X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Aktywność Anty Xa
Odpowiedz

Aktywność Anty Xa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Czy któraś z was robiła to badanie przy braniu heparyny? Kompletnie nie rozumiem norm: 0.2-0,5 profilaktyka przeciwzakrzepowa po zabiegach, 1,0-1,3 podanie 1 raz na dobę, 0,6-1,0 podanie 2 razy na dobę co 12 godz.

Moja sytuacja jest taka, że mam naczyniaka w udzie i wardze sromowej, zakrzep zyly powierzchniowej, niskie bialko s, mutacje mthfr hetero i pai homo. Gin skierował mnie na początku ciąży do naczyniowca. Brałam heparyne 0,6 i mialam zrobić anty xa. Wyszło 0,59. Gin powiedział, że to ok.
    Jakiś czas temu zbadalam również d dimery i wynik wyszedł bardzo wysoki: 1750 przy normie do 500. Na polecenie naczyniowca zwiększyłam heparyne do 2x0,6. Po miesiącu zbadalam anty xa, wynik 0,54, czyli teoretycznie niższy niż przy mniejszej dawce. Czy to oznacza, że nawet ta duża dawka jest za mała? Od jakiegoś czasu robię zastrzyki w boczki, a nie w brzuch, czy jest możliwość, że one gorzej się wchlaniaja?

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • agabry Nowa

Wysłany: 23 września 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktywnosc anty-Xa
    Wynik 0,297 IU/ml
    Przy takim wyniku napro zmienił mi dawkę neoparinu z 0,4 na 0,6 (było to w 32tc)

Anuśla lubi tę wiadomość

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To miałaś faktycznie za małą dawkę. Mnie ginekolog jednak zmienił z 2x06, na 2x08, bo mój wynik to 0,54, a powinno być przynajmniej 0,6.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ