Zaśniad - co teraz?
-
WIADOMOŚĆ
-
hej Sylwia2410 nie wytrzymałam zadzwoniłam do szpitala odziwo podali mi wynik przez tel. Jest niedobrze bardzo niedobrze równy miesiąc po zabiegu beta 475 wzrosła. 2 tyg. po wynosiła 115. Ide jutro na wizyte do mojej gin. zalamana:(
a jak tam sytuacja u ciebie? -
Hej dziewczyny
Mi również z histopatologii wyszło że miałam zaśniad groniasty częściowy to już drugie moje nie powodzenie zabieg miałam 21.01.2014 w lutym się dowiedziałam o zaśniadzie badałam już kilka razy bhcg jest dobra poniżej 2 byłam u lekarki powiedziała zeby zrobić jeszcze bhcg raz na miesiąc i w maju z 3 wynikami przyjść oraz zrobic sobie w maju prześwietlenie płuc.Niestety odczekać trzeba rok a dopiero minęły dwa miesiące:( Przepisała mi kwas foliowy 5 mg i kazała juz teraz brać (w sumie nie wiem dlaczego tak szybko)Właśnie dziś idę na badanie bety mam nadzieje że będzie dobry wynik.
PozdrawiamMoje Aniołki 13.03.2013 & 21.01.2014 -
neta twoja beta jest wspaniała- jak ja chciałabym taka mieć, a jaki masz obecny wynik, bo pisałaś, że idziesz znów na betę. Ja od mojego ostatniego wyniku czyli 475 robiłam znow bete ale nie znam wyniku i w poniedzialek ide na kolejną.
Swan a w wyniku histopatologicznym nie wykryto ci zaśniadu?
Ja obecnie jestem już leczona na onkologii, bo mój ostatni przyrost bety był ponad 300% wiekszy od poprzedniego. Badam bete co tydzien i dostalam skierowanie na przeswietlenie klatki piersiowej. W poniedziałek jade na kontrole z wynikami. -
Cześć dziewczyny:)
Neta gratuluje wyniku, po takim czasie jest bardzo dobry, co do kwasu f. to też się dziwię, że tak szybko je zaleciła (jestem też na innym forum (m.in. z Marlencią) i jednej z dziewczyn onko powiedział, że trzeba mieć pewność że choroba się nie rozwinie bo kwas i inne witaminki karmią zaśniad).
Ja po 4 tygodniach miałam wynik 4,7 i lekarz powiedział mi że nie muszę czekać roku, że wg niego 4 miesiące wystarczy, zalecił cytologię i jeszcze jakieś badanie, którego nazwa cały czas wylatuje mi z głowy, dodatkowo w szpitalu zalecili rtg po 3@ (jestem już po 1).
Swan, czy robili Ci łyżeczkowanie?? czy potwierdzili, że to zaśniad?? czy po poronieniu w lutym znałaś powód??
Dziewczyny jeśli macie ochotę to zapraszam do nas, mamy swój wątek na stronie stowarzyszenia rodziców po poronieniu. wątek oczekiwanie po zaśniadzie (w rozmowach o staraniach)- widoczny po zalogowaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 14:38
-
neta wspaniały wynik. Moja dzisiejsza beta 5,59 ( ostatnia tydzien temu 119). Dziś na wizycie na onkologii lekarz powiedział, że musze poczekac do pół roku- to juz drugi lekarz ktory tak twierdzi wiec neta nie musi to byc wcale jeszcze 10 miesiecy oczekiwan
-
Neta wynik masz super:) byłam u lekarza z wynikiem 4,7 (miesiąc po poronieniu) powiedział mi wtedy,że 3 lub 4 musimy poczekać. pytałam go o ten rok to odpowiedział, że nie przy takich wynikach (a masz lepsze od moich po 2 miesiącach). Skonsultuj to może jeszcze z innym lekarzem
-
witam jestem po 2 poronieniach i dwa razy zaśniad miałam jestem zalamana ale już się poddalam powodzenia starającym się zycze.witam jestem nowa na forum 4 lata temu poronienie zaśniad groniasty 2 lata po poronieniu to samo zaśniad groniasty badania wszystkie dobre moje i meza tez lekarze nie wiedza o co chodzi a ja już się poddalam trzymam kciuki żeby starającym się udało.
-
dzięki za pocieszenie pierwszy w 2008 a drugi 2010 i na razie nie planuje ale bardzo bym chciała boje się już ze będzie jeszcze raz
witam jestem nowa na forum 4 lata temu poronienie zaśniad groniasty 2 lata po poronieniu to samo zaśniad groniasty badania wszystkie dobre moje i meza tez lekarze nie wiedza o co chodzi a ja już się poddalam trzymam kciuki żeby starającym się udało. -
Witajcie Dziewczyny,
czy moge do Was dołązyć?
Również miałam/mam zasniad groniasty częsciowy, 5/05 trafiłam na stół oepracyjny, dość ze ciąża poza maczicna w jajowodzie a ptoem dowiedzialam sie ze wynik to zaśniad i rok czekania:( Załamana:(Nana196 lubi tę wiadomość
Eweelka82 -
witam pisałam jakiś czas temu ze jestem po 2 zaśniadach teraz jestem w ciąży w 4 miesiącu i jest jak na razie wszystko dobrze wiec jednak to możliwe aby się udało zycze szczęścia dziewczyny i powodzenia!!!!witam jestem nowa na forum 4 lata temu poronienie zaśniad groniasty 2 lata po poronieniu to samo zaśniad groniasty badania wszystkie dobre moje i meza tez lekarze nie wiedza o co chodzi a ja już się poddalam trzymam kciuki żeby starającym się udało.
-
Dziewczyny, jak spadała Wam beta po zabiegu lyzeczkowania? Ciąża obumarla w 7 tyg. W 9tyg. Miałam zabieg. We wtorek odebrałam wyniki hist.-patologiczne z diagnoza zaśniad częściowy. Dziś badając betę wyszło 27.73 (dwa dni przed obumarciem ciąży wynik był ok. 46tys. Jednak jak stwierdził lekarz po lyzeczkowania zawsze ostro spada) od zabiegu minęło ponad 3 tygodnie, dostałam skierowanie do onkologa. Czy to normalne przy tak niskiej becie?Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -