Zajście w ciążę po pierwszej miesiączce po zabiegu łyżeczkowania
-
Chciałam zapytać czy miał ktoś przypadek że po zabiegu łyżeczkowania zaszedł w ciążę po pierwszej miesiaczce i ciąża przebiegała dobrze i urodziła bez problemu zdrowe dzieciątko ? Słyszałam że można starać się po pierwszej miesiaczce jak i że po dopiero 3 cyklach, co lekarz to co innego, lekarz który dokonywał zabiegu powiedział że nie widzi przeciwwskazań po pierwszej miesiączce aby się już starać ale tak jak mówię co lekarz to inne zdanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia, 12:30
-
Chętnie też poczytam, wydaje mi się,że w innym wątku ktoś pisał o takiej sytuacji, ale pewności nie mam.
Mi do tej pory, a niestety już kilka strat za mną, wszyscy mówili,że najlepiej jest odczekać aż się organizm zregeneruje właśnie min 3mc. Czytałam gdzieś tylko, że jeżeli poronienie było bardzo wczesne a badanie kontrolne po zabiegu wykaże,że z macica wszystko prawidłowo, podobnie jak i ze stanem
Psychicznym partnerów można starać się już wcześniej bo wg niektórych badań pierwsze owulacje są bardzo płodne. -
U mnie w szpitalu po łyżeczkowaniu zalecili odczekać 3 cykle, ale moja ginekolog oglądając mnie po pierwszej miesiączce po zabiegu pozwoliła się starać. Najlepiej iść do dobrego lekarza na usg i indywidualną ocenę sytuacji. Mnie się nie udało szybko zajść w ciążę po poronieniu, ale z wielu wątków na forach wiem, że sporo dziewczyn ma wtedy zwiększoną płodność i zachodzi bardzo szybko.👩❤️👨 35 lat
1.2017 Julian ♥️ cc - ułożenie miednicowe
2.2021 Witold ♥️ cc - stan po pierwszym cc
2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
14.02.2025 walentynkowe plamienie implementacyjne ♥️
26.03.2025 CRL 2,7cm, FHR 174
15.04.2025 I badanie prenatalne - trzeci chłopiec ♥️♥️♥️
12.05.2025 kolejna wizyta
04.06.2025 II badanie prenatalne
22.10.2025 TP
_______
Trombofilia wrodzona, czwarta ciąża na Clexanie -