Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja wieczorem zrobiłam drugi test i taka tłusta druga krechą wyszła ale niestety nie skorzystalam z męża bo siły brak po dzisiejszym dniu.. Może poranny pakiecik do szczęścia wystarczy
Aha i śluz wieczorem też sie nieśmiało pojawiłWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 23:13
inessa, Jacqueline lubią tę wiadomość
córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Cześć Dziewczynki trochę mnie nie było, musiałam pilnować psiaka u rodziców... jest trochę lepiej, tylko nie chce jeść i mało pije...
A mnie wywaliło, czyli znów dostałam jakiegoś dziwnego uczulenia, głównie na twarzy, skóra zrobiła się jak tarka... piję wapno...
Bombelku po pozytywnym teście owul owulacja powinna nastąpić od 24 godz-max 72
Dziewczynki trzymam mocno za Was kciukiMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Ja co prawda miałam cc, ale oczywiście po wcześniejszym zmuszaniu jak tylko można do sn Całe szczęście córcia była mądrzejsza i nie chciała się wstawić albo ja za wąska i rozwarcie nie postępowało :p
Byłam u trojga ginekologów po porodzie przy kontroli itp., wszyscy zgonie twierdzą, że mam mocne tyłozgięcie macicy, a jeden stwierdził, że szyjke mam jak po jakimś ciężkim porodzie ?! Nie wiem o co kaman Może ta pi******** pani doktor przy przebijaniu wód czy ogólnie czy tam coś się rusza schrzaniła? No kobieta była niemiła wtedy delikatnie mówiąc, ale to ta sama co mi przekazała wiadomość w II ciąży, że serduszko przestało bić i naprawdę po ludzku i z sporą dozą empatii mnie potraktowała...No i weź tu zrozum lekarza...
Martynko - mam nadzieję, że psinka dojdzie do siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 06:20
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
dzisiaj rano słaba krecha na teście LH, spadek tempki i ból jajnika. śluzu brak. sahara
ale mam takiego stresa... zaraz zwymiotuje. w kibelku byłam już 3 razy z nerwów. masakra. bo mam iśc dzis do kierowniczki powiedziec jej ze albo mnie przenosi albo pa pa. a dzis wpadła że tyle pracy, tyle pracy, masakra, jak sie wyrobicie, trzeba się spiąc itp a ja jej powiem, że mi to wisi i chce odejść? masakra
po co ja to podpisywałam.. miałabym mniej nerwów. oszaleję po prostu!
jak w takich warunkach stresowych chłopcy mają dopłynąc od komóreczki?
o matko zapomniałam o przepisach na gofryyyyyyyyyyy!!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 08:03
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Bomblica
Spokojnie z tym przepisem, nie pali mi się aż tak z tym, dopiero piątek mam wolny wiec spokojnie w piątek będę działać. Teraz całe dnie w pracy do 22 wiec nie mam czasu.
Masz ważniejsze sprawy na głowie, łatwo mówić ale weź tak się nie stresuj. -
Troche sie uspokoilam. Ale nie wiem kiedy sie testować
jak myślicie, kiedy mogę lecieć na betę, zakładając, że owulacja była wczoraj?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 11:26
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Wszystko zależy kiedy dojdzie do zagnieżdżenia Zazwyczaj jest to ok 6-7 dni od zapłodnienia, czasem zdarza się wcześniej, ale rzadko, czasem później (częściej A cykle ile masz zazwyczaj ? Ja bym poszła raczej nie wcześniej niż 10 dni po owulacji
U mnie laboratorium w którym wyniki mam tego samego dnia po południu czynne aby do 11.00 i nie dałam rady podjechać A do drugiego punktu (de facto to tam wysyłają z pierwszego) nie będę się z dzieckiem wlekła (zaraz jadę po córke do przedszkola)12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualnyHej kochane
Bomblica to najwczesniej za 11-12 dni beta
Bomblica za rozmowe trzymam kciuki !!!!!
Martynko zdrowia dla suczki !!!!!
Martynko a Ty lubisz potrafy mleczne? bo wiesz takie objawy jak przy nietolerancji laktozy masz!!!
Jacqueline to niezle przeszlas z porodem wspołczuje
aa to nie jest tak,ze jak sie ma takie tyłozgiecie to nie powinna byc cc???
bo przeciez oni Was niezle wymeczyli
-
inessa - w sumie nie było jakoś tragicznie, tylko humor popsuła mi ówczesna pani ordynator Razem ze mną na porodówke wzięli też młodą dziewczyne, nie wiem czy pierworódka, ale u niej szybko akcja postępowała i oczywiście wszyscy(położna i lekarze) zadowoleni. Najpierw dali mi okscytocyne i coś tam jeszcze, przebili pęcherz żeby wody odeszły, czemu pani płacze jak to nie boli (no myślałam k***, że ją zastrzelę Jak stali obok tej dziewczyny, już urodziła, a mnie akurat złapał skurcz (miałam mniej więcej co 3 minuty i to cholernie bolesne z krzyża To "przemiła" pani ordynator wychyla głowę i pyta się położnej : Co ona tak się drze (a wcale nie krzyczałam, tylko bardziej jęczałam), jakby już rodzić miała?
Prędzej bym się wykończyła niż urodziła małą (ważyła 4250g, 57cm długa i 38cm obwód główki) albo byłaby z ciężkim niedotlenieniem Także dzięki położnej w sumie z porodówki miałam cc, wydzwaniała kilka razy się dopytywać czy wreszcie zrobiąWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 12:28
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualnyMaggda a co sie stało,ze szpital???
a wesele super,ze udane
Jacqueline wspołczuje mimo wszystko zwłaszcza potraktowania przez personel
Bomblica no to rob najpierw testy ale te czułe 10 a mowie,ze beta ok 11-12 dpo bo do zagniezdzenia moze dojsc i w 4 dpo ale i w 12dpo najpozniej! a beta wychodzi najwczesniej po 24-48 hWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 12:46
-
Bombelku doskonale Cię rozumiem, że warunki i że chcesz jak najszybciej wiedzieć, żeby nie zaszkodzić...
Inesska a nie wiem czy mam nietolerancję laktozy, ja lubię mleko itp i nigdy nic mi się nie działo...
Nie wiem co obstawiać, może za dużo jajek? sama nie wiem , kiedyś lekarz dermatolog powiedział, że to łojotokowe zapalenie skóry ( ile w tym prawdy to nie wiem) i przepisał tetrcykliny i jakoś maść oczywiście szybko okazało sie, że muszę odstawić antybiotyk bo mogę być w ciąży... w dzień wigili miałam to samo...
Dziś piję wapno i wezmę Amerin chyba mniejsze zło niż antybiotyk, choć to mi wygląda na zapalenie skóry... zobaczymy
Inessko jak zdrówko?
Dziewczynki do roboty trzymam kciuki...Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Martynka ja owulacje miałam zazwyczaj 14-16 dc, wiec koło 10/11 dc robie test. podejrzyj sobie na moim wykresie. w nd rano miałam bladą kreske, a wieczorem tłuściutką. dziś rano też już blada. jutro rano też zrobię i wtedy w zależności co zobaczę, to acard i duphastoncóreczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
nick nieaktualnyMartynko rozumiem a wiesz,ze białko jajka bardzo potrafi uczulic?!
Ja czasami robie testy ale zalezy to od dnia kiedy masz zwykle owulke ja zaczynalam robic testy ok 7 dnia cyklu. A najlepiej testy wykonywac popołudniu ok 15-16 no i bez picia ok 2 godziny. A rano najwczesniej po 10
tak przynajmniej mi zawsze tłumaczono,ze najwieszke stezeniue jest popołudniu
a ja dzisiaj byłam u lekarki rodzinnej bo astma bardzo mnie meczy no i okazalo sie,ze choroba schodzi mi juz na oskrzela nie ma jeszcze stanu zapalnego ale nie jest ciekawie i dostałam antybiotyk.
a na dworze cudno sie teraz zrobiło a rano było szaro i buro.
-
Sluchajci budze sie nad ranem bo szczypie mnie oko,wiec wstalam zmylam makijaz i klade sie dalej spac ale nic z tego oko coraz bardziej szczypalo i bolalo. Pozniej juz nie moglam otworzyc nawet a jak dalam rade to cale czerwone spuchmiete. Wiec ide na pogotowie tam jak zwykle wielce zapracowana pielegmiarka z wielkim zalem dupe musiala ruszyc i z lekarzem przemyli tylko oko i nic wiecej oni nie moga zrobic bo nie widza przyczyny. To dali skierowanie do bydy i tam mnie zbadano i okazalo sie ze spalam z otwartym okiem i mi rogowka wyschla nawet nie myslalam ze oko moze wyschnac. Teraz jescze troche boli ale jest juz lepiej.
-
Madzia współczuję musiało Cię boleć, ja kiedyś uszkodziłam sobie rogówkę... to znam ten ból
Dobrze, że troszku lepiej... z każdym dniem będzie lepiejmaggda lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Inessko oj biedna Ty, bardzo Ci współczuję, mojej koleżanki brat ma astmę...
Kochana weźmiesz antybiotyk i nie będzie Cię tak męczyło, a uczula Cię teraz coś, że astma poszła aż tak ?
Wiem, że jajko może uczulić, kiedyś jak byłam malutka to miałam skazę białkową...
Jakieś przesilenie jest bo chodzę jak zombi, wiecznie zmęczona, a spać idę po 21... masakra jakaśMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
A z tymi testami to wiem, że lepiej po południu i 2 godz lepiej nie pić, ja tak robiłam 15-17... zostało mi tylko 5 testów... a u nas stacjonatnie są drogie... kurka i kombinuje, żeby wstrzelićMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz