X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje 5 tydzien ciazy i brak zarodka na usg czy to normalne
Odpowiedz

5 tydzien ciazy i brak zarodka na usg czy to normalne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • asik82 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj bylam na usg bo strasznie boli mnie prawa strona jakby jajnik. Okazalo sie ze to torbiel. Na usg widac rowniez pecherzyk maly ale bez zarodka. Czy to za wczesnie?

• Mag13 Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy pęcherzyku o wymiarach odpowiadających 5 tydzień 3 dzień nie było widać zarodka na usg. Lekarz mówił, że tak może być i miał rację, bo na następnej wizycie biło serducho :)

hchy9n73h81ut8t7.png
  • pakima Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc to jest tak że między 4-10 tygodniem widać pęcherzyk, potem zarodek a do 12 tygodnia najpóźniej powinno bić serce. Wszystko zależy od tego kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia, bo my sugerujemy się datą ostatniej miesiączki, dlatego może tak być że przy pierwszej wizycie widać pęcherzyk a w przeciągu 2-3 tygodni możesz mieć już zarodek. Czasami i nawet w zależności od tego kiedy była pierwsza wizyta a kiedy bedzie następna, możesz zobaczyć bijące serduszko:) ja tak miałam że pierwsza wizyta na 6 tydzień i z tego co pamiętam to miałam zarodek chyba a jak przyszłam na kolejną wizytę biło już serce:) a teraz w tej ciązy miałam po kolei najpierw pęcherzyk, potem zarodek i później serce biło:) nie martw się:) wszystko będzie dobrze. Jeśli bedzie cię bardzo bolał brzuch to jedz do szpitala. Ale ból musi być naprawdę mocny.

Effa lubi tę wiadomość

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ