X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Bezpłatne bad. USG Doppler kończyn dolnych dla ciężarnych :)
Odpowiedz

Bezpłatne bad. USG Doppler kończyn dolnych dla ciężarnych :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • E_85 Znajoma

Wysłany: 24 maja 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wiecie, ale w Warszawie kobiety będące w ciąży mogą bezpłatnie umówić się na wizytę do flebologa (chirurg zajmujący się chorobami naczyń, czyli żył i tętnic) i mieć wykonane bezpłatnie badanie USG Doppler kończyn dolnych:)

Na wizytę czeka się od jednego do kilku dni. Sama wizyta to pół godziny (wywiad i badanie), po którym otrzymuje się wynik. Naprawdę polecam, zwłaszcza jeżeli w ciąży macie problem z żylakami, obrzękami lub jesteście w grupie ryzyka zakrzepicy.

Link do przychodni: http://www.centrumflebologii.pl/pl/a/bezplatna-wizyta-diagnostyczna-dla-kobiet-w-ciazy-w-centrum-flebologii

PS Nie mam nic wspólnego z ta przychodnią. Po prostu po wysokim wyniku D-Dimerów chciałam sprawdzić, czy aby na pewno z moimi żyłami wszystko w porządku i tak trafiłam do tej przychodni. Warto skorzystać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 17:01

Katarzyna1985,suwaczek.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ