X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Pomocy! Córkę ukąsił komar i ma spuchnięte ramię naprawdę mocno! Tydzień temu miała to na nodze. Schodziło 5 dni. Teraz ma ramię czerwone, twarde, spuchnięte, oczywiście swędzi bardzo. Co poradzić? Nie mam w domu wapna. Wyślę męża do apteki, ale co może jeszcze kupić?
    Mój syn jest alergikiem i astmatykiem - on ma tylko takie odczyny o jakich piszesz Elaria. Fenistil na to za słaby. Ja stosuję Entil no i wapno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 09:45

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria jest takie specjalne wapno odczulajace po ukoszeniach ,spytaj w aptece,mnie rok emu ukasila osa i mialam plac czewony i spuchniety na poł ramienia,tydzien mi schodzilo

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 15:40

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verkano samo u mnie się oczyściło... też się cieszę że bez zabiegu obyło..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Pomocy! Córkę ukąsił komar i ma spuchnięte ramię naprawdę mocno! Tydzień temu miała to na nodze. Schodziło 5 dni. Teraz ma ramię czerwone, twarde, spuchnięte, oczywiście swędzi bardzo. Co poradzić? Nie mam w domu wapna. Wyślę męża do apteki, ale co może jeszcze kupić?

Nie pamietam ile ma twoja córeczka??..jak jest juz wiekszym dzieckiem to daj zyrtec posmaruj fenistilem i zrob chlodny oklad na obrzek

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Bry :D dziecko mi skitrało termometr :D -znak?:D
    Wiec trzymam kciukasy &&

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 8dpo... i zaczynam odczuwac klasyczny pms ;( czyli nie zapowiada sie na sukces..buu..;(

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Ja Wam powiem, że domu bez zwierząt nie wyobrażam sobie. Dają tyle miłości:-)
    Dokladnie :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa pièkny zestaw ,ładny piesek :-) swince tez uroku nie brak

Gaduaaa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    verkano samo u mnie się oczyściło... też się cieszę że bez zabiegu obyło..
    Wiecie co...ja to wolalam miec zabieg.. przynjamniej nastawilam sie, wiedzialam kiedy itp
    Nie musialam chodzic do pracy ze swiadomoscia, że rozkrwawie sie nei wiadomo kiedy i nie wiadomo jak.. że bedzie bolalo itp.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jestem trzeci dzien na antykach i zle sie na nich czuje,a pomydlec ze kiedys bralam je przez kilka lat i nic mi po nich nie bylo.Fakt mialam inne ale zero ubocznych objawów.Mam nadzieje ze miną

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kurcze jestem trzeci dzien na antykach i zle sie na nich czuje,a pomydlec ze kiedys bralam je przez kilka lat i nic mi po nich nie bylo.Fakt mialam inne ale zero ubocznych objawów.Mam nadzieje ze miną
    co bierzesz Jagna? Ja bralam Yaz wiele lat.. bylo zupelnie ok na nim.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Wiecie co...ja to wolalam miec zabieg.. przynjamniej nastawilam sie, wiedzialam kiedy itp
    Nie musialam chodzic do pracy ze swiadomoscia, że rozkrwawie sie nei wiadomo kiedy i nie wiadomo jak.. że bedzie bolalo itp.
    Ja się bardzo bałam zabiegu i ewentualnych komplikacji. I chociaż te dwa tygodnie z martwym plodem były pewnie najgorsze w moim życiu to ciesze się ze tak się to skończyło.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a ja mam zagadkę....

przez 10 mcy starań o naszą fasolkę, brałam tylko kwas foliowy... kiedy zaszłam w ciąże zaczęłam brać fembion1, jednak kiedy poroniłam.. wymyśliłam sobie że będę brała elvit pronatal bo nie ma jodu... a jod nie jest wskazany przy hashimoto.... no i od kilku dni biorę ten elevit... ale zaczęła mnie zastanawiać moja że tak powiem kupa... bo zmieniła kolor.. wiem że przez żelazo... i zaczełam dociekać... elevit ma 60mg żelaza... fembion nie ma w ogóle... falvit ma 20mg... kazdy inny suplement z żelazem ma 20mg... skad taka duża dawka w elevicie? i czy to nie jest za dużo ?! jeśli nie mam niedoboru.. nie jestem w ciąży to czemu tam tyle tego żelaza naładowali? i elevit jest wskazany już przy staraniach... czy któraś z Was jest mi to w stanie wytłumaczyć?
    Z tego co wiem to do staran zelazo nie jest potrzebne ani w pierwszym trymestrze,dopiero pózniej w ciàzy.Nie jestem pewna czy akurat o zelazo chodzilo ale wiem ze cos tam wyplukuje z organizmu czy uposledza...trzebs poczytac bo cos mi dzwoni ale nie wiem w którym kosciele hi hi

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Woda z octem okladaj

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    mnie akurat zaskoczyło wszystko...
    w piątek po południu dostałam różowego śluzu a wieczorem już był śluz z niteczkami krwi.. nad ranem pojechałam na pogotowie i tak się "rozlałam" i o.... i po kilku godzinach w szpitalu zrobiono mi usg i już jajo było puste... :(

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Hej Dziewczynki,

Dawno się nie odzywałam... u nas teraz w temacie castorama, leroy, ikea, obi i praktiker.... cale dnie zajmuje mi wyszukiwanie materialow do domu, projektowanie poszczegolnych pomieszczen itp. Nie potrafie sobie wyobrazic jak by to wszystko wygladalo jakbym chodzila do pracy. Looo matko. W 2 miesiace chcemy wykonczyc dom...to szalejemy.

A ciazowo... mhhh. W tym tygodniu pierwszy raz poczulam ruchy Groszka. Dalej sie ukrywa, za 1,5 tyg mamy prenatalne nr 2. Czuje sie ok, troche mecza mnie te wyprawy do sklepow ale dajeny rade.

Buziaki dla Was wszystkich.
    Coco nie przemèczaj sie,rób tyle by bylo dobrze.Pamietaj ze ciàza łatwo nie przyszła wiec dbaj o siebie.Juz nie moge doczekac sie tej wizyty :-)

A M@linka kiedy ty wizytujesz?Odezwij sie kochana jak sie czujesz?Wyjechalas gdzies bo chyba zniknèlas na moment

Coconue lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej Jagienka - ja wizytuje teraz w środe najbliższą. Mało sie udzielam poniewaz w końcu odżyłam :) i nareszcie zaczęłam wiecej czasu spedzac na róznych aktywnosciach i poza domem i łóżkiem :) czuje sie teraz wspaniale. Czekam z niecierpliwością na pierwsze ruchy DOminisia <3 cały czas trzymam za Was kciuki kochane i z niecierpliwością oczekuję kolejnych zafasolkowanych na tym wątku naszym magicznym :)

Niebieskaa, Elaria, gama lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    co bierzesz Jagna? Ja bralam Yaz wiele lat.. bylo zupelnie ok na nim.
    Kiedys brslam Mercilon byl dla mnie ok,nic nie czulam ze go biore.
    Teraz przed IVF biore Marvelon,mam nadzieje ze przejdà objawy bo strasznie sie czuje.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Hej Hej Jagienka - ja wizytuje teraz w środe najbliższą. Mało sie udzielam poniewaz w końcu odżyłam :) i nareszcie zaczęłam wiecej czasu spedzac na róznych aktywnosciach i poza domem i łóżkiem :) czuje sie teraz wspaniale. Czekam z niecierpliwością na pierwsze ruchy DOminisia <3 cały czas trzymam za Was kciuki kochane i z niecierpliwością oczekuję kolejnych zafasolkowanych na tym wątku naszym magicznym :)
    Jakze sie ciesze,twój post az tryska dobrà energią :-) Mam nadzieje ze wizyta bedzie pelna dobrych wiesci.Odpocznij od nas ale czasem zagladaj bo tez sie martwimy dluzszą ciszà

M@linka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ