X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Acard w ciąży
Odpowiedz

Acard w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jendulka Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamy, czy któraś z Was brała w ciąży Acard. Mi lekarz kazał go zażywać od początku ciazy, teraz jestem w 21tyg i każe robić to nadal. Na moje pytania i obawy lekarz odpowiedział, że on każdej ze swoich pacjentek Acard zapisuje... Boje się, że mogę przez to zaszkodzić swojemu dziecku, ale z drugiej strony boje się też przestac zażywac ten lek, z myślą, że mogę zaqszkodzic dziecku, zwłaszcza, że niby mam niski czas protrombinowy, choć wedle wyników miesci się w normie, a opinie dot, brania acardu są bardzo zróżnicowane

J
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od początku ciąży. Można powiedzieć, że w sumie 4 lekarzy mi go zaleciło (trzech ginekologów i jeden immunolog). Tak więc nie czytam internetu tylko grzecznie słucham się mojego ginekologa.
    Z tego co kojarzę to immunolog mówił o odstawieniu coś koło 26tc ale nie dam sobie głowy uciąć czy na pewno ten termin podał ;)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ