Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRoma wiem,ze niestety nie zawsze idzie w parze ale powinno sie zrobic te badania bo MTHFR własnie nie zawsze moze wskazac na mutacje a zaburzenia kwasu foliowego moga niestety byc.
A jak masz pdwyzszony poziom kwasu foliowego to własnie moze wskazac u Ciebie na mutacje bo organizm nie wchłania tegoz kwasu no i niestety ja masz jak napisałas
Ja niestety tez mam mutacje MTHFR w 2 genach i oba heterozygotyczneWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 17:36
-
inessa - oznaczałam sobie grupę krwi przy poprzedniej ciąży bo nie chciało mi się biegać do szpitalnego archiwum (dmuchnęli mi z karta ciąży przy porodzie córci). Przy wyniku grupy krwi było napisane, że żadnych przeciwciał nie stwierdzono, więc to chyba to samo co piszesz o przeciwciałach, tak?
Napisałam do lekarza czy mogę przyjść normalnie na ta wizytę co mnie zapisał za 2 tygodnie jakby z ciążą było dobrze, żeby zpbaczyć czy ładnie się oczyściło samo. Musze go zapytać właśnie o skierowanie na badania w kierunku tych chorób/baterii co piszesz inessko.
Jagna - nic się nie stało, tak pomyślałam (o to polubienie mi chodziWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 17:36
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Kochane jesteście, nie wiem co bym bez Was zrobiła
Jakoś tak się z Wami "zżyłam", jesteście dla mnie taką hmm "wirtualną rodziną"12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualnyJacqueline tak to wtedy sie oznacza.
Dobrze,ze poprosisz o te badania bo zwłaszcza na chlamydie troche sie czeka a jak by cos wyszło ( oczywiscie tego nie zycze) czasami dosc długo sie to leczy no i partner wtedy tez musi byc przebadany a nawet przeleczony.
Jeszcze raz tule kochana -
Coconue - Acard brałam jakoś od 15-16dc, tylko na wykresie później zaczęłam zaznaczać. Clexane nie brałam, byłam u lekarza tylko na NFZ po drugim poronieniu i bez wskazań nie może przepisać.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualnyJacqueline, kolejny raz muszę napisać, że strasznie mi przykro!
Ciąże aniołkowych mam, te szczęśliwie donoszone, napawają mnie optymizmem. Ale w takim dniu, jak dzisiejszy, kiedy rośnie liczba wirtualnych zniczy i liczba aniołków w stopkach, zaczynam się strasznie bać o samą siebie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 20:15
-
Kurcze, tak się teraz zastanawiam, że jak przed 1 ciążą poprosiłam gin o skierowanie na badanie kwasu foliowego to mi wyszło ponad normę może też nie przyswajam?
Dziewczyny a ta mutacja MTHFR może się przyczyniać do poronien? Czy tylko zwiastuje niedobór tego kwasu w organizmie a co za tym idzie możliwy niedorozwój cewy nerwowej na etapie podziałów i tworzenia się organizmu.. Podam przykład: moja bratowa urodziła synka w sierpniu zeszłego roku i w ogóle ani przed ani w trakcie NIE brała kwasu foliowego i dziecko zdrowe.. A wiadomo każdy człowiek w tych czasach ma niedobór witamin.Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:Kurcze, tak się teraz zastanawiam, że jak przed 1 ciążą poprosiłam gin o skierowanie na badanie kwasu foliowego to mi wyszło ponad normę może też nie przyswajam?
Dziewczyny a ta mutacja MTHFR może się przyczyniać do poronien? Czy tylko zwiastuje niedobór tego kwasu w organizmie a co za tym idzie możliwy niedorozwój cewy nerwowej na etapie podziałów i tworzenia się organizmu.. Podam przykład: moja bratowa urodziła synka w sierpniu zeszłego roku i w ogóle ani przed ani w trakcie NIE brała kwasu foliowego i dziecko zdrowe.. A wiadomo każdy człowiek w tych czasach ma niedobór witamin.Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:To ze mozesz go miec za duzo nie oznacza ze go nie przyswajasz
Może krąży we krwi i nie może się przekształcić w formę metylowaną... Dlatego ponad normę..
A mutacja MTHFR jaki może mieć wpływ na donoszenie ciąży, wiecie? Bo ja nie bardzoMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Ja mam w opisie od immunologa tak:
"u pacjentki stwierdzono mutację genu mthfr a1298c którego defekt może upośledzać przemiany kwasu foliowego, z kolei którego metabolity są niezbędne na początkowych etapach ciąży dla prawidłowych podziałów komórkowych"25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Aga22 wrote:Kurcze dziewczyny tak mi przykro ale po burzy wychodzi słońce trzeba walczyć i się nie poddawać!
Możecie mi pomóc?
To moje wyniki
Glukoza w osoczu 101
Tsh 0,942
Ft3 5,51
Ft4 14,2
Jestes w ciazy czy staraczka bo troszke sie juz pogubilam?? To moze czasem zmieniac interpretacje wynikow. Jesli jestes staraczka to hormony tarczycy sa w normie o ile byly oznaczone w pmol/l, nie napisalas jednostki . Glukoza nie do konca dobrze, możesz powtorzyc badanie, ale wg wytycznych powinnas miec wykonane OGTT. Jestes prawie na granicy normy, najlepiej powtorz glukoze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 20:19
aniołek 01.02.2016r -
sy__la wrote:Kurcze, tak się teraz zastanawiam, że jak przed 1 ciążą poprosiłam gin o skierowanie na badanie kwasu foliowego to mi wyszło ponad normę może też nie przyswajam?
Dziewczyny a ta mutacja MTHFR może się przyczyniać do poronien? Czy tylko zwiastuje niedobór tego kwasu w organizmie a co za tym idzie możliwy niedorozwój cewy nerwowej na etapie podziałów i tworzenia się organizmu.. Podam przykład: moja bratowa urodziła synka w sierpniu zeszłego roku i w ogóle ani przed ani w trakcie NIE brała kwasu foliowego i dziecko zdrowe.. A wiadomo każdy człowiek w tych czasach ma niedobór witamin.Antoś IVF,Julisia natural
-
Aga22 wrote:Laila staraczka walczę wciąż
Glukoza normy 70-99
Ft3 norma 3,13-6,76
Ft4 norma 12-22
Tsh norma 0,27-4,2Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 20:53
Antoś IVF,Julisia natural
-
przyszedł mi dziwny wynik z ANA3
Kontrola (Ws) +++
- negatywny
(+) graniczny
+ dodatni
++ silnie dodatni
+++ silnie dodatni
Badanie wykonano metodą immunoblotu zestawem firmy Euroimmun na aparacie EUROBlotMaster.
Wartość diagnostyczną badania stanowią wyniki przedstawione w dołączonym raporcie.
oczywiscie powyzej tabelka i wypisane tylko parametry 16 antygenów bez zadnych wyników,jednostek..wygląda jakby badanie nie było do konca opisane.
No chyba ze wynik silnie dodatni to dobry wynikAntoś IVF,Julisia natural