X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje 5tc + 5 dniu brak zarodka
Odpowiedz

5tc + 5 dniu brak zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Hajer120 Debiutantka

Wysłany: 24 września, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór,
    Mam podobną sytuację. Jestem w 5 tygodniu i 5 dniu ciąży. Zrobiłam USG i lekarz stwierdziła, że mam pęcherzyk bez zarodka i chciała skierować mnie do szpitala. Chciała mi dać tabletki. Czy jest szansa czy po prostu nie ?? Naprawdę bardzo mi zależy 😞😞😢😢

W jamie macicy widoczny pęcherzyk ciążowy GS odpowiada 5tc+ 5 dni o prawidłowej lokalizacji.
    Nie uwidoczniono echa zarodka.
    Jajnik prawy 31*19*18mm z drobnym aparatem pęcherzykowym z całkie żółtym .
    Jajnik lewy z drobnym aparatem pęcherzykowym z ciałkiem żółtym

B-HCG : 10304,0 mlU/ml

Rozpoznania:
    Inne patologiczne skutki zapłodnienia - puste jajo płodowe i zaśmiać niegroniasty

Proszę o pomoc ? Kilka miesięcy temu (03/2025) również miałam pęcherzyk ciążowy bez zarodka, ale wtedy na początku piątego tygodnia wystąpiło krwawienie i cały czas bolał mnie brzuch, natomiast teraz nie odczuwam bólu i mam wszystkie objawy ciąży.

• psaj91 Autorytet

Wysłany: 25 września, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, przy becie 10 tys. to już powinno być widoczne serduszko, więc tym bardziej zarodek... A nie myślałaś żeby skonsultować to z innym lekarzem?

Hajer120 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    22+6 tc - 640g 🩷
    27+6 tc - 1145g 🫣🩷
    30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
    33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
    35+6 tc - 🩺
    37+6 tc - 🩺

preg.png
  • Hajer120 Debiutantka

Wysłany: 25 września, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy według Pani , jest puste jajo ??

• psaj91 Autorytet

Wysłany: 25 września, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajer120 wrote:
    Czy według Pani , jest puste jajo ??

Nikt Pani przez internet tego nie powie... Nawet lekarz podczas konsultacji online... Napisałam tylko jak być powinno, a wiadomo, że natura zaskakuje. Polecam mimo wszystko skonsultować to jeszcze z innym ginekologiem, z dobrymi opiniami i dobrym sprzętem.

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    22+6 tc - 640g 🩷
    27+6 tc - 1145g 🫣🩷
    30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
    33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
    35+6 tc - 🩺
    37+6 tc - 🩺

preg.png
  • Pomarańczowa Ekspertka

Wysłany: 25 września, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również polecam skonsultować się z innym lekarzem. U mnie byłam na wizycie 5t+6d - był pęcherzyk z ciałkiem żółtym, ale lekarz nie widział zarodka. Nie mówił, że to coś złego, kazal przyjsc za tydzień. Jednak poszłam na drugi dzień do kogoś innego i o dziwo był zarodek i serduszko nawet. Nie wiem czy różnica w sprzęcie czy umiejętnościach lekarza. Na pewno warto udać się gdzie indziej, nawet prywatnie, gdzie ktoś ma dobry sprzęt.

03.2023 🩷

30.09.2025 prenatalne, chłopczyk?
    💙
    08.10.2025 8 cm chłopczyka 🐻💙
  • Hajer120 Debiutantka

Wysłany: 25 września, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:
    Również polecam skonsultować się z innym lekarzem. U mnie byłam na wizycie 5t+6d - był pęcherzyk z ciałkiem żółtym, ale lekarz nie widział zarodka. Nie mówił, że to coś złego, kazal przyjsc za tydzień. Jednak poszłam na drugi dzień do kogoś innego i o dziwo był zarodek i serduszko nawet. Nie wiem czy różnica w sprzęcie czy umiejętnościach lekarza. Na pewno warto udać się gdzie indziej, nawet prywatnie, gdzie ktoś ma dobry sprzęt.
    W dniu 23/09/2025 wykonalności badania B-HCG i miałam 10304,0 mlU/ml , dzisiaj 25/09/2025 wykonałam kolejne (48 godz) i mam 14088,4 mIU/mL

• Asia444 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszła jeszcze do innego lekarza albo poczekała.
    Mi tez mowli ze z ciazy nic nie bedzie bo beta niska i ze puste jajo, a to puste jajo ma teraz 6 miesiecy

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ