X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zajście w ciążę po pierwszej miesiączce po zabiegu łyżeczkowania
Odpowiedz

Zajście w ciążę po pierwszej miesiączce po zabiegu łyżeczkowania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zapytać czy miał ktoś przypadek że po zabiegu łyżeczkowania zaszedł w ciążę po pierwszej miesiaczce i ciąża przebiegała dobrze i urodziła bez problemu zdrowe dzieciątko ? Słyszałam że można starać się po pierwszej miesiaczce jak i że po dopiero 3 cyklach, co lekarz to co innego, lekarz który dokonywał zabiegu powiedział że nie widzi przeciwwskazań po pierwszej miesiączce aby się już starać ale tak jak mówię co lekarz to inne zdanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia, 12:30

• Piątkowa Nowa

Wysłany: 27 kwietnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie też poczytam, wydaje mi się,że w innym wątku ktoś pisał o takiej sytuacji, ale pewności nie mam.
    Mi do tej pory, a niestety już kilka strat za mną, wszyscy mówili,że najlepiej jest odczekać aż się organizm zregeneruje właśnie min 3mc. Czytałam gdzieś tylko, że jeżeli poronienie było bardzo wczesne a badanie kontrolne po zabiegu wykaże,że z macica wszystko prawidłowo, podobnie jak i ze stanem
    Psychicznym partnerów można starać się już wcześniej bo wg niektórych badań pierwsze owulacje są bardzo płodne.

• Po_prostu_Ola Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu po łyżeczkowaniu zalecili odczekać 3 cykle, ale moja ginekolog oglądając mnie po pierwszej miesiączce po zabiegu pozwoliła się starać. Najlepiej iść do dobrego lekarza na usg i indywidualną ocenę sytuacji. Mnie się nie udało szybko zajść w ciążę po poronieniu, ale z wielu wątków na forach wiem, że sporo dziewczyn ma wtedy zwiększoną płodność i zachodzi bardzo szybko.

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Julian ♥️ cc - ułożenie miednicowe
    2.2021 Witold ♥️ cc - stan po pierwszym cc
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
    14.02.2025 walentynkowe plamienie implementacyjne ♥️
    26.03.2025 CRL 2,7cm, FHR 174
    15.04.2025 I badanie prenatalne - trzeci chłopiec ♥️♥️♥️
    12.05.2025 kolejna wizyta
    04.06.2025 II badanie prenatalne
    22.10.2025 TP

_______
    Trombofilia wrodzona, czwarta ciąża na Clexanie
  • Paola2604 Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nvciiiia wrote:
    Chciałam zapytać czy miał ktoś przypadek że po zabiegu łyżeczkowania zaszedł w ciążę po pierwszej miesiaczce i ciąża przebiegała dobrze i urodziła bez problemu zdrowe dzieciątko ? Słyszałam że można starać się po pierwszej miesiaczce jak i że po dopiero 3 cyklach, co lekarz to co innego, lekarz który dokonywał zabiegu powiedział że nie widzi przeciwwskazań po pierwszej miesiączce aby się już starać ale tak jak mówię co lekarz to inne zdanie.

Witam. Tak ja potwierdzam że mam synka z którym zaszłam w 1 cyklu po poronieniu. Ciąża była na duphastinie, wszystko było ok. Po każdym poronieniu a było ich 5 zawsze miałam zgodę lekarza na starania od razu. Z tym że nie zawsze od razu się udawało, najdłużej staraliśmy się 4 miesiące. Ale to było po stracie w 11 tyg więc może ofganuzm potrzebował czasu, choć owulację były. Dodam że zawsze była kontrola po 1 miesiaczce, wszystko było bez zastrzeżeń. Lekarka mówiła że nie ma co zwlekać. Jeżeli jesteśmy gotowi to możemy działać. Dziś wiem że u mnie problemem jest immunologia i Kiry. Ostatnie poronienie było samoistne bez łyżeczkowania 7.04. Okres był 6.05, Wiem że jest pęcherzyk w lewym jajniku, zaczynamy kolejne starania już z nowymi lekami.

2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
    2010- syn👶duphaston
    2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
    2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
    2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
    2024-ciaza zatrzymana,
    poronienie 11 tydz, duphaston
    2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin

Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo

Po 7 ciąży
    HLAC C1 grupa *07 *12

Kir AA
    Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm

Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var

Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
  • 35Ja Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny temat, też słyszałam o osobach które Odrazu się starały i się udało i wszystko było dobrze ,
    Ja ogólnie czekam na wizytę będzie to wtedy 2 tygodnie po poronieniu i zobaczymy co lekarz powie, szczerze chciałabym Odrazu próbować to zajmę myśli innymi sprawami, czas pokaże, tyle że umnie bez lyzeczkowania, poronienie w wtorek a teraz kontrola w środę

13.05 2025 - Maria - 8 tydzień 🖤

-2010--- ♥️♥️--👣👣
    -2015---♥️--🧚
  • Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35Ja wrote:
    Fajny temat, też słyszałam o osobach które Odrazu się starały i się udało i wszystko było dobrze ,
    Ja ogólnie czekam na wizytę będzie to wtedy 2 tygodnie po poronieniu i zobaczymy co lekarz powie, szczerze chciałabym Odrazu próbować to zajmę myśli innymi sprawami, czas pokaże, tyle że umnie bez lyzeczkowania, poronienie w wtorek a teraz kontrola w środę

Ja byłam 2 tygodnie po zabiegu na kontroli i powiedziała że wszystko jest dobrze i mogę po miesiaczce już zaczynać starania, zaraz 4 tygodnie po zabiegu a miesiączki brak co mnie martwi bo tak pierwszy raz na nią czekam., ja mam z jednej strony strach przed zbliżeniem po tym wszystkim i żeby nie stało się znowu to samo bo u mnie było coś nie tak z pęcherzykiem ciążowym słabo rósł, za to z dzieckiem było wszystko dobrze.

• Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola2604 wrote:
    Witam. Tak ja potwierdzam że mam synka z którym zaszłam w 1 cyklu po poronieniu. Ciąża była na duphastinie, wszystko było ok. Po każdym poronieniu a było ich 5 zawsze miałam zgodę lekarza na starania od razu. Z tym że nie zawsze od razu się udawało, najdłużej staraliśmy się 4 miesiące. Ale to było po stracie w 11 tyg więc może ofganuzm potrzebował czasu, choć owulację były. Dodam że zawsze była kontrola po 1 miesiaczce, wszystko było bez zastrzeżeń. Lekarka mówiła że nie ma co zwlekać. Jeżeli jesteśmy gotowi to możemy działać. Dziś wiem że u mnie problemem jest immunologia i Kiry. Ostatnie poronienie było samoistne bez łyżeczkowania 7.04. Okres był 6.05, Wiem że jest pęcherzyk w lewym jajniku, zaczynamy kolejne starania już z nowymi lekami.

Super to słyszeć daje mi Pani nadzieję:)

Paola2604 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ