Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinko gratulacje z całego serca
Baksiu poczekaj jeszcze troszkę i też taki będziesz miała. Do 30tc nawet spoko, ale potem się zaczyna. Mnie oficjalnie zostało nieco ponad 5 tygodni, ale do cesarki 25 dni. Czekam na luty i niech się dzieje (no dobra, fajnie by było do 15 lutego dotrwać)
Annamaria, Lady Dior dziękuję za skomplementowanie brzuszkaTak mi śmieszne teraz bo na początku ciąży to każda chce, żeby już było widać i sporo specjalnie ubiera ciuszki podkreślające figurę. Ja chętnie bym już swój sprzedała, albo żeby ktoś chociaż trochę za mnie go ponosił, bo to jednak jest ciężar. Jestem szczerze zaskoczona tą końcówką.
Przepraszam jeśli kogoś pominęłam, ale po przeczytaniu 2 stron komentarzy mój ciążowy budyń odmówił zapamiętywania.
Dziewczyny brzuszkowe czy macie już wybrane imiona dla swoich maleństw?Malina lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
No własnie agulineczko, a jak z płcią? Jakieś tropy były w którąś stronę?
Dziewczyny, którym dokuczały, bolały i rosły piersi na początku ciaży.. czy wam wszystkim nadal ten ból towarzyszy, czy to się normuje potem?
Rozkminiam od rana, bo wydaje mi się, że są odrobinę mniej napięte i nie takie nabrzmiałe.
Nigdy w życiu bym nie pomyślała, że kiedyś będę się martwić lepszym samopoczuciem w ciaży...
Póki co, wysypałam właśnie na stół puzzle 1000, z zabawkami z lat 80'tych , może zajmę sobie głowę przez jakiś czas... -
Annamaria wrote:No własnie agulineczko, a jak z płcią? Jakieś tropy były w którąś stronę?
Dziewczyny, którym dokuczały, bolały i rosły piersi na początku ciaży.. czy wam wszystkim nadal ten ból towarzyszy, czy to się normuje potem?
Rozkminiam od rana, bo wydaje mi się, że są odrobinę mniej napięte i nie takie nabrzmiałe.
Nigdy w życiu bym nie pomyślała, że kiedyś będę się martwić lepszym samopoczuciem w ciaży...
Póki co, wysypałam właśnie na stół puzzle 1000, z zabawkami z lat 80'tych , może zajmę sobie głowę przez jakiś czas...Annamaria lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
Annamaria wrote:No własnie agulineczko, a jak z płcią? Jakieś tropy były w którąś stronę?
Póki co, wysypałam właśnie na stół puzzle 1000, z zabawkami z lat 80'tych , może zajmę sobie głowę przez jakiś czas...
U mnie stopniowo przestawały bolec, potem całkiem znormalniały, a teraz mam różnie jednego dnia bolą, a kolejnego w ogóle 🤷♀️Annamaria lubi tę wiadomość
-
Boże, dziewczyny, dziękuję. Może nie zwariuję przez te 3 tygodnie...
Jak będziecie miały mnie dość i moich głupich pytań w kółko o to samo to nie krępujcie się napisać.. Co z tego, że to moje piąte dziecko, za to pierwsza ciąża tak pełna strachu.. -
Annamaria tu nie ma głupich pytań
Mi ból piersi odpuścił koło 8 tygodnia, później znowu zaczęły boleć ale "oklapły", później bolały tylko po bokach, za kilka dni zaczęły znowu boleć tak, że nie mogłam chodzić w staniku. Teraz jeszcze trochę bolą po bokach.Annamaria lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Co do płci to lekarz nic nie sugerował. Ponoć on nie lubi mówić czegoś czego nie jest 100% pewien. Badanie wykonywał bardzo dokładnie, wszystko fajnie wyjaśniał co w danym momencie i po co sprawdza.
Zdjęć mam sporo, w sumie na tym chyba najlepiej widac 😍🥰
https://naforum.zapodaj.net/c781e3260b30.jpg.htmlFoto80, Żonkil, Zula36, Natka95, Lady_Dior, baksia, Bella01, Annie1981 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka jeszcze nie gratulowałam, bardzo się cieszę!
Super zdjęcie
Ale szybko nam rosną te dzieciaki, a będą jeszcze szybciej
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Jej dziewczyny baaardzo Wam dziękuję za miłe słowa 🥰🥰 Kochane jesteście 😘
No nie będę ukrywać, że waga rośnie ale nie widzę tgeo po swoim ciele no nie licząc brzuszka który i tak nie jest jakiś duży 🙈
Agulineczka strasznie się cieszę, że dzidziol pieknie rośnie 🥰 Piękne dzieciątko 😍
Lady_Dior no jak właśnie miałam raz taka straszna migrenę to dopiero wieczorem poddałam się i połknęłam jedna tabletkę ale i tak to nie pomogło 🙈
Annamaria u mnie z piersiami też jest różnie. Pierwszy trymestr to mnie strasznie bolały, później przestały ale zostały takie pełniejsze i raz na jakiś czas zabolą mnie tylko sutki.
Życzę miłego weekendu 😘
Ja zaczynam weekend baaardzo słodko, właśnie siedzę na krzywej cukrowej 🙈🤢Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 08:47
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
joanien1104 wrote:Ja dzisiaj ruszam na Łódź - wtorek już coraz bliżej
W Łodzi sypie śnieg, zima po łódzku czeka na Joanien 🥰joanien1104 lubi tę wiadomość
-
Baksia no mnie tam ta cytrynowa glukoza smakowała
Ale wyniki z krzywej już nie były za fajne...
Okolice Warszawy -
Foto80 strasznie współczuję tych migren😣 To jakaś masakra 😐 Oby było ich jak najmniej.
Agulineczka gratuluję zdrowego bobasa 😁 Wierzyłam, że jest dobrze ☺️ Teraz tylko czekać na ruchy hihi😁😁😁
Baksia kciuki za dobre wyniki-daj znać.
U mnie w rodzinie mam trochę cukrzyków a tu jeszcze żadnych badań krwi nie miałam ehhh
Ja w końcu wiem kiedy będę mieć usg-9lutego to będzie 11t3d to już fajny dzidziuś powinien być 🙂
Ginekolog wystawił mi receptę (tu wszystko internetowo) ale trochę problemów się narobiło, bo w systemie mają moją starą aptekę i nie mogę jej zmienić i zamiast clexane wypisał mi fraxiparine🙄 Także w poniedziałek znowu muszę dzwonić im trochę potruć.
Malina jak tam samopoczucie ❓ Robiłaś jeszcze test albo byłaś na becie🙂❓ Pewnie jeszcze nie ochłonęłaś😉 Ja zawsze pierwsze tygodnie od zobaczenia ⏸️ byłam w amoku😂
Annamaria podziwiam - ja przy córce dużo bym nie ułożyła🤪 -
Vian dzisiaj byłam 3 raz na tym badaniu i dzisiaj zdecydowanie najgorzej było wypić caky kubeczek, fuj. Później po 1,5h miałam delikatny zjazd i myślałam, że z wymiotuję ale dałam radę 😃
Lady_Dior ja niestety nie liczę na super wynik 🙈 mi cukier spada więc oby tylko nie spadł za nisko 🙏🏻
Twoja wizytę zapisuję i w niedzielę wystawie znowu listę aby wiedzieć kto kiedy i jak 😃Lady_Dior lubi tę wiadomość
Pomorskie -
Lady_Dior to bez znaczenia czy masz clexane czy neoparin czy fraxiparine. Wszystkie maja taka sama substacjd czynna- heparyne. Ważne żebyś miała dawkę leku taka sama. Ja na początku ciazy brałam neoparin, potem przepisal mi lekarz clexane, natomiast jak byłam w trakcie ciazy dwukrotnie hospitalizowana to dostawałam w szpitalu fraxiparine, a po powrocie do domu, dalej brałam clexane.
-
Malina wrote:Kochane wyniki z dzisiaj❤️
Beta: 543,88
Progesteron 27,790.
Odezwę się wieczorem😘Malina lubi tę wiadomość
Pomorskie -
W sumie to się okazało, że mam więcej czasu☺️ Chciałam posprzątać kuchnię, ale eMek wygonił mnie na sofę, przyniósł herbatę owocową i kazał odpoczywać🙈
Generalnie do tej pory jestem w szoku i nie mogę w to uwierzyć. Boje się ze nasze szczęście będzie trwało krótko😢 jednak staram się o tym nie myśleć, bo wiem, że nie mam na to żadnego wpływu😔
Dziewczyny,
Bardzo Wam dziękuję❤️😍 Oczywiście wiecie, że jesteście kochane i niezastąpione😘 Powiedzcie mi proszę, o której rano bierzecie heparynę? Bo wieczorem acard, prawda? Ginka mówiła żeby brać koło południa jednak nie chciałabym robić tego w pracy😔
Czuję się dobrze, parę dni temu pobolewał mnie brzuch tak delikatnie okresowo, tkliwe miałam tez piersi, zreszta do teraz mam. A że podobie czasami miałam przed okresem to nawet nie przypuszczałam ze może być to ciąża🙈 Jedyne po czym mogłam się zorientować już tydzień temu to wrażliwy węch, śmierdziało i śmierdzi mi wszystko🙈u ubiegła niedzielę, zrobiłam aferę eMkowi, ze kupił zamiennik soli do uzdatniacza i woda śmierdzi😂 a jakoś w tygodniu kazałam mu wąchać żel pod prysznic, bo tez mi inaczej pachnie, podobie zreszta jak dezodorant🤢🙈 ogólnie myślałam ze to jakieś powikłania po cividzie a teraz już wiem ze to przez ciąże☺️ Jak wracałam z diagnostyki wpadłam do hebe i przewąchałam całe półki z żelami i dezodorantami, na szczęście jest pare które ostatecznie ujdą😅 Dobrze, ze moje perfumy dalej mi się podobają😅
Agulineczka,
Przez moje wczorajsze roztargnienie nawet nie zdążyłam Ci napisać, że kciuki mocno za Was trzymam. Cieszę się, że wszystko jest dobrze❤️ Mam nadzieję, że jesteś trochę spokojniejsza😘
Baksia,
Wyglądasz przepięknie😍🤩🥰
Vian,
😍 co za cudowny brzuszek.
Martynka,
a jak Twój pozytyw😊 Byłaś na becie🤔
Ewelinka,
Czekam na Ciebie, dziewczyny są na podobnych etapach😀 przecież mi tez musi ktoś towarzyszyć😘
Joanien,
Trzymam mocno kciuki i wierze, ze będzie wszystko dobrze😘
Martyna33, baksia lubią tę wiadomość