Bakterie w moczu
-
AdaZ91 wrote:Cześć dziewczyny, ostatnio z wyników w moczu wyszły mi liczne bakterie, mój ginekolog zalecił mi na to jedynie żurawit 3x1, co Wy brałyście?
Lepiej brać naturalny sok z żurawiny 100%, niż sztuczny suplement
Popijać przez cały dzień, a na noc, wysiusiuaj się, wypij szklankę soku i postaraj się wytrzymać jak najdłużej (najlepiej do rana) bez siusiania, 1-3 dni i po sprawie. -
U mnie też wykryto bakterie w moczu, lekarz zlecił posiew, wyszły bakterie e.coli, dostałam antybiotyk, niestety po 3 dniach od zakończenia kuracji odeszły mi wody w 19tc.. Nie chcę Cię straszyć, ale ja sama nie wiedziałam, że to może być bardzo poważna sprawa..
Dzasta51 lubi tę wiadomość
Mam bardzo liczne bakterie w moczu, powyżej 1:10^5, i są to bakterie Coli. Po porównaniu starych wyników okazało się, że ten stan mam co najmniej od 2 lat. Są to tylko i wyłącznie bakterie, bez stanu zapalnego. Wszystkie pozostałe parametry moczu mam i zawsze miałam super.
Lekarz pierwszego kontaktu, jeszcze przed ciążą, powiedział że tego się nie leczy.
W ciąży byłam u 3 ginòw. Każdy z nich powiedział to samo - nie ma stanu zapalnego czyli nie leczymy.
Brałam już Żuravit 3x1 i Canephron 3x1. Piłam sok z żurawiny. Nie ma żadnej reakcji. Na pewno prawidłowo pobieram mocz do badania. Nawet badałam 3 mocz, rozrzedzony, żeby mieć porównanie. Badania robiłam w 2 różnych laboratoriach.
Ostatnio usłyszałam, że mam nadal brać te suplementy żeby nie powstał stan zapalny.
Nie podoba mi się taka sytuacja. Chciałabym pozbyć się tych bakterii a już tyłu lekarzy odmówiło przepisania antybiotyku.
Czy któraś z Was ma podobne doświadczenia?24.07.2019 punkcja
29.07.2019 ❄
29.07.2019 transfer 5.1.1
22.08.2019 ❤
31.03.2020 👶
16.02.2022 transfer 3.2.2
11.03.2022 ❤️
25.10.2022 👶 -
Ja dzisiaj też odebrałam wyniki i wyszły bakterie w moczu + leukocyty. We krwi podwyższony poziom białych krwinek czyli ewidentnie jest jakiś stan zapalny. Crp to białko ostrej fazy za to w normie więc w sumie jedno wyklucza drugie...
W 25 TC byłam w szpitalu właśnie z racji bakterii wtedy wyszły bardzo liczne antybiotyk później kontrolnie posiew i wyszedł negatywnie wszystko było dobrze a
teraz znów... Już nie wiem co mam robić 🤷
Idę zaraz na wizytę do gina ciekawe co mi powie czy zaleci jakieś leki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 17:36
19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
Crp mieściło się w normie ale jednak było wyższe niż dzisiejsza wartości tego badania, ale leukocyty były obecne w moczu. Po wizycie lekarz zalecił probiotyk do picia na przywrócenie odpowiedniej flory w układzie moczowo płciowym i za 4-5 dni mam powtórzyć badanie moczu.
19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -