X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje azs i ciążą
Odpowiedz

azs i ciążą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annite Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie za sto punktów, jaki lekarz podczas ciąży decyduje o podaniu jakiegokolwiek leku jeśli chodzi o nasilenie alergii i AZS?
    Alergolog prowadzący mówił na początku, że ginekolog, zaś ginekolog dziś odsyła do prowadzącego alergologa. Dodam, że jestem po odstawieniu dupilumabu i contrahistu ( około 2 miesiące temu ostatnia dawka).
    Skóra zaczyna żyć własnym życiem, a mnie dzisiaj trafił szlag po rozmowie z ginekologiem. Nie dostałam nawet pozwolenia na zwykłe wapno żeby choć trochę przestało swędzieć. Jutro będę dzwonić do alergologa, ale mam wrażenie że jeden na drugiego zwala odpowiedzialność, a ja za kilka dni nie wyjdę z domu bo będę jednym wielkim strupem.

Czy ktoś moze stosował również serię kosmetyków Atopicin do skóry atopowej https://atopicin.pl/produkt/zestaw/? Czy pomogły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2024, 11:50

• Marta.R. Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, choroby istniejące leczy lekarz prowadzący, a ciążę prowadzi lekarz ginekolog, to ma sens, to alergolog powinien wsiąść odpowiedzialność za leczenie twojej alergii

🧑 1985 🧒 1980

Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
    event.png
    event.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ