X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Arytmia serca u płodu
Odpowiedz

Arytmia serca u płodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na badaniu połówkowym lekarz wykrył małą arytmie serca u mojego bobasa i zapisał mnie na echo serca w grudniu. Nie wiem czy to cos groźnego, czy mam sie bać... powiem szczerze ze sie zestresowałam. Powiedział ze w 20 tyg tam może byc i może sie to zmienic.... Czy któraś z Was miała podbny przypadek??

relgg7rfroacrbi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:52

Miriam, sylvia lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mej dobrej kolezanki tez po polowkowym byla mala arytmia wykryta i martwila sie bardzo, tym bardziej ze jej mama ma problem wlasnie z arytmia.
    Ale nast badanie wykazalo, ze sytuacja uspokoila sie na szczescie ;--)))
    ja tez pewnie bede paluchy gryzc przed polowkowym, no ale biore leki na nadcisneinie w ciazy

Moze bylas zestresowana w czasie badania i maluszek odczul to i dal temu wyraz? Oby kolejne badanie bylo juz ok!
    Pozdrawiam

f2w39n73wo2wm5l1.png

sylvia lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za odpowiedz dziewczyny :) bylam lekko zestresowana hehe jak to przed takimi badaniami ale mam nadzieje ze wszystko bedzie oki ciesze sie teraz bo czuje jak malenstwo wariuje i kopie :)

relgg7rfroacrbi5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ