X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka robisz badania genetyczne zarodka? podaj namiar labolatorium? mi lekarz dziś nie wiem czemu odradził bo stwierdził że to nie wiele wniesie...waham się bo one kosztują 800zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 22:18

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dziękuję Wam za odpowiedź dotyczącą badań. A czy może być zaburzony kwas foliowy przy dobrym poziomie homocysteiny? bo ja homocysteinę miałam książkową?

Arletka dziękuję zaraz odbiorę..
    najlepiej zrobic mutacje,ja homocysteine mam w normie a nawet po półtorej miesiąca i zwiekszonym kwasie foliowym zwykłym i metylowym mam jeszcze nizszą.A kwas foliowy mam przekroczony,ale to dlatego ze biore 5mg z przepisu lekarza i 0,4 metylowanego w femibionie

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Wg mnie jesli masz przy tych wypisanych przeciwcialach - to znaczy, że ujemne. Wczesniej ci jakies wyszly? W poprzednich badaniach?ANA1, ANA2?
    Ana1 dodatnie,Ana2 słabo dodatnie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Arletka robisz badania genetyczne zarodka? podaj namiar labolatorium? mi lekarz dziś nie wiem czemu odradził bo stwierdził że to nie wiele wniesie...waham się bo one kosztują 800zł
    mysle ze jesli wyjdzie ze zarodek za sprawą jakiegos genu nie mógł sie rozwijac prawidłowo to i tak niczego nie zmieni...lepiej za te kase siebie przebadac,kariotyp twój i męza wtedy wiadome czy z genami jest ok i jest szansa pod tym wzgledem ze kolejny zarodek z waszej winy nie bedzie obciązony jesli kariotyp macie ok.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ana1 dodatnie,Ana2 słabo dodatnie
    A jakie ci wyszly? swiecienie itp.? Nie sadze abym umiala ci wiecej pomoc ale jestem ciekawa

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    A jakie ci wyszly? swiecienie itp.? Nie sadze abym umiala ci wiecej pomoc ale jestem ciekawa

w ana2 pisało tak
    w badaniu surowicy krwi stwierdzono obecnosc przeciwcial przeciwjądrowych dajàcych na komórkach HEp-2 typ swiecenia homogenny i ziarnisty w mianie 1:160.Przeciwciala przeciw dcDNA:ujemne

Nie wykryto przeciwcial przeciw antygenom z grupy ENA(rozpuszczalnym antygenom jàdrowym i cytoplazmatycznym:Ro,La,Jo-1,,Scl-70,nRNP i Sm)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 - jeśli czytasz - proszę napisz dlaczego lekarz zwiększył CI dawkę clexane z 0,4 na 0,8?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    mysle ze jesli wyjdzie ze zarodek za sprawą jakiegos genu nie mógł sie rozwijac prawidłowo to i tak niczego nie zmieni...lepiej za te kase siebie przebadac,kariotyp twój i męza wtedy wiadome czy z genami jest ok i jest szansa pod tym wzgledem ze kolejny zarodek z waszej winy nie bedzie obciązony jesli kariotyp macie ok.

A czy to nie tak, że jak wyjdzie, że zarodek był z wadą genetyczną to przynajmniej będzie wiadomo ,że mój organizm nie nawalił? Jeśli wyszedł by mi zdrowy zardoek to mogłabym domniemywać, że coś u mnie zawaliło i wtedy dalej szukać...?
    Jakby wyszedł mi zarodek genetycznie zdrowy to wiedziałabym, że mój organizm i jakieś niedobory nie miały wpływu na obumarcie...tak sobie myśle..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 22:39

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    w ana2 pisało tak
    w badaniu surowicy krwi stwierdzono obecnosc przeciwcial przeciwjądrowych dajàcych na komórkach HEp-2 typ swiecenia homogenny i ziarnisty w mianie 1:160.Przeciwciala przeciw dcDNA:ujemne

Nie wykryto przeciwcial przeciw antygenom z grupy ENA(rozpuszczalnym antygenom jàdrowym i cytoplazmatycznym:Ro,La,Jo-1,,Scl-70,nRNP i Sm)
    A ty Jagna leczysz sie na cos z serii reumatologicznej? Przyjmowalas jakies leki na stale? Może miałaś wyniki fałszywie dodatnie, albo indukowane np. lekami. Tak też mogło byc. Daj koniecznie znac co powie immunolog jestem bardzo ciekawa.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka,ty nie brałas clexane?
    robione miałas badania jakies po tamtych poronieniach?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam teraz clexane 0,4, acard

dużo miałam robione badań np. homecysteina okej, ana 1 i 2 okej, tylko białko s obniżone

kwasu foliowego nie miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 22:43

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    A czy to nie tak, że jak wyjdzie, że zarodek był z wadą genetyczną to przynajmniej będzie wiadomo ,że mój organizm nie nawalił? Jeśli wyszedł by mi zdrowy zardoek to mogłabym domniemywać, że coś u mnie zawaliło i wtedy dalej szukać...?
    Jakby wyszedł mi zarodek genetycznie zdrowy to wiedziałabym, że mój organizm i jakieś niedobory nie miały wpływu na obumarcie...tak sobie myśle..
    Zarodek z wadą mógł byc z winy twojej, ojca albo po prostu przypadku. Tak jak mówi Jagna lepiej przebadac siebie i meza pod katem obciazen genetycznych i prawidlowosci kariotypu.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:

no wiesz,zarodek moze a nie musi posiadac jakiegos uszkodzonego genu który ty posiadasz,to loteria.Z męzem mozecie byc zdrowi genetycznie a zarodek znów moze miec jakis nieprawidłowy gen który nie pozwoli mu sie rozwinąc

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Brałam teraz clexane 0,4, acard

dużo miałam robione badań np. homecysteina okej, ana 1 i 2 okej, tylko białko s obniżone

kwasu foliowego nie miałam
    poziom kwasu foliowego nie jest wazny,ciągle sie zmienia,dlatego warto zrobic badanie mutacji,wtedy wiadome czy nie masz problemu z przyswajalnoscią kwasu...to jest wazne,a poziom nie wykaze tego

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    A ty Jagna leczysz sie na cos z serii reumatologicznej? Przyjmowalas jakies leki na stale? Może miałaś wyniki fałszywie dodatnie, albo indukowane np. lekami. Tak też mogło byc. Daj koniecznie znac co powie immunolog jestem bardzo ciekawa.
    nie brałam zadnych leków,tylko eutyrox biore na stałe,witaminy

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:

M@linka dokładnie tak jest
    Ja będę mieć czarno na białym czy to mój organizm jest winny czy nie.
    Jak wyjdzie jakaś wada,to można domniemywać że kolejna ciąża właśnie na Clexanie się uda.Muszę to wiedzieć
    Jak z zarodkiem będzie ok to nie muszę nawet kariotypów robić,bo nie ma po co i uderzam w tą immunologię mojego organizmu.
    Ja jadę do Krakowa -Prokocim,trzeba osobiście oddać,koszt niestety 750zl ale ja i moja lekarka uważamy że w mojej sytuacji jest to potrzebna wiedza,zeby wiedzieć co dalej.

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jagna tu nie wychodzi czy jakiś gen był zły,wychodzą konkretne zespoły chorobowe (np.Zespół Turnera) i mogą być one przypadkowe
    Ja muszę wiedzieć czy mam szansę donosić na Clexane

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• osa Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq, Malinko, bardzo mi przykro dziewczyny, trzymajcie się <3
    Bardzo smutno mi bardzo z powodu tego co się tutaj dzieje, nawet nie bardzo mam ochotę tutaj wpisywać co u mnie, bo sprawy ciążowe wydają się w tej sytuacji takie błahe...

Wyjeżdżamy teraz na urlop na 5 dni, korzystam z czasu dopóki chodzę, a nie się turlam. Wizyta za tydzień, okaże się co z tymi moimi wodami płodowymi. Mam tylko cichą nadzieję, że nie skończy się to jakimś zabiegiem zmniejszania ich ilości ingerując w to "mechanicznie" albo szpitalem, chociaż jak będzie trzeba to dla malucha wszystko.

3jvzi09k998ztm99.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna przedtem napisałaś,że te mutacje to najlepiej 12 tyg po poronieniu zrobić..
    A myślisz,że to się też tyczy tych Ana,zespołu antyfosfolipidowego i tych innych?
    Bo kurcze ja to robiłam od razu po poronieniu i teraz sama niewiem czy te wyniki sa miarodajne..
    Ale znowu słyszałam gdzieś,że najlepiej jest robić od razu po poronieniu,bo nie w ciąży mogą być utajone np te mutacje czy coś
    ktoś coś?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• annak Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osa wrote:
    Bardzo smutno mi bardzo z powodu tego co się tutaj dzieje, nawet nie bardzo mam ochotę tutaj wpisywać co u mnie, bo sprawy ciążowe wydają się w tej sytuacji takie błahe...

Oska,
    Ja absolutnie tak nie myślę - że sprawy ciążowe są w tej sytuacji błahe.
    Nasze problemy (dziewczyn walczących i dziewczyn w ciąży) są różne, ale równe. Po prostu z rozmaitymi sprawami się borykamy.

Ja bardzo pozytywnie myślę o Tobie, wysyłam dobre fluidy i trzymam kciuki za Twoje wody. Dobrze, że wyjeżdżasz, bo kilka dni w innym świecie na pewno się przyda. Wypocznij!

osa lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ