Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Bezsenność w I trymestrze
Odpowiedz

Bezsenność w I trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy któraś z Was zmagała się z bezsennością na początku ciąży? Potrafię spać po kilka godzin w nocy, czasami w ogóle i potem nawet ciężko mi odespać w dzień. Z niewyspania bolą mnie stawy, głowa. Byłam nawet u psychologa, ale chyba nie w tym rzecz. Trochę zaszalała mi tarczyca, ale już mam podniesioną dawkę Euthyroxu. Naprawdę nie wiem już co robić, wykończę się...

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja miałam tak samo. Już od pierwszych tygodni miałam problemy ze spaniem. Kładłam się do łóżka szybko około 21/22 bo byłam bardzo zmęczona. Zasypiałam nad ranem około 4 a o 7/8 Już dalej się budziłam. W dzień nie potrafię zasnąć. Bezsenność łapała mnie tak okresowo. Na przykład trzymała miesiąc i przechodziło a za jakieś dwa tygodnie powrót i tak aż do rozwiązania. Tragiczne się czułam jak nie spałam. Psychiatra wypisała mi leki nasenne - oczywiście nie wzięłam ani jednej tabletki. Melisa nie pomagała. Wietrzenie pokoju, kąpiel przed spaniem i te inne porady z internetu też nie. Po porodzie za to przeszło jak ręką odjął, odrazu kładę się do łóżka i zasypiam. To trzeba po prostu przetrwać nie ma wyjścia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 11:56

Dalia90 lubi tę wiadomość

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0306 wrote:
    Hej. Ja miałam tak samo. Już od pierwszych tygodni miałam problemy ze spaniem. Kładłam się do łóżka szybko około 21/22 bo byłam bardzo zmęczona. Zasypiałam nad ranem około 4 a o 7/8 Już dalej się budziłam. W dzień nie potrafię zasnąć. Bezsenność łapała mnie tak okresowo. Na przykład trzymała miesiąc i przechodziło a za jakieś dwa tygodnie powrót i tak aż do rozwiązania. Tragiczne się czułam jak nie spałam. Psychiatra wypisała mi leki nasenne - oczywiście nie wzięłam ani jednej tabletki. Melisa nie pomagała. Wietrzenie pokoju, kąpiel przed spaniem i te inne porady z internetu też nie. Po porodzie za to przeszło jak ręką odjął, odrazu kładę się do łóżka i zasypiam. To trzeba po prostu przetrwać nie ma wyjścia
    Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź ;). Ja muszę brać Relanium z innego względu, ale akurat na zasypianie u mnie to w ogóle nie działa. Widocznie taka moja natura, cieszę się, że nie jestem odludkiem w tym przypadku 😁

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ