X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje azs i ciążą
Odpowiedz

azs i ciążą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annite Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie za sto punktów, jaki lekarz podczas ciąży decyduje o podaniu jakiegokolwiek leku jeśli chodzi o nasilenie alergii i AZS?
    Alergolog prowadzący mówił na początku, że ginekolog, zaś ginekolog dziś odsyła do prowadzącego alergologa. Dodam, że jestem po odstawieniu dupilumabu i contrahistu ( około 2 miesiące temu ostatnia dawka).
    Skóra zaczyna żyć własnym życiem, a mnie dzisiaj trafił szlag po rozmowie z ginekologiem. Nie dostałam nawet pozwolenia na zwykłe wapno żeby choć trochę przestało swędzieć. Jutro będę dzwonić do alergologa, ale mam wrażenie że jeden na drugiego zwala odpowiedzialność, a ja za kilka dni nie wyjdę z domu bo będę jednym wielkim strupem.

Czy ktoś moze stosował również serię kosmetyków Atopicin do skóry atopowej https://atopicin.pl/produkt/zestaw/? Czy pomogły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września, 11:50

• Marta.R. Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, choroby istniejące leczy lekarz prowadzący, a ciążę prowadzi lekarz ginekolog, to ma sens, to alergolog powinien wsiąść odpowiedzialność za leczenie twojej alergii

🧑 1985 🧒 1980
    Czerwiec 2022 piękny chłopiec, 10 apgar
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    15.02 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
    21.02 8.2mm bije ❤️
    05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
    26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
    17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
    28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
    13.06 waga 540g 🙂
    01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
    14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234 🙂
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ