5tc + 5 dniu brak zarodka
-
Dobry wieczór,
Mam podobną sytuację. Jestem w 5 tygodniu i 5 dniu ciąży. Zrobiłam USG i lekarz stwierdziła, że mam pęcherzyk bez zarodka i chciała skierować mnie do szpitala. Chciała mi dać tabletki. Czy jest szansa czy po prostu nie ?? Naprawdę bardzo mi zależy 😞😞😢😢
W jamie macicy widoczny pęcherzyk ciążowy GS odpowiada 5tc+ 5 dni o prawidłowej lokalizacji.
Nie uwidoczniono echa zarodka.
Jajnik prawy 31*19*18mm z drobnym aparatem pęcherzykowym z całkie żółtym .
Jajnik lewy z drobnym aparatem pęcherzykowym z ciałkiem żółtym
B-HCG : 10304,0 mlU/ml
Rozpoznania:
Inne patologiczne skutki zapłodnienia - puste jajo płodowe i zaśmiać niegroniasty
Proszę o pomoc ? Kilka miesięcy temu (03/2025) również miałam pęcherzyk ciążowy bez zarodka, ale wtedy na początku piątego tygodnia wystąpiło krwawienie i cały czas bolał mnie brzuch, natomiast teraz nie odczuwam bólu i mam wszystkie objawy ciąży. -
Kurczę, przy becie 10 tys. to już powinno być widoczne serduszko, więc tym bardziej zarodek... A nie myślałaś żeby skonsultować to z innym lekarzem?
Hajer120 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
22+6 tc - 640g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
35+6 tc - 🩺
37+6 tc - 🩺
-
Hajer120 wrote:Czy według Pani , jest puste jajo ??
Nikt Pani przez internet tego nie powie... Nawet lekarz podczas konsultacji online... Napisałam tylko jak być powinno, a wiadomo, że natura zaskakuje. Polecam mimo wszystko skonsultować to jeszcze z innym ginekologiem, z dobrymi opiniami i dobrym sprzętem.Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
22+6 tc - 640g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
35+6 tc - 🩺
37+6 tc - 🩺
-
Również polecam skonsultować się z innym lekarzem. U mnie byłam na wizycie 5t+6d - był pęcherzyk z ciałkiem żółtym, ale lekarz nie widział zarodka. Nie mówił, że to coś złego, kazal przyjsc za tydzień. Jednak poszłam na drugi dzień do kogoś innego i o dziwo był zarodek i serduszko nawet. Nie wiem czy różnica w sprzęcie czy umiejętnościach lekarza. Na pewno warto udać się gdzie indziej, nawet prywatnie, gdzie ktoś ma dobry sprzęt.03.2023 🩷
30.09.2025 prenatalne, chłopczyk?
💙
08.10.2025 8 cm chłopczyka 🐻💙 -
Pomarańczowa wrote:Również polecam skonsultować się z innym lekarzem. U mnie byłam na wizycie 5t+6d - był pęcherzyk z ciałkiem żółtym, ale lekarz nie widział zarodka. Nie mówił, że to coś złego, kazal przyjsc za tydzień. Jednak poszłam na drugi dzień do kogoś innego i o dziwo był zarodek i serduszko nawet. Nie wiem czy różnica w sprzęcie czy umiejętnościach lekarza. Na pewno warto udać się gdzie indziej, nawet prywatnie, gdzie ktoś ma dobry sprzęt.
-