X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zespół antyfosfolipidowy a ciąże biochemiczne
Odpowiedz

Zespół antyfosfolipidowy a ciąże biochemiczne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nadzieja09 Nowa

Wysłany: 1 lipca, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy są na forum osoby, które doświadczyły kilku ciąż biochemicznych (max 5 tydz.) i wykryto u nich zespół antyfosfolipidowy i po wprowadzeniu leczenia heparyna+aspiryna donosiły ciążę?

• oli92 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam. Czy ktoś tak miał jak pisze autorka ?

• nadzieja09 Nowa

Wysłany: 18 lipca, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam raz jeszcze. U mnie stety/niestety wyszedł jeszcze stan zapalny endometrium, więc domyślam się, że to może być mocniejsza przyczyna tak krótkich ciąż niż sam zespół antyfosfolipidowy. Aczkolwiek pierwsza ciąża utrzymała sie prawie do 6 tyg, a pozostałe dwie tylko do 14dpo 🥲 może stan zapalny pojawił się po pierwszej… teraz to już tylko domysły, ale może ktoś ma doświadczenie z zespołem antyfosfolipidowym i wczesnymi stratami?

• nadzieja09 Nowa

Wysłany: 18 lipca, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciwciała przeciwko Beta2-glikoproteinie igm bardzo wysokie. Badane dwa razy. Raz wynik >200 a drugi raz powtórzony wynik 6 tyg po poronieniu 187. Norma do 20. Pozostałe przeciwciała igg i przeciw kadiolipinie ujemne, ankoagulant toczniowy na granicy, ale ujemny
    Lekarz potwierdził zespół i dostałam heparynę i aspirynę przy następnej ciąży od pozytywnego testu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 22:24

• nadzieja09 Nowa

Wysłany: 18 lipca, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaczynam leczenie zapalenia. Unidox solutab (doxycyclinum) przez następne 25 dni według zaleceń lekarza. Aspirynę już biorę od miesiąca codziennie. Mam nadzieję że tym razem będzie szczęśliwe zakończenie 🥺 dziękuję za odpowiedź!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ