X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje 5 tydzien ciazy i brak zarodka na usg czy to normalne
Odpowiedz

5 tydzien ciazy i brak zarodka na usg czy to normalne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • asik82 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj bylam na usg bo strasznie boli mnie prawa strona jakby jajnik. Okazalo sie ze to torbiel. Na usg widac rowniez pecherzyk maly ale bez zarodka. Czy to za wczesnie?

• Mag13 Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy pęcherzyku o wymiarach odpowiadających 5 tydzień 3 dzień nie było widać zarodka na usg. Lekarz mówił, że tak może być i miał rację, bo na następnej wizycie biło serducho :)

hchy9n73h81ut8t7.png
  • pakima Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc to jest tak że między 4-10 tygodniem widać pęcherzyk, potem zarodek a do 12 tygodnia najpóźniej powinno bić serce. Wszystko zależy od tego kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia, bo my sugerujemy się datą ostatniej miesiączki, dlatego może tak być że przy pierwszej wizycie widać pęcherzyk a w przeciągu 2-3 tygodni możesz mieć już zarodek. Czasami i nawet w zależności od tego kiedy była pierwsza wizyta a kiedy bedzie następna, możesz zobaczyć bijące serduszko:) ja tak miałam że pierwsza wizyta na 6 tydzień i z tego co pamiętam to miałam zarodek chyba a jak przyszłam na kolejną wizytę biło już serce:) a teraz w tej ciązy miałam po kolei najpierw pęcherzyk, potem zarodek i później serce biło:) nie martw się:) wszystko będzie dobrze. Jeśli bedzie cię bardzo bolał brzuch to jedz do szpitala. Ale ból musi być naprawdę mocny.

Effa lubi tę wiadomość

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ