X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny za porady, prześpię się z tym wszystkim. Spokojnej nocy <3

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Jagna przedtem napisałaś,że te mutacje to najlepiej 12 tyg po poronieniu zrobić..
    A myślisz,że to się też tyczy tych Ana,zespołu antyfosfolipidowego i tych innych?
    Bo kurcze ja to robiłam od razu po poronieniu i teraz sama niewiem czy te wyniki sa miarodajne..
    Ale znowu słyszałam gdzieś,że najlepiej jest robić od razu po poronieniu,bo nie w ciąży mogą być utajone np te mutacje czy coś
    ktoś coś?
    pytałam tego lekarza,miałam kardiolipinowe zrobic dopiero w ciązy(tak ak blondyna)tez sie sugerowałam róznymi opiniami ale ten lekarz powiedział ze zrobic zanim zajde w ciąze,w ciązy nie ma sensu robic bo własnie nie bedą miarodajne,nawet ana...
    wystarczy po 8 tygodniach zrobic a przynajmniej po dwóch cyklach.
    Lekarz ma super opinie,zna sie na tych badaniach(mutacje,ana itp)na trudnych ciązach tj. immunologicznych przyczynach niepowodzen połozniczych(poronien)
    jest lekarzem immunologi klinicznej oraz chorób wewnętrznych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 23:37

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osa wrote:
    Jacq, Malinko, bardzo mi przykro dziewczyny, trzymajcie się <3
    Bardzo smutno mi bardzo z powodu tego co się tutaj dzieje, nawet nie bardzo mam ochotę tutaj wpisywać co u mnie, bo sprawy ciążowe wydają się w tej sytuacji takie błahe...

Wyjeżdżamy teraz na urlop na 5 dni, korzystam z czasu dopóki chodzę, a nie się turlam. Wizyta za tydzień, okaże się co z tymi moimi wodami płodowymi. Mam tylko cichą nadzieję, że nie skończy się to jakimś zabiegiem zmniejszania ich ilości ingerując w to "mechanicznie" albo szpitalem, chociaż jak będzie trzeba to dla malucha wszystko.
    kochana,tez masz trudna ciąze,ale jakos powoli do przodu,twoje problemy są tak samo wazne jak obecne dziewczyn które poroniły i tych które sie starają.Łączy nas jedno,tylko teraz kazda z nas na innym etapie..
    Odpocznij,z pewnoscią wyjazd dobrze ci zrobi,odstresujesz sie,zajmiesz mysli przyjemnosciami.

osa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam na fejsie "Mthfr-czyli Piekna i Bestia",od a do z o mutacjach,artykuły i porady

M@linka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oska - nie gadaj bzdur, pisz o swojej ciąży :) Też miałaś różne problemy i nadal masz jakieś obawy, ale to, że kolejna aniołkowa mama jest coraz dalej w ciąży to jest dla nas nadzieja <3

Arletko - tak, niby tak się mówi, szybciej podjąć starania... Gdyby to było 1 lub 2 poronienie to może bym się nie zastanawiała, ale trzecie... To nie na moje nerwy, wykończyłabym się psychicznie gdybym teraz szybko znów zaszła w ciążę i gdyby znowu się nie udało :(

Zawieszamy starania... Do nie wiem kiedy. Zaczyna się teraz sezon różnych prac na wsi, truskawki, fasolka, wiśnie itp. To jednak jest duże obciążenie fizyczne dla organizmu siedząc w polu nie raz z 12 godzin z paroma małymi przerwami, dźwigając, często w upale... Na wczesnym etapie, w ogóle na żadnym etapie ciąży nie jest to dobre...

Najwcześniej starania w takim przypadku moglibyśmy podjąć po koniec lipca.
    Jeśli wszystko będzie dobrze to 1 sierpnia mamy wizytę w poradni genetycznej, to tylko albo aż 3 miesiące, zależy jak patrzeć, jakoś czas zleci do tego momentu.
    Chyba mają zamiar nam pobrać krew na badania wtedy, bo tydzień wcześniej nie kazali być na żadnym antybiotyku.
    O ile zostanie omówiony jakiś konkretny plan działania wtedy i nie trzeba będzie zbyt długo czekać na wyniki to co to za różnica czy poczekamy te 3 miesiące czy 6...

Coconue, osa lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak bardzo bardzo bardzo mi przykro :( :( :( :( :( :( :(
    Żadne słowa nie wyrażą tego co czujecie :(

Wierzyłam do końca, że Wam się uda...

Oska trzymam kciuki <3

Inessko mam nadzieję, że uda się ustabilizować te cukry i obejdzie się bez szpitala.

Dziewczyny starające się trzymamy kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 06:35

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka powiedz mi jakie działania medyczne przełamały u Ciebie "czarną serię"? Co w obecnej ciąży zrobiłaś inaczej, że dzięki Bogu TObie w końcu się udało? Mnie nie pomógł clexane i acard :( czego mi zabrakło?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [email protected] sie o to Martynki pytalam, zapisalam sobie w pliku co mi wtedy odpisala, ale nie biore tego wszystkiego...wszak boje sie przedobrzyc:

acard 75mg, kwas foliowy 15mg, femibion natal 1, inofem, koenzym Q10, witaminy B1, B6, B12, witaminę D, Kwasy omega 3, magnez, okłady borowinowe na brzuch, wiesiołek do owulacji, len.
    Mąż: kwas foliowy, maca, salfazin, koenzym Q10, androvit, magnez, kwasy omega 3.

Dziewczyny pisaly o badaniach zw. z kariotypem i MTHFR - mysle, ze to bardzo wazne.

Daj znac M@linko po wizycie u endokrynologa, ciekawa jestem co poradzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 10:40

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję Niebieska

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty nie dostalas juz wczesniej skierowania na kariotypy? bedziesz robic MTHFR?

2fwaugpjrxudygqa.png
  • osa Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane moje za miłe słowa :* :* :*
    Wiecie jak to jest, wszystkie wiemy tutaj jak boli strata i że niekoniecznie chce się czytać o wyprawkach, ubrankach czy problemach jaką koszulę nocną wziąć na porodówkę.

Annak, a jak u Ciebie? Przeszedł kryzys "niechcenia"? Mam nadzieję, że wszystko dobrze.

Jagienko, wyjazd się na pewno przyda :)

Jacq, Ty nam też dodajesz i dodawałaś sił tym, że masz już córeczkę, to dla nas znak, że może się udać. Może rzeczywiście dobrze odpuścić na te letnie miesiące skoro praca fizyczna się zapowiada. Trzymam kciuki za poradnię genetyczną i to, żebyś wróciła do formy psychicznej jak najszybciej.

A dziś byłam na standardowych badaniach - krew i mocz. Powoli się zabieram za pakowanie do wyjazdu, chociaż chyba sobie spacer jeszcze zrobię, bo pogoda jest przepiękna.

3jvzi09k998ztm99.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliko to co napisała Niebieska, acard brałam jeszcze przed zajściem w ciążę chyba coś z 3-4 miesiące nie jestem pewna czy nie dłużej( brałam cały czas tylko z przerwą na @), no i kwas foliowy zwykły 15mg.

I lekarz mówił, że dawka 0,4 clexane jest bardziej profilaktyczna i często bywa tak, że nie wystarczająca u wszystkich, dlatego on mi woli dać dawkę leczniczą 0,6... potem tłumaczył, że robimy badania krwi w ciąży na krzepliwość i zobaczymy czy zostajemy czy zmniejszamy...

f2wl3e5eai92376u.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osa wrote:
    Annak, a jak u Ciebie? Przeszedł kryzys "niechcenia"? Mam nadzieję, że wszystko dobrze.

Osa,
    Dziękuję za pamięć :-)
    Prawdę mówiąc, nie wiem jeszcze czy kryzys minął, bo chyba na drugi dzień po tym jak się Wam poskarżyłam (albo jakoś chwilę później), przyszła @ i jest sobie do tej pory, więc na razie i tak się wszystko, siłą rzeczy, zawiesiło.
    Zobaczymy, jak będzie po...
    Wydaje mi się, że jakoś delikatnie się moje nastawienie zmienia. Zobaczymy. Staram się możliwie jak najmniej o tym myśleć, żeby się tymi myślami nie przyciskać do muru, że tak powiem.

Jeśli chodzi o opowieści o ciąży, to na mnie akurat one bardzo pozytywnie działają, bo pokazują światełko w tym tunelu, który przez ostatnie dni wydał nam się znowu bardziej ciemny...

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, od wczoraj zbieram się aby coś mądrego napisać, no i nic nie wymyśliłam. Cholernie mi przykro z powodu natłoku złych informacji, których tu ostatnio tak dużo :(
    Kochane, trzymajcie się, musicie byc dzielne.. Ja wiem, że to brzmi jak frazes, ale nie możecie się poddawać. Życie okrutnie nas doświadcza, ale podobno co nas nie zabija to nas wzmocni i spróbujcie choć odrobinę tak właśnie na to spojrzeć.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr,
    A Ty jutro wizytujesz, jak widzę?
    O której?
    Jak się czujesz tak w ogóle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 12:38

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kkkaaarrr,
    A Ty jutro wizytujesz, jak widzę?
    O której?
    Jak się czujesz tak w ogóle?
    Wizytę mamy ciut świt, o 8.10. Już się nie mogę doczekać. 3 tygodnie to jednak szmat czasu..
    Czuje się bardzo dobrze, czasem nawet martwię się, że aż za dobrze. Jestem bardzo ciekawe ile Bąbel urusł, bo jak patrzę na rosnący brzuszek to mam wrażenie, że chyba musiał urosnąć całkiem sporo.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko Mój ginekolog nie chciał mi wypisać clexane w wyższej dawce bo stwierdził że nie potrzebne ale nie robił mi żadnych badań by sprawdzić czy 0,4 wystarczy...jakie to badania się robi? chce go przekonać by to sprawdzić...i by być może dał mi te wyższa dawkę. A Ty jaką w końcu miałaś? I na jakiej podstawie gin Ci podwyższył?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• osa Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko, a Ty jak się czujesz? Tymcio rośnie?

Annak, dobrze, że nastawienie się zmienia. Nic na siłę, czasami jak się odpuszcza to lepiej wychodzi niż jak stoi się nad drugą połówką z batem i krzyczy "dawaj, dawaj, bo owulacja" :D (No może trochę przerysowałam hehe)

kkkaaarrr, czekamy na wieści po wizycie, super, że się dobrze czujesz, więc Bąbelek na pewno zdrowo rośnie.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

3jvzi09k998ztm99.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Martynko Mój ginekolog nie chciał mi wypisać clexane w wyższej dawce bo stwierdził że nie potrzebne ale nie robił mi żadnych badań by sprawdzić czy 0,4 wystarczy...jakie to badania się robi? chce go przekonać by to sprawdzić...i by być może dał mi te wyższa dawkę. A Ty jaką w końcu miałaś? I na jakiej podstawie gin Ci podwyższył?

Szkoda, że lekarze często lekceważą wiele problemów :(
    Mi mój od razu zaproponował tą dawkę 0,6, powiedział, że w trakcie zrobimy badania na krzepliwość i dalej się zobaczy...

Oska wiesz co mam trochę problemów, ale nie chce za bardzo pisać, bo już miałam opinie na forum, że wynajduję sobie problemy gdzie ich nie ma, bardzo mnie to zabolało, 17 maja będę miała usg i wtedy napiszę coś więcej.

f2wl3e5eai92376u.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko moje swiatelko nadziei...trzymam kciuki za wizyte! my tu kilka razy juz Cie "wywolywalysmy", takze czekamy na wiesci.

Martynka30 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ