się, od rana myślałam o Was i trzymałam kciuki aby nic tam nowego nie wyskoczyło. 🤗
Natka, jak tam u Ciebie? Jak się czujesz? 😘
Żonkil, trzymam kciuki za ten cykl ✊🏻❤️agulineczka, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Pomorskie -
Hej dziewczyny 😘
Agulineczka nigdy tak nie miałam 😐 nie pomogę niestety... Co do testów, to powoli ciemnieją-szkoda, że tak wolno bo przez to się martwię
Dziś 18dpo
Z Zosią miałam tłustsze kreski...
Baksiu byłam dziś u lekarza rodzinnego. Nie dostałam niestety skierowania na proga ani betę. Taka gadka, że to mi i tak nic nie rozjaśni bla bla bla... Już nie chciałam się sprzeczać z lekarzem. Zrobił mi usg dopochwowo ale mówiłam mu, że nic nie będzie jeszcze widać. Na tym samym etapie czyli 18dpo byłam z Zosią ale z nią miałam betę 2040 i testy tłuste a tu beta jest na pewno mniejsza
Było widać jakiś biały pasek i mówił, że tu prawdopodobnie będzie pęcherzyk ale faktycznie nie może stwierdzić na 100% Nie pozostali mi nic innago jak czekać do 11grudnia.