X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje AZS w ciąży
Odpowiedz

AZS w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annite Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jak radzilyscie sobie z wysypka w ciąży?

• Jankowski Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dermatolog zupełnie mnie zbyła bo w ciąży nie wolno. Ginekolog zapisała Zyrtec i mówiła, ze można całą ciążę brać. Dodatkowo mi bardzo teraz pomaga cicaplast do rąk, również na zmiany poza rękami. Bezpieczna i skuteczna jest też seria kosmetyków Atopicin na atopowe zapalenie skóry https://atopicin.pl/sklep/ Warto zerknać sobie na stronę i sobie je przejrzeć.
    Widzę jedną zaletę ciąży w perspektywie AZS. Natychmiast mam odczyny alergiczne i wiem już jakie produkty mi szkodzą. Wcześniej nie umiałam tego wyłapać. U mnie prawie wszystkie owoce powodują reakcje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2024, 09:28

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ